Podešavanje Microsoft 365 prijavljivanja za prijavljivanje radi višestruke potvrde identiteta

Kada administrator Omogući organizaciji sa multi-faktora autentičnosti identiteta (MFA) (koje se takođe zove Verifikacija u dva koraka), morate da podesite svoj korisnički nalog da biste ga koristili.

Postavljanjem MFA dodajete dodatni sloj bezbednosti za prijavljivanje u Microsoft 365 naloga. Na primer, prvo navedete lozinku, a kada se to od vas zatraži, otkucajte verifikacioni kôd koji ste poslali na telefon.

  1. Provjerite da li je administrator uključio multifaktor potvrdu identiteta za vaš nalog. Ako nije, kada pokušate da izvršite ove korake, nećete videti opcije u usluzi Microsoft 365.

  2. Prijavite se u Microsoft 365 pomoću svog poslovnog ili školskog naloga sa lozinkom kao što to obično radite. Kada odaberete Prijavljivanje, bićete upitani za više informacija.

  3. Odaberite stavku Dalje.

  4. Izaberite metod verifikacije, a zatim kliknite na dugme odzivi na stranici. Video zapis takođe možete da pogledate da biste saznali više.
    Odaberite svoj metod potvrde identiteta, a zatim pratite uputstva na ekranu.

  5. Kada testirate dodatni metod verifikacije, odaberite stavku dalje.

  6. Kada završite sa uputstvima da biste naveli dodatni metod verifikacije, sledeći put kada se prijavite u Microsoft 365, bićete upitani da obezbedite dodatne informacije o verifikaciji ili radnju, kao što je kucanje kôd za verifikaciju koji vam je poslat po tekstualnoj poruci.

  7. Da vam pošalje novi kôd, osvežite karticu pregledača.

Preporučujemo podešavanje MFA. Na primer, ako mnogo putujete, razmotrite Podešavanje Microsoft aplikacije za potvrdu identiteta za dodatnu proveru. To je najlakše koristiti i izbeci tekst ili naplate poziva.

Ako imate aplikacije kao što su Office 2010 ili starije i Apple mail pre OS 11, koje ne podržavaju dodatnu verifikaciju, morate da podesite lozinku aplikacije. Više informacija potražite u članku Upravljanje lozinkama aplikacije .

Srodne teme

Prijavite se u Microsoft 365 pomoću višestrukog
ispravnosti za potvrdu identiteta na više faktorarešite uobičajene probleme sa višestrukim proverom potvrde identiteta
koristite Microsoft 365
dabiste promenili način na koji ste dobili multi-faktori kodove
za potvrdu identiteta za Microsoft 365 korisnika

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×