Pogledajte datoteke koje se dele sa Vama u usluzi OneDrive

Pogledajte datoteke koje se dele sa Vama u usluzi OneDrive

Stalna zaštita bilo koje datoteke, bilo gde

Nabavite Word, Excel i PowerPoint plus 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive za pravljenje rezervnih kopija i zaštitu vaših datoteka.

Nadogradi odmah

Deljeno (OneDrive za kuću) ili Deljenje sa mnom (OneDrive za posao ili školu) prikazuje datoteke koje drugi dele sa vama. Kada neko deli datoteku sa vama, ta datoteka se automatski pojavljuje na listi deljene ili deljene sa mnom .

Napomena: Ako ste pretplatnik na Microsoft 365, možete da vidite i datoteke koje su druge osobe podelile sa vama iz najnovije verzije Word, Excel ili PowerPoint.

Ono što vidite razlikuje se u zavisnosti od toga da li ste prijavljeni pomoću ličnog naloga ili poslovnog ili školskog naloga. Izaberite verziju OneDrive sa jedne od kartica ispod:

Prijavite se u OneDrive.com da biste videli datoteke i fascikle koje se dele sa vama.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru OneDriveizaberite stavku Deljeno. Datoteke ili fascikle koje se dele sa vama pojavljuju se u okviru imena osoba koje su ih podelile. (Datoteke ili fascikle koje delite sa drugima koje se prikazuju u okviru mene. Više informacija potražite u članku Deljenje OneDrive datoteka i fascikli.)

  OneDrive deljene fascikle

  Napomena: Ako vidite različita opcija, verovatno ste prijavljeni pomoću poslovnog ili školskog naloga. Kliknite na karticu OneDrive-Business iznad da biste videli OneDrive za posao ili školu datoteke.

 2. Kliknite na datoteku ili fasciklu da biste je otvorili, kao što biste bilo koju drugu stavku u OneDrive.

Napomena: Kada otvorite deljenu OneDrive datoteku dok ste prijavljeni na Microsoft nalog, osobe sa dozvolom za uređivanje te datoteke mogu da vide da ste je otvorili. Osobe koje mogu da uređuju takođe će moći da vide vaše ime, e-adresu i sliku profila.

Imajte u vidu da Deljeni prikaz nije odvojena fascikla – ne možete da premestite stavke iz nje u prikaz datoteke . Deljenu datoteku možete da kopirate u prikaz " datoteke ", ali sve promene koje načinite na sačuvanoj kopiji neće se odraziti na originalnu datoteku, tako da niko drugi sa pristupom originalnom datotekom neće videti promene.

Takođe, ako vlasnik originalne datoteke opoziva pristup vašem pristupu ili izbriše originalnu datoteku, ona će nestati iz deljenog prikaza.

Šta znače dozvole „Može da prikaže“ i „Može da uređuje“?

Osobe koje dele stavke sa vama mogu vam dati dozvole da prikažete stavke ili da ih uređujete.

 • Stavka sa oznakom Može da prikaže – Imate dozvole samo za prikaz, tako da možete samo da otvorite i čitate stavku. Ne možete da je premestite niti promenite.

 • Stavka sa oznakom Može da uređuje– Možete da uradite više toga kada imate dozvole za uređivanje. Možete da premeštate i kopirate stavku u deljenoj fascikli ili na sopstvenu OneDrive i delite stavku sa drugima.

Savet: Ako imate dozvole za uređivanje fascikle, dodate fasciklu na sopstvenu OneDrive znači da možete da zadržite fasciklu pored sopstvenih fascikli i stavki na listi datoteka . Takođe je jednostavnije premeštati stavke između fascikli i lakše se radi na stavkama van mreže. Sva ažuriranja koja izvršite sinhronizuju se sa deljenom fasciklom, kako bi svako ko ima pristup fascikli bio u toku. Više informacija potražite u članku Dodavanje i sinhronizovanje deljenih fascikli u usluzi OneDrive.

Uklanjanje stavki sa deljene liste

Ako više ne želite da pristupite datoteci ili fascikli koja se deli sa vama, možete da je uklonite.

 1. Na Veb lokaciji OneDrive, sa navigacije sa leve strane izaberite deljenu > deljenu.

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da uklonite sa deljene liste, a zatim izaberite stavku Ukloni sa deljene liste.

  Izabrana datoteka koja prikazuje opciju "Ukloni sa deljene liste" na vrhu

Savet: Kada uklonite stavku sa deljene liste, videćete odziv Uklanjanje i odbijanje pristupa ovoj datoteci? -izaberite stavku Ukloni će vam ukinuti dozvolu za pristup datoteci.

Promena dozvola ili prekid deljenja

Ako imate dozvole za uređivanje za deljenu stavku, možete da promenite dozvole drugih ljudi za stavku ili da zaustavite njeno deljenje. (Za više informacija o dozvolama za više informacija o sopstvenim stavkama, pogledajte članak Zaustavljanje deljenja OneDrive datoteka ili fascikli ili promena dozvola.)

 1. Sa deljene liste izaberite stavku koju želite da promenite (zadržite pokazivač iznad nje, a zatim izaberite krug).

 2. Izaberite stavku Informacije Informacije u gornjem desnom uglu da biste otvorili okno Detalji.

 3. Izaberite stavku Upravljaj pristupom, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku X pored veze da biste je onemogućili.

  • Izaberite Može da uređuje ili Može da pregleda, a zatim izaberite Zaustavi deljenje.

  • Izaberite može da uređuje ili može da pregleda a zatim izaberite Promeni u....

  Snimak ekrana odeljka „Deljenje“ okna „Detalji“ za deljenu datoteku.

Napomene: 

 • Ako ne vidite pristup Access, imate dozvole za prikaz stavke i ne možete da promenite dozvole za druge osobe. U ovom slučaju, samo je Uklanjanje sa deljene liste dostupno na traci na vrhu stranice.

 • Ako izaberete stavku Zaustavi deljenje, stavka se više neće prikazivati na listi Deljeno te osobe i ona više neće moći da joj pristupi.

 • Kada uklonite stavku sa liste Deljeno, i dalje imate dozvole za nju. Možete se vratiti na stavku na listi Deljeno ako ponovo upotrebite njenu vezu. Tražite od vlasnika stavke vezu ako ne možete da je pronađete.

 • Nije moguće promeniti dozvole za pojedinačne datoteke unutar deljene fascikle. Na primer, datoteka u fascikli Može da uređuje ne može da se promeni u opciju samo za prikaz. Da biste promenili dozvole za stavke u fascikli, uklonite ih iz fascikle i ponovo ih delite sa drugim dozvolama ili promenite dozvole za celu fasciklu.

Prikaz deljene fascikle na računaru

Kada neko deli fasciklu i daje vam dozvole za uređivanje, možete da dodate deljenu fasciklu sopstvenoj OneDrive da biste olakšali uređivanje i rad sa fasciklom i njenim sadržajem. Ako sinhronizujete fasciklu sa svojim Windows ili Mac računarima koji koriste OneDrive aplikacijuhttps://onedrive.live.com/about/sr-latn-RS/download/</c0>, možete da radite sa njom van mreže.

Više informacija potražite u članku Dodavanje i sinhronizovanje deljenih fascikli u usluzi OneDrive.

Napomena: Deljene fascikle dodate u vaš OneDrive ne koriste vaš OneDrive prostor za skladištenje. One koriste samo prostor za skladištenje vlasnika fascikle.

Kada se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga na Veb lokaciji OneDrive, evo kako možete da vidite datoteke ili fascikle koje se dele sa vama:

 1. U oknu za navigaciju izaberite deljene > deljene sa mnom.
  Snimak ekrana "Deljeno sa mnom" u usluzi OneDrive for Business na vebu

 2. Da biste sortirali ili grupisali stavke po koloni, kliknite na kolonu i izaberite opciju sa padajuće liste. Na primer, kliknite na deljenu kolonu datum , a zatim izaberite stavku starije od novije ili Grupisanje po datumu deljenja.
  Snimak ekrana razvrstanih po koloni u okviru "Deljeno sa mnom" u usluzi OneDrive for Business

 3. Da biste filtrirali stavke prikazane u prikazu, kliknite na ikonu Filteri iznad liste.
  Snimak ekrana ispravnog deljenja sa prikazom "meni" u usluzi OneDrive for Business

  U okviru Filterimožete da:

  • Premeštanje izmenjenog klizača pri datumu između najstarijih i današnjih dana da biste izabrali opseg datuma kada su datoteke poslednje izmenjene.

  • Izaberite stavku tipovi datoteka za filtriranje, na primer Excel ili fotografije i video zapisi.

  • U okviru osobeunesite ime ili e-adresu osobe koja je podelila sa vama.

Napomene: 

 • Sve stavke deljene sa vama za koje je dozvola postavljena za bilo koga sa vezom može da se prikaže i Uredi neće se pojaviti u deljenoj meni , čak i ako je osoba ušla u vašu e-adresu kada su delili stavku.

 • Datoteke koje su podeljene sa vama pre septembra 2017 će nedostajati informacije u deljenim datumima i deljenim po kolonama.

Prikaz popularnih datoteka u organizaciji

Možete da pronađete datoteke koje su popularne u organizaciji u vrhu odeljka "Deljenje sa mnom" u odeljku "popularno oko mene". "Popularna oko mene" vam pomaže da lako pristupite datotekama na kojima vaše kolege rade i da budete u toku sa nastavnim datotekama u organizaciji.

Napomena: Možda nećete videti odeljak "popularno oko mene", u zavisnosti od vaše organizacije. Samo datoteke kojima već imate pristup pojavljuje se u okviru "popularno oko mene". Najmanje 3 stavke i najviše 8 stavki se pojavljuje u datom trenutku i ono što se pojavi će se periodično ažuriram. 

Uklanjanje stavki sa deljene liste

Ako više ne želite da pristupite datoteci ili fascikli koja se deli sa vama, možete da je uklonite.

 1. Na Veb lokaciji OneDrive, sa navigacije leve strane izaberite stavku Deljeno.

 2. Izaberite datoteku ili datoteke koje želite da uklonite sa deljene liste, a zatim izaberite stavku Ukloni sa deljene liste.

Savet: Kada uklonite stavku sa liste Deljeno, i dalje imate dozvole za nju. Možete se vratiti na stavku na listi Deljeno ako ponovo upotrebite njenu vezu. Zamolite vlasnika artikla za povezivanje ako ne možete da je pronađete...

Imajte u vidu da Deljeni prikaz nije odvojena fascikla – ne možete da premestite stavke iz nje u prikaz datoteke . Deljenu datoteku možete da kopirate u prikaz " datoteke ", ali sve promene koje načinite na sačuvanoj kopiji neće se odraziti na originalnu datoteku, tako da niko drugi sa pristupom originalnom datotekom neće videti promene.

Takođe, ako vlasnik originalne datoteke opoziva pristup vašem pristupu ili izbriše originalnu datoteku, ona će nestati iz deljenog prikaza.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×