Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Različiti lokalni prostori (zovu se i regioni) imaju različite načine za prikaz podataka. Na primer, neki regioni koriste podrazumevani format datuma mm/dd/yyyy, drugi koriste dd/mm/yyyy. Power Query lokalni lokal se zasniva na regionalnoj postavki operativnog sistema. Za više informacija pogledajte Promena regionalnih Windowsda biste izmenili izgled nekih tipova podataka i Promena jezika & Opšte željene postavke regiona za Mac.

Napomena Mogu da postoje do tri postavke lokalnog okruženja: postavka operativnog sistema, programskog programa Power Query ili promena tipa. Ako postoji neusaglašenost, redosled rešenja je (1) postavka Tip promene, (2) Power Query i (3) operativnog sistema.

Korak Poreklo datoteke uvezene CSV ili tekstualne datoteke možete da prilagodite ažuriranje formule.

 1. Da biste otvorili upit, pronađite onaj koji je prethodno učitan iz programnog uređivača Power Query, izaberite ćeliju u podacima, a zatim izaberite stavku Upit > Uredi. Više informacija potražite u temi Kreiranje, učitavanje ili uređivanje upita u programu Excel.

 2. Uvezite CSV ili tekstualnu datoteku. Više informacija potražite u temi Uvoz ili izvoz tekstualnih datoteka (.txt ili .csv).

 3. U oknu Postavke upit, u okviru Primenjenikoraci izaberite ikonu Postavke Ikona „Postavke“ pored koraka Izvor.

 4. U dijalogu Vrednosti razdvojene za zarama sa padajuće liste izaberite lokalni local.

 5. Izaberite stavku U redu.

Kada kreirate novu radnu svesku Excel koja sadrži upite, Power Query koristi trenutni lokalni format operativnog sistema kao podrazumevani lokalni format. Ova postavka određuje kako Power Query tumači podatke koji su uvezeni iz teksta, numeričkih i vrednosti datuma i vremena. Kada pošaljete radnu svesku Excel koja sadrži Power Query upite drugom korisniku, postavka Power Query lokalnog okruženja se čuva kao lokalni lokalni program koji je naveo autor (ili poslednja osoba koja je sačuvala dokument). To obezbeđuje dosledne Power Query rezultate bez obzira na trenutne postavke lokalnog okruženja operativnog sistema.

Da biste izmenili postavku lokalnog lokalnog okruženja upita u Excel:

 1. Izaberite Podaci> Opcije upita za > podatke.

 2. U dijalogu Opcije upita, u okviru TRENUTNA RADNA SVESKAizaberite stavku Regionalne Postavke.

 3. Izaberite lokalni lokal sa padajuće liste.

Pored podrazumevane postavke lokalnog standarda radne sveske, možete da navedete postavku lokalnog standarda koja nije podrazumevana koja će se koristiti kada primenite određenu operaciju promene tipa preko jedne ili više kolona. Ovo je korisno kada uvozite podatke sa različitim regionalnim postavkama u više upita, ali ipak želite da određena podrazumevana postavka bude dosledna za sve upite u radnoj svesci.

Pomoću operacije Promena tipa možete da navedete tip podataka odredišta kao i postavku lokalnog standarda koji će se koristiti za konverziju.

 1. Da biste otvorili upit, pronađite onaj koji je prethodno učitan iz programnog uređivača Power Query, izaberite ćeliju u podacima, a zatim izaberite stavku Upit > Uredi. Više informacija potražite u temi Kreiranje, učitavanje ili uređivanje upita u programu Excel.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na zaglavlje kolone, a zatim izaberite stavku Promeni > lokalni.

 3. U dijalogu Promena tipa sa lokalnim zalihama izaberite tip podataka i lokalni.

 4. Izaberite stavku U redu.

Takođe pogledajte

Pomoć za Power Query Excel

Dodavanje ili promena tipova podataka

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×