Podešavanje ličnih opcija

Ova tema opisuje prozor „Lične opcije“ u kojem možete na navedete postavke prijavljivanja, identifikujete koje informacije želite da prikažete drugima u programu Lync, kao i da obavestite Lync o tome kako želite da vršite interakciju sa drugim Office programima.

Podešavanje opcija mog naloga

Koristite opcije u okviru Moj nalog da biste naveli adresu prijavljivanja i konfigurisali način na koji se povezujete na Office 365.

 • Otvorite lične opcije, i, da biste promenili adresu za prijavljivanje, u okviru Moj nalog, u polje Adresa za prijavljivanje unesite ime svog korisničkog naloga. Na primer: neko@primer.com.

Napomena: Preporučujemo da ne kliknete na dugme Više opcija jer je trenutna postavka Automatska konfiguracija potrebna za Office365.

 • Da biste unapredili pokretanje i automatski se prijavili i pokrenuli Lync svaki put kada se prijavite u operativni sistem Windows potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski pokreni Lync kada se prijavim u Windows. Ako ne želite da se automatski prijavljujete, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

 • Da biste podesili da se glavni prozor programa Lync otvori ispred drugih prozora kada se pokrene, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži Lync u prednjem planu kada se pokrene. Ako se ne izabere ova opcija, Lync ikona se pojavljuje u Windows sistemskoj traci poslova (sistemska paleta) kada se Lync pokrene.

Podešavanje opcija menadžera ličnih informacija

Koristite opcije u okviru Menadžer ličnih informacija da biste naveli kako Lync ostvaruje interakciju sa drugim Office programima koje možda koristite.

 1. Otvorite lične opcije i u okviru Menadžer ličnih informacija, sa padajuće liste izaberite stavke Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook ili Nijedno. Kada izaberete Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook, Lync funkcija pretraživanja koristi listu kontakata programa Outlook kao dodatni izvor kontakata pored globalne liste adresa. Kada izaberete stavku Nijedno, Lync funkcija pretraživanja daje kontakte samo iz globalne liste adresa i ne koristi ni Windows adresar ni Outlook listu kontakata.

 2. Ako izaberete Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste načinili da vaše prisustvo automatski odražava kada ste na planiranom sastanku, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ažuriraj moje prisustvo na osnovu informacija iz mog kalendara. Koristite sledeće postavke da biste naveli ko može da vidi ovu informaciju:

   • Da biste ove informacije prikazali kontaktima u svojoj Radna grupa, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži temu sastanka i lokaciju mojim kontaktima iz odnosa privatnosti „Radna grupa“.

   • Da biste informaciju „Odsutan iz kancelarije“ u programu Outlook prikazali kontaktima, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži informaciju o mom statusu „Odsutan iz kancelarije“ kontaktima sa odnosima privatnosti „Prijatelji i porodica“, „Radna grupa“ i „Kolege“. Opozovite izbor u polju za potvrdu da biste sakrili informaciju „Odsutan iz kancelarije“ od svih kontakata.

  • Da biste sačuvali istoriju razgovora u programu Outlook, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj razgovore hitnih poruka u fasciklu istorije razgovora e-pošte. Opozivanje izbora u polju za potvrdu znači da se istorija hitnih poruka ne čuva.

  • Da biste sačuvali istoriju telefonskih poziva u programu Outlook, potvrdite izbor u polju za potvrdu Čuvaj evidenciju poziva u fascikli „Istorija razgovora” u okviru e-pošte. Opozivanje izbora u polju za potvrdu znači da se istorija telefonskih poziva ne čuva.

Podešavanje opcija lokacije

Koristite opcije u okviru Lokacija da biste naveli da li da Lync deli vašu lokaciju sa drugim programima. Da biste dozvolili drugim programima da koriste informacije o vašoj lokaciji, u prozoru „Lične opcije“, u oblasti lokacije, potvrdite izbor u polju za potvrdu Podeli informacije o mojoj lokaciji sa drugim programima koje koristim. Da biste sakrili vašu lokaciju u drugim programima, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

Napomena: Svi kontakti, osim spoljnih, mogu da vide vašu lokaciju. Detalje o tome ko može da vidi koje delove vaših informacija o prisutnosti, potražite u članku Kontrola pristupa informacijama o prisutnosti u programu Lync.

Podešavanje opcija za prikazivanje slike

Koristite opcije u okviru Prikazivanje slika da biste naveli da li želite da vidite slike drugih ljudi.

 • Da biste prikazali ili sakrili slike drugih ljudi u programu Lync, otvorite prozor „Lične opcije“ i u okviru Prikazivanje slika potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži slike kontakata. (Slike se podrazumevano prikazuju. Neprikazivanje slika vam omogućava da vidite više kontakata na spisku kontakata. Ako obrišete ovo polje, ni druge osobe neće videti vaše slike u programu Lync, a vi nećete videti slike pošiljaoca i primaoca u razgovorima putem trenutnih poruka i grupnim razgovorima.)

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×