Podešavanje opcija za video uređaj

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradi odmah

Kad instalirate komunikacioni softver Microsoft Lync 2010 on prepoznaje komunikacione uređaje spojene na vaš računar, uključujući i Veb kameru. Nakon što instalirate Lync 2010 moći ćete da dodajete ili prebacujete uređaje. Veb kamera vam je potrebna za upućivanje video poziva ali ne treba vam da biste video poziv primili.

Ako vas zanima koje su Veb kamere kvalifikovane za program Lync, otvorite stranicu Telefoni i uređaji kvalifikovani za Microsoft Lync.

Napomena:  Kako biste proverili da li Veb kamera ispravno radi kliknite na dugme Start, izaberite Kontrolna tabla i zatim sa liste izaberite Upravljač uređajima. Razvijte opciju Uređaji za snimanje i trebalo bi da vidite Veb kameru, ako je pravilno instalirana, i status uređaja koji pokazuje da li pravilno radi.

  1. Otvorite Lync, kliknite na dugme Opcije Dugme „Opcije“ programa Lync i izaberite Video uređaj. Ako je kamera ispravno povezana sa računarom, prikazaće se slika video zapisa. Ako je otvoren neki drugi program, na primer program Veb kamere, nećete videti sliku video zapisa dok ne zatvorite taj program.

  2. Ako imate više video uređaja i želite da se prebacite sa jednog na drugi, izaberite neki sa padajuće liste. Ako imate spojen samo jedan video uređaj, onda će samo on biti prikazan na padajućoj listi.

  3. Da biste prilagodili postavke, uključujući balans boja, kontrast i svetlinu, kao i crno-beli režim, kliknite na dugme Postavke Veb kamere. Kliknite na dugme U redu kada budete gotovi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×