Podešavanje razmaka u tekstu i preloma reda u predlošcima obrazaca koji sadrže istočnoazijski i latinski tekst

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako dizajnirate predložak obrasca sa istočnoazijski i latinski tekst, a želite da poboljšate izgled predloška obrasca kontrolisanjem razmaka između dva tipa teksta, možete da konfigurišete da automatski podesi razmak između u predložak obrasca ove dve vrste teksta. Takođe možete da konfigurišete predložak obrasca tako da se prelom reda za istočnoazijski tekst se javljaju u normalne širine ili poluširine za određeni red teksta ili za sve redove teksta u obrasce zasnovane na predlošku obrasca.

U ovom članku

Pre nego što počnete

Da biste konfigurisali razmaka u tekstu i prelom reda u predlošcima obrazaca koji sadrže istočnoazijski i latinski tekst, morate da instalirate Microsoft Office Language Pack 2007 za istočnoazijski jezik, koji sadrži rečnik i alatke za proveru za taj jezik.

Vrh stranice

Konfigurisanje programa Microsoft Office da koristi drugi jezik

Da biste koristili neki istočnoazijski jezik Microsoft Office programa, prvo morate da instalirate jezički paket, a zatim Konfigurišite Microsoft Office programe da biste prihvatili i prikazuju istočnoazijski tekst i da koristite alatke za proveru za taj jezik. Ova procedura pretpostavlja da ste već instalirali odgovarajući jezički paket.

 1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Svi programi, postavite pokazivač na stavku Microsoft Office, postavite pokazivač na stavku Microsoft Office alati i izaberite stavku Postavke jezika sistema Microsoft Office 2007.

 2. Izaberite karticu Uređivanje jezika.

 3. Na listi jezici dostupni za uređivanje izaberite jezik koji želite da koristite, a zatim kliknite na dugme Dodaj.

 4. Na listi primarni jezik za uređivanje izaberite primarni jezik koji želite da koristite prilikom dizajniranja predloška obrasca.

  Napomena: Kada postavite kao primarni jezik za uređivanje, ne možete da uklonite taj jezik sa liste Omogućeni jezici za uređivanje . Da biste uklonili primarni jezik za uređivanje sa te liste, prvo morate izabrati neki drugi jezik sa liste glavni jezik za uređivanje .

Vrh stranice

Konfigurisanje razmaka u tekstu između istočnoazijski i latinski tekst

Da biste dovršili ovu proceduru, prvo morate da instalirate i konfigurišete jezički paket na vašem računaru. Komanda " Azijski tipografija " na meniju Oblikovanje se pojavljuje tek pošto koje instalirate i konfigurišete istočnoazijski jezik ili latinica jezički paket.

 1. Postavite mesto umetanja između istočnoazijski i latinski tekst koji želite da podesite razmak.

 2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Azijski tipografija.

 3. Da biste poboljšali izgled obrazaca zasnovanih na ovom predlošku obrasca tako što ćete automatski dodati dodatnih razmaka između istočnoazijski i latinski tekst, potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski podesi razmak između azijskog i latinica teksta .

 4. Da biste poboljšali izgled obrazaca zasnovanih na ovom predlošku obrasca tako što ćete automatski dodati dodatne razmake između istočnoazijski i latinica teksta i brojeva, potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski podesi razmak između azijskog teksta i brojeva .

Vrh stranice

Konfigurisanje preloma reda u istočnoazijski tekst

Da biste dovršili ovu proceduru, prvo morate da instalirate i konfigurišete jezički paket na vašem računaru. Komanda " Azijski tipografija " na meniju Oblikovanje se pojavljuje tek pošto instalirate i konfigurišete jezički paket.

Pošto instalirate i konfigurišete jezički paket, možete da konfigurišete predložak obrasca tako da se prelom reda javlja u obrascu ako određeni red počinje ili se završava znakom normalne ili širine. Takođe možete da konfigurišete predložak obrasca tako da se prelom reda dešava za svaki red u obrascu koji počinje ili se završava znakom normalne ili širine.

Konfigurisanje preloma reda za određeni red u predlošku obrasca

 1. Mesto umetanja u tekst na mesto na koje želite da primenite prelom reda.

 2. U meniju Oblikovanje izaberite stavku Azijski tipografija.

 3. U okviru prelom reda u oknu zadatka Azijski tipografiju , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste omogućili prelom u japanskom ili korejskom reči koja počinje sa znakom normalno širine reda, kliknite na dugme normalno.

  • Da biste omogućili na prelom reda u japanskoj reči koja se završava znakom normalne širine, kliknite na dugme normalno. Nije moguće konfigurisati na prelom reda u korejski reči koja se završava znakom normalne širine.

  • Da biste omogućili prelom u japanskom ili korejskom reči koja se završava znakom normalne širine reda, kliknite na dugme normalno.

  • Da biste omogućili na prelom reda u japanskoj reči koja počinje ili se završava znakom normalne širine ili poluširine, izaberite opciju dosledno. Nije moguće konfigurisati na prelom reda u korejski reči koja se završava srednju širinu znaka.

Konfigurisanje preloma reda za sve redove u predlošku obrasca

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

  Savet: U dijalogu Opcije možete da pristupite i tako što ćete kliknuti na dugme Opcije u oknu zadatka Azijski tipografiju .

 2. U dijalogu Opcije izaberite karticu Dizajn .

 3. U okviru azijske tipografiju prelom reda, uradite nešto od sledećeg:

  • Ako želite li prelom reda u japanskom ili korejskom reč koja počinje sa znakom normalno širine, kliknite na dugme normalno.

  • Da biste umetnuli prelom reda iza japanske reči koja se završava znakom normalne širine, kliknite na dugme normalno. Ne možete da konfigurišete predložak obrasca da biste dozvolili na prelom reda u korejski reči koja se završava znakom normalne širine.

  • Da biste umetnuli prelom reda iza japanskom ili korejskom reči koja se završava znakom normalne širine, kliknite na dugme normalno.

  • Da biste umetnuli prelom reda iza japanske reči koja počinje ili se završava znakom normalne širine ili poluširine, izaberite opciju dosledno. Ne možete da konfigurišete predložak obrasca da biste dozvolili u korejski reči koja se završava znakom poluširine prelom reda.

 4. Kliknite na dugme Postavi kao podrazumevanu vrednost za nove oblike.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×