Podešavanje opštih opcija u programu Lync 2010 Attendee

Opšte opcije koristite da biste naveli oblikovanje svih trenutnih poruka i drugih sveukupnih postavki softvera za komunikaciju Microsoft Lync 2010 Attendee.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Prikaz opštih opcija

Da biste prikazali opcije Opšte, uradite nešto od sledećeg:

  • Pre nego što se pridružite sastanku, kliknite na dugme Start, izaberite stavku Svi programi, izaberite stavku Microsoft Lync 2010 Attendee, a zatim stavku Opšte.

  • Kada ste na sastanku, u bilo kom trenutku kliknite na dugme Opcije, a zatim izaberite stavku Opšte.

Vrh stranice

Podešavanje opcija za trenutne poruke

Da biste podesili opcije trenutnih poruka, u opštim opcijama, u okviru Trenutne poruke uradite sledeće:

  • Da biste prikazali emotikone u trenutnim porukama, u okviru Trenutne poruke, u opštim opcijama potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži emotikone u trenutnim porukama.

  • Da biste umesto emotikona prikazali grafičke ekvivalente emotikona, opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži emotikone u trenutnim porukama. Na primer, grafički ekvivalent emotikona smeško jeste kombinacija tastera : )

  • Da biste koristili drugačije senčenje pozadine kada se promeni autor teksta, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži promenljivi kôd pozadine za poruke u razgovoru.

  • Da biste promenili font teksta koji kucate u trenutnim porukama, kliknite na dugme Promeni font. U dijalogu Promena fonta izaberite font, veličinu stila, efekte fonta, boju i/ili skriptu, a zatim kliknite na dugme U redu. Postavke fonta možete promeniti i privremeno klikom na dugme Font u donjem desnom uglu prozora „Razgovor“.

Vrh stranice

Podešavanje opcija kvaliteta

Ako je vaša organizacija omogućila Microsoft program za obogaćivanje korisničkog iskustva (CEIP), možete odabrati da učestvujete tako što ćete u okviru Kvalitet, u opštim opcijama potvrditi izbor u polju za potvrdu Dozvoli korporaciji Microsoft da prikuplja informacije o načinu na koji koristim Lync Attendee. Ako učestvujete u CEIP-u, vaš računar ili uređaj automatski šalje informacije korporaciji Microsoft o načinu na koji koristite određene proizvode. Informacije sa vašeg računara kombinuju se sa drugim CEIP podacima kako bi pomogle korporaciji Microsoft u rešavanju problema i poboljšanju proizvoda i funkcija koje korisnici najčešće koriste.

Vrh stranice

Razumevanje opcija vođenja evidencije

Evidencije koriste timovi za podršku za prikupljanje, analizu i čuvanje podataka. U programu Microsoft Lync 2010 Attendee sve evidencije koje se kreiraju koriste se za rešavanje problema na računaru. Ako ste zainteresovani da saznate koji tip informacija se prikuplja u evidencijama i u koje svrhe se te informacije koriste, u opštim opcijama, u okviru Vođenje evidencije kliknite na vezu Više informacija.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×