Podešavanje opcija za prosleđivanje poziva

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Opcije za prosleđivanje poziva možete da podesite u bilo kom trenutku klikom na meni za prosleđivanje poziva u donjem levom uglu glavnog prozora programa Lync. Te opcije su dostupne samo ako je vaša organizacija konfigurisana da ih podrži. Ako niste sigurni koje opcije programa Microsoft Lync 2010 su omogućene, obratite se timu za podršku u vašoj organizaciji. U slučaju poziva za hitne usluge, pravila za prosleđivanje poziva se isključuju na 120 minuta kako bi osoblje koje vam pomaže moglo da vam odgovori.

Važno:  Ako konfigurišete prosleđivanje poziva u programu Lync 2010, kad se poziv poveže, osobi koja vas je pozvala biće prikazan broj na koji ste podesili da se prosleđuju pozivi. To se dešava samo sa pozivima upućenim iz programa Lync programu Lync.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje opcija za prosleđivanje poziva

Podešavanje poziva tako da zvone samo na telefonu na poslu

Prosleđivanje poziva

Podešavanje poziva da zvone na više telefona istovremeno

Navođenje vremena pre nego što se pozivi proslede

Uređivanje članova timskog poziva

Uređivanje delegata

Otvaranje opcija za prosleđivanje poziva

Da biste otvorili opcije za prosleđivanje poziva, uradite sledeće:

 • Otvorite Lync 2010 i u glavnom prozoru programa uradite nešto od sledećeg:

  • Kliknite na dugme Opcije Dugme „Opcije programa Lync“ i izaberite stavku Prosleđivanje poziva.

  • U donjem levom uglu izaberite meni za prosleđivanje poziva, a zatim izaberite stavku Postavke prosleđivanja poziva.

Vrh stranice

Podešavanje poziva tako da zvone samo na telefonu na poslu

Da biste podesili da pozivi zvone samo na telefonu na poslu, uradite sledeće:

 • Otvorite opcije za prosleđivanje poziva i izaberite stavku Isključi prosleđivanje poziva.

Vrh stranice

Prosleđivanje poziva

Da biste prosleđivali pozive, uradite sledeće:

 • Prikažite opcije za prosleđivanje poziva i izaberite stavku Prosledi moje pozive (podrazumevano), a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Govorna pošta.

  • Izaberite stavku Novi broj ili kontakt, a zatim potražite kontakt ili kliknite na neki kontakt. Da biste videli kako se podešavaju brojevi telefona, pogledajte članak Podešavanje opcija i brojeva telefona.

  • Izaberite stavku Moji delegati, a zatim u dijalogu Delegati dodajte kontakte za koje želite da odgovaraju na pozive. Takođe možete da navedete da se oni pozovu samo nakon određenog vremena. Lync kreira grupu Delegati koja sadrži delegate na spisku kontakata.

Da biste promenili radno vreme u Microsoft Outlook klijentu za razmenu poruka i saradnju, pogledajte članak Radno vreme u programu Outlook.

Vrh stranice

Podešavanje poziva da zvone na više telefona istovremeno

Da biste podesili da pozivi zvone na više telefona istovremeno, uradite sledeće:

 • Prikažite opcije za prosleđivanje poziva i izaberite stavku Istovremeno pozovi.

  • Prikažite opcije za telefone i unesite željeni broj telefona u polje Ostalo. Taj broj bi trebalo da se pojavi na padajućoj listi za stavku Istovremeno pozovi.

  • Kliknite na strelicu nadole, izaberite stavku Moja grupa timskog poziva, a zatim u dijalogu Grupa timskog poziva dodajte kontakte za koje želite da primaju pozive istovremeno kad i vi. Takođe možete da navedete da se oni pozovu samo nakon određenog perioda. Lync na spisku kontakata kreira grupu Timski poziv koja sadrži te kontakte za timski poziv.

  • Kliknite na strelicu nadole, izaberite stavku Moji delegati, a zatim u dijalogu Delegati dodajte osobu za koju želite da prima vaše pozive. Na spisku kontakata možete da odaberete osobu koju želite da delegirate da se javlja na telefon, a možete i da uklonite tu osobu i dodate neku drugu u bilo kom trenutku. Pogledajte odeljak Uređivanje delegata u nastavku ove teme.

Vrh stranice

Navođenje vremena pre nego što se pozivi proslede

Da biste naveli vreme pre nego što se pozivi proslede, uradite sledeće:

 1. Prikažite opcije za prosleđivanje poziva i izaberite stavku Neodgovoreni pozivi idu u u oblasti koja se naziva „Trenutne postavke prosleđivanja poziva“.

 2. U dijalogu Neodgovoreni pozivi izaberite lokaciju na koju poziv treba da bude usmeren, na primer Govorna pošta, i odlaganje (u sekundama) pre nego što se poziv preusmeri.

Vrh stranice

Uređivanje članova timskog poziva

Grupa za timski poziv je skup ljudi koji mogu da odgovaraju na vaše poslovne pozive dok god im tim za podršku omogućava objedinjenu komunikaciju (UC). Kad podesite grupu za timske pozive (pogledajte odeljak Podešavanje poziva da zvone na više telefona istovremeno ranije u ovoj temi), možete da dodajete i uklanjate članove, kao i da izaberete ko može da prima pozive u vaše ime.

 • Prikažite opcije za prosleđivanje poziva, izaberite stavku Uredi članove moje grupe timskog poziva, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste dodali još jednog člana, kliknite na dugme Dodaj, kliknite dvaput na stavku kontakta, a zatim kliknite na dugme U redu.

  • Da biste izbrisali člana, izaberite kontakt i kliknite na dugme Ukloni.

  • Izaberite vrednost sa padajuće liste da biste naveli odlaganje pre nego što pozvone telefoni u grupi.

Vrh stranice

Uređivanje delegata

Kad podesite delegate (pogledajte odeljak Podešavanje poziva da zvone na više telefona istovremeno ranije u ovoj temi), možete da dodajete i uklanjate pojedince i izaberete delegate koji mogu da primaju pozive u vaše ime. Lync kreira grupu Delegati na spisku kontakata.

Da biste uredili ili uklonili delegate, funkcija Prosleđivanje poziva mora da bude uključena. Da biste se uverili da Lync ili telefon nekog delegata zove delegata u oba scenarija prosleđivanja poziva (izaberite stavke Istovremeno pozovi ili Prosledi moje pozive), neophodno je potvrditi izbor u polju za potvrdu Prijem poziva u dijalogu Delegati.

 • Prikažite opcije za prosleđivanje poziva i izaberite stavku Uredi moje delegirane članove.

  • Da biste dodali još jednog člana, kliknite na dugme Dodaj, kliknite dvaput na stavku kontakta, a zatim kliknite na dugme U redu.

  • Da biste izbrisali jednog od više delegata, izaberite kontakt sa spiska kontakata, kliknite na dugme Ukloni i kliknite na dugme U redu.

  • Da biste izbrisali jedinog delegata, izaberite kontakt, kliknite na dugme Ukloni i kliknite na dugme U redu.

  • Izaberite vrednost sa padajuće liste da biste naveli odlaganje pre nego što pozvone telefoni u grupi.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×