Podešavanje stranice

Koristite dijalog Podešavanje stranice da biste podesili raspored i opcije štampanja stranice.

Na kartici raspored na stranici , a zatim u grupi Podešavanje stranice kliknite na pokretanje dijaloga Slika dugmeta .

Page Setup Dialog Box Launcher

Podešavanje stranice > opcijama stranice

Položaj    Izbor između položenog i uspravnog.

Podešavanje veličine    Uvećava ili smanjuje radni list ili selekciju prilikom štampanja tako da se uklopi na navedeni broj stranica.

  • Prilagodi    Kada izaberete stavku Prilagodi, možete da unesete procenat u polje % Normal .

  • Uklopi u    Kada izaberete stavku uklopi, možete da unesete broj u okvirustranice Wide po . Da biste popunili širinu papira i koristili koliko god je potrebno stranica, otkucajte 1 u stranicama široko po u okviru i ispraznite okvir.

Veličina papira    U ovom polju izaberite stavku slovo, pravnaili druga opcija da biste označili veličinu koju želite da koristite za odštampani dokument ili kovertu.

Kvalitet štampanja    U ovom polju kliknite na rezoluciju da biste naveli kvalitet štampanja za aktivni radni list. Rezolucija je broj tačaka po linearnom inču (dpi) koje se pojavljuju na odštampanoj stranici. Veća rezolucija proizvodi bolje kvalitetno štampanje u štampačima koji podržavaju štampanje visoke rezolucije.

Broj prve stranice    U ovom polju unesite automatsku opciju počnite da numerišete stranice na "1" (ako je to prva stranica zadatka za štampanje) ili na sledeći redni broj (ako to nije prva stranica zadatka za štampanje). Unesite broj da biste naveli broj početnog broja koji nije "1".

Vrh stranice

Podešavanje stranice > opcijama margine

Unesite postavke margina i pogledajte rezultate u polju Pregled .

  • Vrh, dno, levo, desno    Prilagodite mere u poljima gornje, dno, levoi desno da biste naveli rastojanje između podataka i ivice odštampane stranice.

  • Zaglavlje ili podnožje    Unesite broj u polje Zaglavlje ili Podnožje da biste prilagodili rastojanje između zaglavlja i vrha stranice ili između podnožja i dna stranice. Udaljenost bi trebalo da bude manja od postavki margina da biste sprečili da se zaglavlje ili podnožje stranice preklapa sa podacima.

Centar na straniciCentrirajte podatke na stranici unutar margina tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrduvertikalno ili oba.

Vrh stranice

Podešavanje stranice > opcijama zaglavlja i podnožja

Zaglavlje    Kliknite na ugrađeno zaglavlje u polju Zaglavlje ili izaberite stavku Prilagođeno zaglavlje da biste kreirali prilagođeno zaglavlje za radni list koji želite da odštampate. Ugrađeno zaglavlje se kopira u dijalog " Zaglavlje " gde možete da oblikujete ili uredite izabrano zaglavlje.

Podnožje    Kliknite na Ugrađeno podnožje u polju Podnožje ili izaberite stavku Prilagođeno podnožje da biste kreirali prilagođeno podnožje za radni list koji želite da odštampate. Ugrađeni podnožje se kopira u dijalogu podnožja gde možete da oblikujete ili uredite izabranu podnožje.

Razlicite neparne i parne stranice    Potvrdite izbor u polju za potvrdu različitim stranicama neparne i parne stranice da biste naveli da zaglavlja i podnožja na neparnim stranicama treba da se razlikuju od onih na parnim stranicama.

Različita prva stranica    Potvrdite izbor u polju za potvrdu druga stranica prve stranice da biste uklonili zaglavlja i podnožja sa ili da biste kreirali prilagođena zaglavlja i podnožja za prvu odštampanu stranicu. Da biste kreirali prilagođeno zaglavlje ili podnožje za prvu stranicu, potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, izaberite stavku Prilagođeno zaglavlje ili Prilagođeno podnožje, a zatim na prvoj stranici Zaglavlje ili Podnožje prve stranice možete da dodate informacije o zaglavlju ili podnožju koje želite da se pojave na prvoj stranici.

Razmere sa dokumentom    Potvrdite izbor u polju za potvrdu razmere sa dokumentom da biste naveli da li zaglavlja i podnožja treba da koriste istu veličinu fonta i razmere kao radni list. Izbor u ovom polju za potvrdu podrazumevano je potvrđen. Da biste napravili veličinu fonta i razmere zaglavlja ili podnožja nezavisno od podešavanja radnog lista da biste kreirali dosledan prikaz na više stranica, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

Poravnaj sa marginama stranice    Potvrdite izbor u polju za potvrdu Poravnaj sa marginama stranice da biste se uverili da je margina zaglavlja ili podnožja poravnata sa levom i desnom marginom radnog lista. Izbor u ovom polju za potvrdu podrazumevano je potvrđen. Da biste leve i desne margine zaglavlja i podnožja stranice postavili na određenu vrednost koja je nezavisna od levih i desnih margina radnog lista, opozovite izbor u ovom polju za potvrdu.

Vrh stranice

Kartice listova za podešavanje Excel stranice

Oblast štampanja    Kliknite na polje oblast za štampanje da biste izabrali opseg radnog lista za štampanje, a zatim prevlačite kroz oblasti radnog lista koje želite da odštampate. Dugme " Skupi dijalog " Dugme „Skupi“ na desnom kraju ovog polja privremeno premešta dijalog kako biste uneli opseg tako što ćete izabrati ćelije u radnom listu. Kada završite, možete ponovo da kliknete na dugme da biste otvorili ceo dijalog.

Naslovi za štampanje    Izaberite opciju u okviru Naslovi štampanja da biste odštampali iste kolone ili redove kao naslove na svakoj stranici odštampanog radnog lista. Izaberite stavku Redovi koji se ponavljaju na vrhu ako želite da određeni redovi budu horizontalni za svaku stranicu. Izaberite kolone koje želite da ponovite na levoj strani ako želite vertikalne naslove na svakoj stranici. Zatim na radnom listu izaberite ćeliju ili ćelije u kolonama naslova ili redovima koje želite. Dugme " Skupi dijalog " Dugme „Skupi“ na desnom kraju ovog polja privremeno premešta dijalog kako biste uneli opseg tako što ćete izabrati ćelije u radnom listu. Kada završite, možete ponovo da kliknete na dugme da biste otvorili ceo dijalog.

Štampanje    Navodi šta je odštampano sa radnog lista, da li je odštampan u boji ili crno-beo i šta je to kvalitet štampanja.

  • Linije koordinatne mreže    Potvrdite izbor u polju za potvrdu koordinatna linija Koordinatne linije se podrazumevano ne štampaju, bez obzira na to da li su prikazane na radnom listu ili ne.

  • Crno-belo    Potvrdite izbor u polju za potvrdu crno i belo kada koristite štampač u boji, ali želite da koristite crno-belo samo prilikom štampanja. Ova opcija je podrazumevano isključena. Ne morate da ga izaberete kada koristite štampač koji štampa samo crno-belo.

  • Nacrt kvaliteta    Potvrdite izbor u polju za potvrdu izbor kvaliteta da biste brže štampali pomoću manjeg kvaliteta štampanja kada štampač koji koristite ima režim za nacrt kvaliteta. Ova opcija nema efekta kada štampač nema režim izrade kvaliteta.

  • Naslovi reda i kolone    Potvrdite izbor u polju za potvrdu Naslovi reda i kolona da biste u odštampanu dodali ove naslove.

  • Komentari i beleške    U ovom polju izaberite lokaciju na kojoj želite da se pojave beleške koje ste dodali u ćelije radnog lista da bi se pojavile u štampanju. Izaberite stavku na kraju listova da biste kombinovali sve beleške i odštampali ih na stranici koja se dodaje na kraju otiska. Izaberite stavku kao što je prikazano na listu da biste odštampali beleške na originalnoj lokaciji na radnom listu. Beleške se ne uključuju automatski u otisak, jer se podrazumevano ne biraju.

  • Greške u ćelijama kao    U ovom polju izaberite kako želite da se pojave greške u ćelijama koje se pojavljuju na radnom listu kako bi se prikazale u štampanju. Greške se podrazumevano prikazuju dok se pojavljuju, ali ne možete da ih prikažete tako što ćete izabrati <praznu>, prikazati ih kao dvostruku crticu tako što ćete ih izabrati iliprikazati kao #N/a.

Redosled stranice    Kliknite na dugme nadole, zatim preko ili ponovo, zatim nadole da biste kontrolisali redosled kojim su podaci numerisani i odštampani kada se ne uklapaju na jednu stranicu. Uzorak slike prikazuje smer štampanja dokumenta kada odaberete jednu od ovih opcija.

Srodne veze

Ponavljanje određenih redova ili kolona na svakoj odštampanoj stranici

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Pregled stranica radnog lista pre štampanja

Štampanje radnog lista ili radne sveske

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×