Podešavanje opcija za telefone

Koristite prozor Lync – Opcije > Telefoni da biste podesili ili promenili postavke za telefone koje koristite sa programom Lync.

Dodavanje ili promena broja telefona

Dodajte brojeve na svoju kontakt karticu da bi ljudi mnogi da vas dobiju kada niste kod računara ili ako više vole da koriste telefon. Brojevi telefona se pojavljuju na kartici kontakta i vidljivi su svim vašim Lync kontaktima na osnovu odnosa privatnosti koji imaju sa vama.

 1. U okviru Moji brojevi telefona kliknite na polje za tip broja koji želite da dodate ili izmenite i unesite broj. Koristite samo cifre 0123456789, bez zagrada i crtica. Prilikom dodavanja međunarodnih brojeva unesite znak „+“, a zatim pozivni broj za zemlju i lokalni broj.

 2. Da biste učinili ovaj broj vidljivim kontaktima, potvrdite izbor u polju za potvrdu Uključi u moju kontakt karticu koje se nalazi pored broja.

Vaš broj će biti vidljiv kao:

 • Telefon na poslu vidljiv je svim kontaktima osim spoljnim kontaktima i blokiranim kontaktima.

  Napomena: Neka preduzeća ne dozvoljavaju vam da opozovete izbor u polju za potvrdu Uključi u moju kontakt karticu za vaš telefon na poslu.

 • Mobilni telefon vidljiv je samo za kontakte sa dozvolama Radna grupaiPrijatelji i porodica.

 • Telefon kod kuće vidljiv je samo za kontakte sa dozvolama „Prijatelji i porodica”.

 • Drugi telefon vidljiv je samo za kontakte sa dozvolama „Prijatelji i porodica“. Ovu opciju koristite za dodavanje ili promenu dodatnih brojeva, kao što su broj u privremenoj kancelariji ili broj alternativnog mobilnog telefona.

Savet: Da biste videli odnose kontakata sa vama, na spisku kontakata izaberite karticu Odnos. Kontakti se grupišu prema odnosu privatnosti. Da biste promenili odnos koji imate sa nekim kontaktom, kliknite desnim tasterom miša na spisak kontakata i izaberite stavku Promeni odnos privatnosti. Više informacija potražite u članku Kontrolisanje pristupa informacijama o prisutnosti u programu Lync.

Korišćenje TTY uređaja

Tekstualni telefon (TTY) režim koristi se za tekstualnu komunikaciju putem telefonske linije. TTY uređaj mora biti povezan sa računarom radi interpretacije izmenjenog zvuka; u suprotnom, možete imati loš kvalitet zvuka tokom poziva. Upotreba TTY režima u konferencijskom pozivu može izazvati probleme sa kvalitetom zvuka.

TTY režim je podrazumevano isključen. Da biste ga uključili:

 1. Povežite TTY uređaj sa računarom.

 2. U okviru Pristupačnosttelefona izaberite stavku Uključi TTY režim

 3. Odjavite se iz programa Lync i ponovo se prijavite.

Podešavanje opcija Lync sastanaka

Na svim Lync sastancima možete koristiti isti zvuk ili podesiti Lync da vam daje opcije svaki put kada se pridružite. Ovo drugo je korisno ako vam treba druga audio veza, u zavisnosti od sastanka ili lokacije sa koje se pridružujete.

 1. U okviru Pridruživanje konferencijskim pozivima otvorite padajući meni pored stavke Pridruži se zvučnom sastanku sa i uradite nešto od sledećeg:

 2. Da biste za sastanak koristili audio i video uređaje računara (upotreba mikrofona i zvučnika ili slušalica na računaru), izaberite stavku Lync.

 3. Da bi vas Lync pozvao, izaberite broj telefona na koji želite da vam stižu pozivi. Ukoliko ne vidite svoj broj, otkucajte ga u okviru Moji brojevi telefona na vrhu prozora.

 4. Da biste se uključili u sastanak pozivanjem, ukoliko zahtev za sastanak uključuje pozivni broj, izaberite opciju Ne pridružuj se zvuku, pridružite se sastanku, a zatim pozovite telefonom.

 5. (Opcionalno) Ukoliko se pridružujete sa različitih lokacija ili uređaja i želite da izaberete način povezivanja sa sastankom svaki put kada se pridružite, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pre pridruživanja sastanku, pitaj me koji audio uređaj želim da koristim.

Napomena:  Lync može vas da pozove (i možete da podesite Lync sastanke koji sadrže podatke za uključivanje u sastanak pozivanjem) samo ako je uključivanje u konferenciju biranjem konfigurisano za vaš nalog. Za više informacija obratite se tehničkoj podršci na svom radnom mestu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×