Podešavanje opštih opcija

Opšte opcije koristite da biste naveli oblikovanje svih trenutnih poruka i drugih sveukupnih postavki softvera za komunikaciju Microsoft Lync Online.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje opštih opcija

Iz glavnog prozora programa Lync opšte opcije možete otvoriti na dva načina:

 • Kliknite na dugme Opcije i izaberite stavku Opšte.

 • Pored dugmeta Opcije kliknite na strelicu Prikaži meni, izaberite stavku Alatke, izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite stavku Opšte.

Vrh stranice

Podešavanje formata trenutnih poruka

Opšte opcije u okviru Trenutne poruke određuju način na koji se tekst pojavljuje u prozoru za razmenu trenutnih poruka (IM). U porukama možete odabrati da prikazujete grafičke emotikone kada otkucate kombinacije tastera, na primer:

: )

Ako odaberete da prikažete emotikone, ova kombinacija tastera pojavljuje se u vidu emotikona smeška u prozoru „Razgovor“. Možete odabrati i razlikovanje unosa različitih strana u razgovoru putem razmene trenutnih poruka pomoću promenljivog senčenja pozadine.

Postavke koje možete navesti u dijalogu Promena fonta primenjuju se samo na tekst koji kucate u trenutnim porukama.

Podešavanje formata trenutnih poruka

 • Otvorite opšte opcije, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste prikazali emotikone u trenutnim porukama, u okviru Trenutne poruke potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži emotikone u trenutnim porukama. Da biste umesto emotikona prikazali njihove tipografske ekvivalente, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

  • Da biste koristili drugačije senčenje pozadine kada se promeni autor teksta, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži promenljivu boju pozadine za poruke u razgovoru.

  • Da biste promenili font teksta koji kucate u trenutnim porukama, kliknite na dugme Promeni font. U dijalogu Promena fonta izaberite font, stil, veličinu, efekte fonta, boju i pismo, a zatim kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Podešavanje opcija jezika

Ako imate instalirano više jezičkih verzija programa Lync Online, željeni jezik možete izabrati u okviru Jezik.

Vrh stranice

Podešavanje opcija kvaliteta

Ako je vaša organizacija omogućila ovu funkciju, možete odabrati da učestvujete u Microsoft programu za unapređenje na osnovu korisničkog iskustva (CEIP). Ako odlučite da učestvujete, računar ili uređaj automatski šalju korporaciji Microsoft informacije o načinu na koji koristite određene proizvode. Informacije sa računara kombinuju se sa drugim CEIP podacima kako bi pomogle korporaciji Microsoft u rešavanju problema i unapređivanju proizvoda i funkcija koje klijenti najčešće koriste.

 • Da biste učestvovali u CEIP-u, otvorite opšte opcije, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli korporaciji Microsoft da prikuplja informacije o načinu na koji koristim Lync.

Vrh stranice

Podešavanje opcija vođenja evidencije

Evidencije koriste administratori sistema za prikupljanje, analizu i čuvanje podataka. Administrator sistema može da zatraži od vas da uključite jednu od dve opcije vođenja evidencije radi rešavanja problema. Ako vam to ne bude zatraženo, nema potrebe da razmišljate o ovim opcijama.

 • Otvorite opšte opcije, a zatim potvrdite ili opozovite izbor u poljima za potvrdu Uključi vođenje evidencije u programu Lync i Uključi evidentiranje Windows događaja za Lync na osnovu zahteva administratora sistema.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×