Podešavanje opcija za prosleđivanje poziva

Prosleđivanje poziva vam omogućava da definišete način na koji želite da Lync rukuje dolaznim pozivima kada niste pri telefonu na poslu ili želite da neko drugi prima vaše pozive.

Napomene: 

 • U slučaju poziva za hitne usluge, pravila za prosleđivanje poziva se isključuju na 120 minuta kako bi osoblje koje vam pomaže moglo da vam odgovori. Možete ponovo postaviti opcije prosleđivanja poziva u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na meni prosleđivanja poziva u donjem levom uglu glavnog prozora programa Lync.

 • Kada konfigurišete prosleđivanje poziva u programu Lync, osobi koja vas je pozvala biće prikazan broj na koji ste podesili da se prosleđuju pozivi. To se primenjuje samo na pozive upućene iz programa Lync programu Lync.

Opcije prosleđivanja poziva

Možete usmeriti program Lync da upravlja vašim dolaznim pozivima na sledeće načine:

Isključi prosleđivanje poziva

Izaberite polje za potvrdu ako želite da vam pozivi dolaze samo na poslovni telefon ili Lync.

Prosledi moje pozive na:

Ako želite da vam se pozivi odmah proslede i da uopšte ne dolaze na poslovni telefon, izaberite ovo polje za potvrdu, a zatim izaberite jednu od opcija u padajućem meniju:

 • Govorna pošta: šalje pozive direktno u govornu poštu ukoliko je podešena.

 • Mobilni telefon: šalje pozive na broj vašeg mobilnog telefona ukoliko je taj broj zapisan na prozoru Lync - Opcije > Telefoni.

 • Kućni telefon: šalje pozive na broj telefona kod kuće ukoliko je taj broj zapisan na prozoru Lync - Opcije > Telefoni .

 • Novi broj ili kontakt: unesite broj gde se može uspostaviti kontakt sa vama ili izaberite Lync kontakt za koji želite da prihvata vaše pozive.

 • Moji delegati : ako ste podesili delegate, oni dobijaju vaše pozive. Delegate možete da dodate i iz ovog prozora ako ih niste izabrali, a možete i da izaberete stavku Uredi članove delegate u prozoru Prosleđivanje poziva da biste upravljali članovima.

Istovremeno pozovi:

Ako želite da zovete svoj poslovni broj i neki drugi broj, izaberite ovo polje za potvrdu, a zatim odaberite jednu od opcija iz padajućeg menija:

 • Mobilni telefon: pozivi dolaze na vaš poslovni broj i broj mobilnog telefona ukoliko je taj broj zapisan na prozoru Lync - Opcije > Telefoni .

 • Kuća: pozivi dolaze na vaš poslovni broj, kao i na broj telefona kod kuće ukoliko je taj broj zapisan na prozoru Lync - Opcije > Telefoni.

 • Novi broj: unesite broj na koji želite da vam dolaze pozivi uz vaš poslovni broj.

 • Moji delegati: pozivi zvone na vašem radnom mestu i kod delegata, ako ste ih podesili. Delegate možete da dodate i iz ovog prozora ako ih niste izabrali, a možete i da izaberete stavku Uredi članove delegate u prozoru Prosleđivanje poziva da biste upravljali članovima.

 • Grupa za timski poziv: ako ste podesili svoju grupu za timski poziv, vaši pozivi dolaze na telefone članova, kao i na vaš poslovni broj. Takođe možete dodavati ili uklanjati članove svoje grupe za timski poziv na dnu ovog prozora ako ih niste podesili ili izaberite stavku Uređivanje članstva moje grupe za timski poziv na prozoru Prosleđivanje poziva da biste upravljali članovima.

Vrh stranice

Postavke prosleđivanja poziva

Da biste podesili iznos vremena pre nego što se pozivi proslede, uradite sledeće:

 1. U okviru Aktuelne postavke prosleđivanja poziva kliknite na vezu pored stavke Neodgovoreni pozivi idu na.

 2. Izaberite broj na koji želite da pozivi budu usmereni. Na primer, Govorna pošta ili Novi broj ili kontakt.

 3. U meniju Zvoni ovoliko sekundi pre preusmeravanja izaberite vreme odlaganja pre nego što se poziv preusmeri.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste se vratili u Lync – Opcije.

 5. Kliknite na vezu pored stavke Ove postavke će biti primenjene i izaberite opciju Sve vreme ili samo Tokom radnog vremena navedenog u programu Outlook.

Vrh stranice

Uređivanje članova timskog poziva

Grupa za timski poziv je skup ljudi koji mogu da odgovaraju na vaše poslovne pozive ako im je tim podrške omogućio tu funkciju. Možete da dodajete ili uklanjate članove i da izaberete ko može da prima pozive u vaše ime.

Izaberite stavku Uredi moje članove grupe za timske pozive i uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste dodali članove, kliknite na dugme Dodaj, zatim kliknite dvaput na željeni kontakt.

 • Da biste izbrisali člana, izaberite kontakt i kliknite na dugme Ukloni.

 • Da biste naveli odlaganje pre nego što pozvone telefoni u grupi, izaberite vreme u meniju Zvoni u grupi za timski poziv posle ovoliko sekundi.

  Napomena: Podešavanje grupe za timski poziv ne znači da će se pozivi automatski prosleđivati ka njenim članovima. Obavezno odaberite opciju u okviru Istovremeno pozovi ili Prosledi moje pozive na u odeljku za prosleđivanje poziva.

Vrh stranice

Uređivanje delegata

Možete dodati delegate i odabrati da li želite da primaju pozive u vaše ime. Kada dodate delegate, Lync automatski kreira grupu Delegati na spisku kontakata.

Da biste dodali, uklonili ili upravljali svojim delegatima:

 1. Izaberite stavku Uređivanje članstva mojih delegata.

 2. Kliknite na dugme Dodaj i kliknite dvaput na željeni kontakt.

 3. Da biste omogućili delegatima da primaju vaše pozive, potvrdite izbor u polju pored Primanje poziva.

 4. Da biste naveli odlaganje pre nego što pozvone telefoni delegata, izaberite vreme u meniju Zvoni delegatima posle ovoliko sekundi.

 5. Da biste izbrisali delegata, izaberite ime i kliknite na dugme Ukloni.

  Napomena: Podešavanje delegata ne znači da će se pozivi automatski prosleđivati ka njima. Obavezno odaberite opciju u okviru Istovremeno pozovi ili Prosledi moje pozive na u odeljku za prosleđivanje poziva.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×