Podešavanje opštih opcija

Možete da podesite oblikovanje trenutnih poruka i da izaberete ostale opšte postavke programa Lync u prozoru „Opšte postavke“.

Napomena: Ako ste došli na ovu stranicu u potrazi za opštim informacijama o programu Lync, kliknite na odgovarajuću vezu u ovoj temi.

Podešavanje opcija prozora za razgovor

Kada otvorite opšte opcije, izbor koji načinite utvrđuje kako će se tekst i emotikoni pojaviti u trenutnim porukama, da li će se razgovori prikazivati u jednom prozoru i da li će Lync očuvati ekran razgovora između sesija.

 • Da biste uključili ili isključili proveru pravopisa, potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Proveravaj pravopis tokom kucanja.

 • Da biste prikazali emotikone u trenutnim porukama, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži emotikone u trenutnim porukama. Da biste prikazali tipografske ekvivalente umesto emotikona, opozovite izbor u polju za potvrdu.

 • Da biste koristili razgovore prikazane na karticama, izaberite Omogući razgovore prikazane na karticama. (Opcija razgovora prikazanih na karticama omogućava da istovremeno i na ekonomičan način pratite nekoliko razgovora putem trenutnih poruka i nekoliko feedova o temama. Kada istovremeno vodite više razgovora, videćete karticu za svaki razgovor u gornjem levom uglu prozora razgovora. Samo kliknite na kartice da biste se kretali unapred i unazad između razgovora.)

 • Da biste ograničili svaki razgovor prikazan na kartici na jedan red, potvrdite izbor u polju za potvrdu Kartice samo u jednom redu.

 • Da bi Lync zapamtio koji razgovori su u prikazu na karticama svaki put kada se odjavite i automatski ponovo omogućio taj prikaz sledeći put kada se prijavite, izaberite Ponovo otvori moje razgovore kada se prijavim na Lync.

 • Da biste promenili podrazumevanu veličinu fonta, stil i boju trenutnih poruka koje šaljete, kliknite na dugme Promeni font i napravite izbore u dijalogu. Da biste primenili te opcije fonta na trenutne poruke koje primate, potvrdite izbor u polju za potvrdu Primeni postavke na dolazne poruke.

Izaberite opcije da biste pomogli da se poboljša Lync

Ako je vaša organizacija uključila ovu funkciju, možete odabrati da učestvujete u Microsoft programu za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva (CEIP). Kada učestvujete, vaš računar ili uređaj će automatski slati informacije o načinu na koji koristite određene proizvode korporaciji Microsoft. Informacije sa vašeg računara se kombinuju sa drugim CEIP podacima da bi pomogle korporaciji Microsoft da reši probleme i poboljša proizvode i funkcije koje klijenti najčešće koriste. Da biste saznali više o programu CEIP, pogledajte članak Microsoft program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva.

 • Da biste učestvovali u programu CEIP, otvorite „Opšte opcije”, potvrdite i izaberite Prijavite se za program za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva.

Možete takođe odabrati da se informacije o greškama automatski pošalju korporaciji Microsoft, naročito problemi pri prijavljivanju na Lync i problemi sa vezom Lync sastanka. Ove informacije vam pomažu da otkrijete uzrok problema.

 • Da biste dostavili informacije o grešci pri prijavljivanju i grešci Lync sastanka, na prozoru opštih opcija potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski šalji korporaciji Microsoft informacije o programu za unapređenje aplikacije Lync.

Podešavanje opcija vođenja evidencije da biste pomogli timu podrške da reši probleme

Sistemske evidencije se ponekad koriste za analiziranje problema sa sistemom. Tim podrške će vas možda s vremena na vreme zamoliti da prikupite evidencije kako biste mu pomogli u rešavanju problema. Ako vas ne zamoli, obično ne morate da brinete o ovome. Ako od vas bude traženo da promenite ili potvrdite postavke evidentiranja, uradite sledeće:

 • Otvorite prozor „Opšte opcije“ i, prateći uputstva koja vam daje tim podrške, izaberite nivo evidentiranja (Potpuno, Minimalno ili Isključeno) u padajućem meniju Evidentiranje u programu Lync.

 • Potvrdite ili poništite izbor u polju za potvrdu Uključi i evidentiranje Windows događaja kako bi Lync prikupio informacije o rešavanju problema, opet na osnovu uputstava tima podrške.

Više informacija o vođenju evidencije u programu Lync potražite u članku Više informacija o vođenju evidencije u programu Lync.

Podešavanje opcija prozora aplikacije

Kada u programu Lync kliknete na dugme Zatvori (X) u gornjem desnom uglu glavnog prozora, Lync je i dalje pokrenut, pa možete da primate obaveštenja o dolaznim pozivima ili porukama. Kada kliknete na dugme Zatvori, Lync se podrazumevano smanjuje na traku zadataka. Ali možete odabrati da se prozor programa Lync smanji na sistemsku traku poslova (smeštenu krajnje desno na traci zadataka) umesto na traku zadataka tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu u okviru stavke Prozor aplikacije.

 • Otvorite prozor „Opšte opcije“ i u okviru stavke Prozor aplikacije potvrdite izbor u polju za potvrdu Umanji na sistemsku traku poslova umesto na traku zadataka.

 • Kliknite na stavku Datoteka (sa menija ili strelice padajućeg menija pored dugmeta Opcije), kliknite na dugme Izađi, a zatim se ponovo prijavite u Lync da bi ova postavka stupila na snagu. Sada se mogu izvršiti sledeće radnje, sa ovim rezultatima:

  • Kliknite na dugme Umanji u gornjem desnom uglu da biste umanjili Lync u traku zadataka.

  • Kliknite na dugme Zatvori (X) u gornjem desnom uglu da biste umanjili Lync u sistemsku traku.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×