Podešavanje usluge Microsoft Forms

Savet: Pravljenje ankete, testa ili upitnika pomoću usluge Microsoft Forms. Želite da snimate i analizirate povratne informacije o poslovnim klijentima? Isprobajte Dynamics 365 korisnički glas.

Microsoft Forms omogućava korisnicima da brzo i lako kreiraju prilagođene testove, ankete, upitnike, registraciju i još puno toga. Kada napravite test ili obrazac, možete da pozovete druge osobe da odgovore na njega pomoću bilo kog veb pregledača, čak i na mobilnim uređajima. Kada se rezultati proslede, možete da koristite ugrađenu analitiku za procenu odgovora. Podaci obrasca, kao što su rezultati testa, mogu lako da se izvoze u Excel radi dodatne analize ili ocenjivanja.

Da biste saznali više, pogledajte članak Šta je to Microsoft Forms? Ili pogledajte naše microsoft 365 blog objavljivanje o Microsoft obrascima.

Napomena: Microsoft Forms je generalno dostupan za Office 365 školske klijente,Microsoft 365 Apps za manje firme klijente i klijente pomoću Microsoft naloga (Hotmail, Live ili Outlook.com).

Microsoft Forms

Microsoft 365 administratori mogu da kontrolišu kako se Microsoft Forms koristi u organizaciji kroz sledeće zadatke:

Administrativni zadatak

Opis

Isključivanje ili uključivanje Microsoft Forms

Microsoft Forms podrazumevano uključeno za vašu organizaciju. To možete da isključite u bilo kom trenutku.

Isključivanje Microsoft Forms za pojedinačne osobe u organizaciji

Kada isključite Microsoft Forms za određenu osobu, oni neće moći da je koriste i pločica Obrasci se neće pojaviti za njih u Microsoft 365 pokretanju aplikacija ili na matičnoj stranici.  Saznajte kako da isključite obrasce za određene osobe

Podesite Azure Active Directory uslovno pristup za Microsoft Forms

Da biste podesili uslovne smernice za Microsoft Forms, konsultujte Azure AD za uslovno pristup dokumentaciju i dodajte Microsoft obrazac u dodele aplikacija u oblaku .

Napomena: Ako su korisnici u vašoj organizaciji i dalje blokirani čak i kada ste podesili uslovno pristup za Microsoft Forms, uverite se da su SharePoint Online i Exchange online odobrili pristup putem uslovnog pristupa. Saznajte više.

Kontrolisanje postavki spoljnog deljenja, zapisivanje imena osoba u organizaciji i/ili zaštita obrazaca od phishing

U Microsoft 365 centru administracije možete da:

 • Kontrolisanje toga da li je spoljnim korisnicima dozvoljeno da sarađuju sa korisnicima u organizaciji na obrascu ili testu.

 • Odaberite da li ćete snimiti imena osoba u organizaciji koji popunjavaju obrasce.

 • Isključite ili uključite automatsko otkrivanje phishing na obrascima.

Saznajte više o ovim postavkama administracije.

Omogućavanje korisnicima da umetnu obrazac u PowerPoint

 1. Prijavite se u https://admin.Microsoft.com.

 2. Izaberite Settings stavku postavke >.

 3. Na stranici Postavke , u okviru kartica usluge izaberite stavku korisničke aplikacije i usluge korisnika.

 4. Potvrdite izbor u polju za potvrdu, dozvolite korisnicima pristup Office prodavnicida biste omogućili korisnicima da umetnu obrazac u PowerPoint.

  Imajte na umu da će biti potrebno nekoliko sati da promena stupi na snagu. Saznajte više.

Ako vaš posao ima pravne, regulatorne i tehničke standarde za ispunjavanje bezbednosti sadržaja i upotrebe podataka, ovaj odeljak je za vas.

Gde se podaci skladište za Microsoft Forms ?

Microsoft Forms podaci se skladište na serverima u sad i Evropi. Svi podaci se nalaze u Sjedinjenim Državama, osim u evropskim zakupcima koji su počeli da koriste Microsoft Forms posle May 2017. Njihovi podaci se skladište u bazama podataka u Evropi.

Da li je Microsoft Forms usaglašena?

Microsoft Forms je ispunio GD zahteve za usaglašenost u maju 2018. Obratite pažnju na zahteve Microsoft 365 data temi za goo za više informacija.

Da li su na snazi zaštite FERPA i BAA?

Microsoft Forms upoznaje Ferpa i standarde zaštite.

Da li postoji ograničenje broja korisnika i količine podataka uskladištenih za korisničke naloge čak i kada ostave moju organizaciju?

Trenutno ne postoji ograničenje za broj korisnika za koji se podaci zadržavaju, sve dok je obezbeđivanje naloga u okviru sporazuma o usluzi na mreži vaše organizacije. Ne postoji ograničenja za količinu podataka uskladištenih za korisničke naloge.

Originalni vlasnik obrasca više nije sa mojom organizacijom i/ili njihovim Microsoft obrascima za Microsoft obrasce je uklonjen. Šta se dešava sa podacima koji su povezani sa obrascem koji su napravili?

Svi podaci povezani sa nalogom biće izbrisani 30 dana pošto je korisnik izbrisan iz vašeg zakupca (Azure AD).

Za šta mogu da upotrebim Microsoft Forms ?

Microsoft Forms je jednostavna, lagana aplikacija koja vam omogućava da jednostavno kreirate ankete, kvizove i ankete. U obrazovnim institucijama možete da se koristite za kreiranje upitima, Prikupljanje povratnih informacija od nastavnika i roditelja ili planiranje časova i aktivnosti osoblja. U poslovnim organizacijama, ona se može koristiti za prikupljanje povratnih informacija klijenata, mere zadovoljstva zaposlenog, poboljšavanje proizvoda ili preduzeća ili Organizovanje događaja preduzeća.

Ko može da koristi Microsoft Forms ?

Microsoft Forms je slobodna da se koristi za bilo koga sa Microsoft nalogom (Hotmail, Live ili Outlook.com). Sledeće Office 365 obrazovanje i Microsoft 365 Apps za manje firme klijenti takođe mogu da koriste Microsoft Forms:

Office 365 Education

 • Office 365 A1 Plus

 • Office 365 A5

 • Postojeći klijenti koji su kupili Office 365 edukaciju E3 pre penzije

Microsoft 365 Apps za manje firme

 • Microsoft 365 Business Basic

 • Microsoft 365 Business Standard

 • Microsoft 365 Business Premium

 • Microsoft 365 Apps za velika preduzeća

 • Microsoft 365 Enterprise E1, E3 i E5 planovi

 • Postojeći Office 365 Enterprise E4 klijenti koji su kupili E4 pre penzije

Prijavite se u Forms.Office.com i počnite da kreirate ankete, vizne i ankete.

Da li osobe bezMicrosoft 365 naloga i dalje šalju anketu ili kviz na Microsoft Forms ?

Microsoft Forms autori mogu da zadaju vrednost postavki da biste omogućili korisnicima izvan svoje organizacije da odgovore na anketiranje ili kviz. U ovom slučaju, korisnici će anonimno proslediti odgovore. Ako želite da vidite ko je popunio anketu ili kviz, možete da zahtevate od ispitanika da popune svoja imena u okviru upitnika.

Koje je ograničenje broja obrazaca koji mogu da se kreiraju i broj odgovora koji obrazac može da primi?

Office 365 obrazovanje i Microsoft 365 Apps za manje firme klijenti mogu da kreiraju do 200 obrascima i svaki obrazac može da prima do 50.000 odgovora. Microsoft Forms korisnici sa Microsoft nalogom (Hotmail, Live ili Outlook.com) mogu da kreiraju do 200 obrascima i svaki obrazac može da prima do 1.000 odgovora.

Ako vam je potrebno više odgovora, preporučujemo da izvezete postojeće odgovore u Excel radnu svesku, a zatim da ih opozovite u anketi ili testu. To će vam omogućiti da prikupite više odgovora kada bude oslobođen.

Sa kojim Veb pregledačima Microsoft Forms raditi?

Microsoft Forms je optimizovana za Internet Explorer 11, Edge, Chrome (najnovija verzija), Firefox (najnovija verzija), Chrome (najnovija verzija) i safari na iOS (najnovija verzija).

Na koje jezike se Microsoft Forms ?

Pogledajte članak podržani jezici i jezičke postavke za Microsoft Forms.

Da li će Microsoft Forms zameniti Microsoft InfoPath?

Ne. Microsoft InfoPath je bilo rešenje za kreiranje prilagodljivih obrazaca koji mogu da omogućuju automatske tokove posla, dok je Microsoft Forms osnovna, lagana aplikacija za brzo prikupljanje informacija putem anketa i kvorcija.

Microsoft InfoPath se zamenjuje SharePoint listama, Protokovima i PowerApps – savremena rešenja za digitalizovanje tradicionalnih obrazaca preduzeća, automatizacije tokova posla i pretvaranja poslovnih procesa. Saznajte više.

Gde mogu da prosledim povratne informacije kao što su greške proizvoda ili zahtevi za funkcije?

Želimo da čujemo šta imate da kažete! Posetite Microsoft Forms User Voice sajt da biste naveli predloge i glasali za ideje koje su drugi već prosledili.

Napomena: Pogledajte najčešća pitanja o Microsoft obrascima da biste saznali više.

Takođe pogledajte

Najčešća pitanja o usluzi Microsoft Forms

Isključivanje ili uključivanje Microsoft obrazaca

Prilagođavanje postavki obrasca ili testa u programu Microsoft Forms

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×