Podešavanje ličnih opcija

Ovaj članak opisuje prozor „Lične opcije“, u kome možete na navedete postavke prijavljivanja, identifikujete koje informacije želite da prikažete drugima u programu Lync, kao i da obavestite Lync o tome kako želite da vršite interakciju sa drugim Office programima.

Napomena: Ako ste došli na ovu stranicu u potrazi za informacijama o nekoj od dolenavedenih tema, kliknite na odgovarajuću vezu, odnosno veze.

Neke funkcije opisane ovde možda neće biti dostupne u vašoj organizaciji. Pitajte svog Lync administratora (obično je to osoba koja vam je dala korisnički ID i lozinku) ako niste sigurni da li je ova funkcija isključena u vašem okruženju.

Podešavanje opcija mog naloga

Koristite opcije u okviru Moj nalog da biste naveli adresu prijavljivanja i konfigurisali način na koji se povezujete na Lync server.

 • Otvorite lične postavke i u okviru Moj nalog, u okvir Adresa za prijavljivanje upišite ime svog korisničkog naloga (na primer: neko@primer.com).

 • Kliknite na dugme Više opcija da biste konfigurisali vezu sa Lync serverom. Obično nećete morati da otvarate ovaj dijalog jer će ove postavke automatski podesiti vaš tim tehničke podrške ili vi sami.

 • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski pokreni Lync kada se prijavim u Windows da biste unapredili pokretanje i automatski se prijavili i pokrenuli Lync svaki put kada se prijavite u operativni sistem Windows. Ako ne želite da se automatski prijavljujete, uverite se da ste opozvali izbor u ovom polju za potvrdu.

 • Zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži Lync u prednjem planu kada se pokrene ako želite da se glavni prozor programa Lync otvori ispred drugih prozora kada se pokrene. Ako ovaj izbor nije potvrđen, Lync ikona će se pojaviti na sistemskoj traci poslova kada se Lync pokrene.

Podešavanje opcija menadžera ličnih informacija

Koristite opcije u okviru Menadžer ličnih informacija da biste naveli kako Lync ostvaruje interakciju sa drugim Microsoft Office programima.

 • Otvorite lične opcije i u okviru menadžera ličnih informacija, sa padajuće liste izaberite stavke Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook ili Nijedno. Kada izaberete Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook, Lync funkcija pretraživanja koristi listu kontakata programa Microsoft Outlook kao dodatni izvor kontakata pored globalne liste adresa. Kada izaberete stavku Nijedno, Lync funkcija pretraživanja daje kontakte samo iz globalne liste adresa i ne koristi ni Windows adresar ni Outlook listu kontakata.

Ako izaberete Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook, uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste načinili da vaše prisustvo automatski odražava kada ste na planiranom sastanku, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ažuriraj moje prisustvo na osnovu informacija iz mog kalendara. Koristite sledeće postavke da biste naveli ko može da vidi ovu informaciju:

  • Da biste ove informacije prikazali kontaktima u svojoj Radna grupa, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži temu sastanka i lokaciju mojim kontaktima iz odnosa privatnosti „Radna grupa“.

  • Da biste informaciju „Odsutan iz kancelarije“ u programu Outlook prikazali kontaktima, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži informaciju o mom statusu „Odsutan iz kancelarije“ kontaktima sa odnosima privatnosti „Prijatelji i porodica“, „Radna grupa“ i „Kolege“. Opozovite izbor u polju za potvrdu da biste sakrili informaciju „Odsutan iz kancelarije“ od svih kontakata.

 • Da biste sačuvali istoriju razgovora u programu Outlook, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj razgovore putem trenutnih poruka u fasciklu e-pošte „Istorija razgovora“. Opozivanje izbora u polju za potvrdu označava da istorija trenutnih poruka neće biti uključena u ovoj fascikli.

 • Da biste sačuvali istoriju telefonskih poziva u programu Outlook, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj evidenciju poziva u fascikli e-pošte „Istorija razgovora“. Opozivanje izbora u polju za potvrdu označava da istorija telefonskih poziva neće biti uključena u ovoj fascikli.

Podešavanje opcija lokacije

Ako je vaša organizacija omogućila ovu funkciju, imate mogućnost da navedete da li lokaciju delite sa drugim programima.

 • Da biste dozvolili drugim programima da koriste informacije o vašoj lokaciji, u prozoru „Lične opcije“, u oblasti lokacije, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podeli informacije o mojoj lokaciji sa drugim programima koje koristim.

 • Da biste sakrili svoju lokaciju u drugim programima, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

Podešavanje opcije prikaza slika

Koristite opcije u okviru Prikazivanje slika da biste naveli da li želite da vidite slike drugih ljudi.

 • Da biste prikazali slike drugih ljudi u programu Lync, otvorite prozor „Lične opcije” i u okviru „Prikaz fotografija” potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži slike kontakata. Ako ne želite da vidite slike u programu Lync, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu. (Neprikazivanje slika vam omogućava da vidite više kontakata na spisku kontakata. Ako opozovete izbor ovog polja, ukloniće se i slike pošiljaoca i primaoca u razgovorima putem trenutnih poruka i grupnim razgovorima.)

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×