Podešavanje naprednih opcija integracije telefona

Možete integrisati vaš ne-UC (objedinjene komunikacije ) telefon sa programom Lync ako je opcija uključena za vaš računar. To znači da možete da kontrolišete neke funkcije vašeg telefona pomoću programa Lync. Na primer, možete jednim klikom pokrenuti poziv sa programa Lync koji će pozvati vaš privatni fiksni telefon.

Preporučujemo korišćenje telefona koji je certifikovan za UC. Nije moguće uputiti video poziv između dva različita telefonska sistema. Više informacija potražite u članku Telefoni i uređaji za Microsoft Lync.

 • Da biste automatski podesili sistem, kliknite na Korišćenje automatske konfiguracije da biste dozvolili programu Lync da konfiguriše vašu integraciju telefona.

 • Da biste ručno podesili integraciju telefona, uradite sledeće:

  1. Izaberite stavku Više opcija.

  2. Izaberite stavku Navođenje ručne konfiguracije .

  3. Za URI daljinske kontrole poziva (sip), otkucajte URI (uniform resource identifier) servera za računarsku integraciju telefona koji upravlja telefonskim uslugama za vas. Ako ne znate URI daljinskog upravljanja pozivima, kontaktirajte vaš tim za podršku.

   URI je oblik Session Initiation Protocol (SIP) adrese. URI daljinske kontrole poziva izgledaće otprilike ovako: sip:+13165551465@SEATTLE-LCSCTI-02.corp.contoso.com.

  4. Za URI telefona (tel), otkucajte URI telefona kojim želite da upravljate. Ako ne znate URI telefona, kontaktirajte svoj tim za podršku.

   Postoji nekoliko standardnih formata za URI telefona. Više informacija potražite u članku „RFC: 3966 – Tel URI za brojeve telefona”, koji je dostupan na http://www.rfc-editor.org/rfc/rfc3966.txt. URI telefona će izgledati otprilike ovako: tel:+14255550146;ext=51459

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×