Podešavanje opcija Audio uređaja u programu Skype za posao

Podešavanje opcija Audio uređaja u programu Skype za posao

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Saznajte kako da podesite i koristite slušalice, ugrađeni mikrofon i zvučnike na računaru ili neki drugi uređaj za Skype za posao zvuk. Za najbolji kvalitet zvuka tokom Skype za posao sastanka ili poziva, koristite je optimizovan za Skype za posao audio uređaj. Možete da testirate kvalitet zvuka tako što ćete slediti korake u odeljku Proveravanje kvaliteta zvuka .

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste koristili zvuk funkcije Skype za posao, računar mora da radi mikrofona i zvučnika. Ako nema ugrađeni mikrofon, onda morate da se povežete sa spoljnim mikrofon ili slušalica na računaru.

Potrebno nekoliko trenutaka da razmotrite jedno od sledećeg:

 • Spoljni mikrofon    Ako želite da koristite spoljni, on mora biti postavljeno skladu sa uputstvima u nastavku ovog članka.

 • Korišćenje interni mikrofon i zvučnike    Ako koristite će samo interni mikrofon i zvučnike, i dalje veoma važno je da pratite korake u ovom članku.

 • Nema audio uređaje neophodne    nije neophodno da biste odabrali mikrofon da biste koristili Skype za posao, zato što može da se koristi sa zvučnike samo – ili bez zvučnike. Možete odabrati da biste preslušali samo ili koristite samo funkcije koje nisu zvuk.

 • Rešavanje problema    Ako su sledeće sve korake i dalje javlja teškoće, obavezno pročitajte odeljak Rešavanje problema i pratite na odgovarajuću vezu za svoju verziju operativnog sistema Windows.

Napomena: Ako koristite Skype za posao sa Windows 8.1, uverite se da ažurirate upravljački uređaj na najnoviju verziju. Pogledajte članak Preuzimanje i instaliranje upravljačkih programa Windows 8.1.

Podešavanje uređaja

Napomena: Da biste se uverili da željeni audio uređaj koji je izabrao svaki put kada pokrenete Skype za posao, važno je da pratite sve korake u ovom odeljku.

 1. U glavnom prozoru Skype za posao , kliknite na strelicu pored dugmeta " Opcije " Dugme "Opcije" u programu Skype za posao – glavni prozor. i izaberite Alatke > Postavke Audio uređaja.

  Snimak koji prikazuje meni dugmeta "Opcije" sa izabranom postavke Audio uređaja.

 2. U okviru Audio uređaj, odaberite željeni uređaj.

  Snimak koji prikazuje audio uređaj padajući meni u dijalogu postavke Audio uređaja.

 3. Kliknite na zelenu strelicu pored zvučnika da biste čuli probni ton i prevucite klizač ako treba da podesite jačinu zvuka.

 4. Da biste testirali jačinu zvuka mikrofonom, Pričajte u nju za nekoliko sekundi. Jačina zvuka je optimalne kada traka toka dostigne sredine oblasti testa. Prevucite klizač pored stavke mikrofon da biste podesili jačinu zvuka mikrofona.

 5. Kliknite na dugme sa zelenom strelicom pored stavke Zvono da biste čuli uzorak zvona kada primite poziv, a zatim prevucite klizač da biste podesili jačinu zvuka zvona.

 6. Kliknite na dugme Proveri kvalitet poziva i sledite uputstva da biste snimili kratku poruku i reprodukovali je. Prilagodite zvuk po potrebi. Imajte na umu da ova opcija možda neće biti dostupna za vaš nalog.

 7. Ako imate više audio uređaja, možete izabrati da oba zvone kada primite poziv. U okviru Sekundarni zvuk zvona izaberite Takođe zvoni, a zatim izaberite dodatni uređaj.

  Takođe možete da izaberete opciju Ponovo uključi zvuk kada telefon pozvoni, što će automatski uključiti zvučnike ako su isključeni kada primite Skype za posao poziv.

 8. Izaberite Dozvoli reprodukciju stereo zvuka kad je dostupna da biste se uverili da najbolji kvalitet zvuka bude dostupan tokom sastanka.

 9. Kliknite na dugme U redu kada završite.

Savet: Možete da izaberete različite uređaje za mikrofon i zvučnike u svakom odeljku. Ali da biste izbegli eho, najbolje je da koristite isti uređaj za oba. Ako morate da koristite različite uređaje, smanjite eho tako što ćete smanjiti jačinu zvuka zvučnika.

Ne vidite audio uređaj?

Ako ne vidite vaš uređaj na listi, uverite se da je povezan direktno sa računarom. Zatim pažljivo sledite uputstva koja ste dobili uz uređaj da biste ga instalirali.

Pomoć za rešavanje problema sa audio ili zvuk, isprobajte zvuka za rešavanje problema, koje često da automatski ispravlja sa zvukom. Da biste pokrenuli alatku za rešavanje problema, kliknite na dugme Start , otkucajte Rešavanje problema sai zatim na listi izaberite stavku Rešavanje problema . Kliknite na dugme Reprodukuje zvuk > pokrenite alatku za rešavanje problema.

Više detalja o Windows rešavanje problema sa zvukom, pogledajte članak Rešavanje problema sa Windows zvuk.

Više slušalica ili izlaze

Da biste konfigurisali Windows da biste koristili više slušalica ili drugim Izlazni audio uređajima, pogledajte članak izlaz zvuka na više uređaja u operativnom sistemu Windows 10.

Proveravanje kvaliteta zvuka

Pre nego što započnete Skype za posao sastanku ili pozivu, uverite se da audio uređaj ispravno proizvodi zvukove. Imajte na umu da Proveri kvalitet poziva možda neće biti dostupna za vaš nalog.

 1. Na donjoj levoj strani glavnog prozora programa Skype za posao izaberite stavku Izaberi primarni uređaj.

  Snimak koji prikazuje meni sa izaberite primarni uređaj.

 2. Kliknite na dugme Proveri kvalitet zvuka i pratite uputstva da biste snimili kratku poruku i reprodukovali je.

 3. Ako niste zadovoljni kvalitetom zvuka, kliknite na dugme Postavke Audio uređaja da biste podesili mikrofon i zvučnike ili izabrali drugi uređaj.

Privremeno isključivanje mikrofon

Da biste privremeno isključili mikrofon tokom sastanka, kliknite na dugme Privremeno isključi . Kliknite na nju ponovo da biste ponovo uključili mikrofon.

Rešavanje problema sa zvukom u Skype za posao

I dalje imate problema sa zvuka? Pročitajte članak Rešavanje problema audio i video zapisa u Skype za posao.

Više informacija o opšte Windows rešavanje problema sa zvukom, pogledajte članak Rešavanje problema sa Windows zvuk.

Važno: Ako audio uređaj nije naveden kada instalirate upravljačke programe, morate da instalirate softver za audio uređaj. Evo nekih saveta:

Takođe pogledajte

Rešavanje problema sa zvukom i video zapisom u usluzi Skype za posao

Podešavanje video uređaja za Skype za posao

Pokretanje spontanog Skype za posao sastanka

Započinjanje Skype za posao konferencijskog poziva

Početak korišćenja programa Skype za posao za trenutne poruke i sastanke na mreži

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×