Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Nekoliko novih funkcija poboljšava efikasnost i efikasnost rada u SQL prikazu, prikazu dizajna upita i prozoru "Relacija".

Pretraga teksta u SQL prikazu

Potražite i zamenite tekst u SQL izrazu, što je naročito korisno za dugačak izraz. Koristite dijalog Pronalaženje i zamena u SQL prikazu. Da biste pronašli tekst ─ izaberite Stavku Početna > Pronađi (ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+F) i ─ izaberite stavku Početna >Zameni (ili pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+H).

Find and Replace dialog box

Dodatne komande za klik desnim tasterom miša u prikazu dizajna upita

Kada dizajnirate upit, često je korisno videti podatke tabele, tipove podataka i svojstva polja da biste kreirali kriterijume ili izraz. Uštedite značajno vreme i uložite trud sa tri nove komande desnog klika na objekte tabele: Otvori , koji prikazuje prikaz lista sa podacima tabele,prikaz dizajna , koji prikazuje Prikaz dizajna tabele i Veličina za uklapanje koja automatski podešava veličinu tabele (možete i da kliknete dvaput na donji desni ugao).

Open and Design View right-click menu commands

Poboljšanja prozora "Relacija"

Brzo prilagodite veličinu tabele da biste otkrili dodatna polja i relacije, izaberite podskup tabela i relacija, a zatim se pomerajte horizontalno i vertikalno pomoću točka miša.

SAZNAJTE VIŠE

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×