Pogledajte sa kim se datoteka deli u usluzi OneDrive ili sistemu SharePoint

Možete da vidite ko se u bilo kom trenutku deli sa datotekom OneDrive za posao ili školu, SharePoint ili fasciklom.

Pogledajte sa kim se datoteka ili fascikla deli sa

 1. Izaberite datoteku.

 2. Kliknite na ikonu informacija Informacije u gornjem desnom uglu da biste otvorili okno sa detaljima.

 3. Kliknite na dugme Upravljaj pristupom.

  Okno sa detaljima u usluzi OneDrive for Business koji prikazuje povezanost upravljanja pristupom

Otvara se tabla Upravljanje pristupom.

 • U odeljku veze sa programom Access prikazuju se veze koje imaju dozvole za datoteku ili fasciklu. Kliknite na tri tačke (...) da biste videli korisnike sa kojima se karika deli.

  Odeljak "veze za davanje pristupa" u oknu "Upravljanje pristupom" u usluzi OneDrive for Business
 • Odeljak " direktan pristup " prikazuje osobe i grupe koje imaju direktan pristup datoteci ili fascikli. (Ovo uključuje grupe koje imaju pristup na lokaciju na kojoj se nalazi datoteka ili fascikla.)

  Odeljak "direktan pristup" u oknu "Upravljanje pristupom" u usluzi OneDrive for Business

Kada pogledate ko ima pristup datoteci ili fascikli, interni korisnici će imati prikazano ime i radno mesto. Spoljni korisnici će prikazati samo e-adresu sa spoljnim korisnicima ispod adrese.

Nivoi pristupa za deljenje

Postoje različita načina za deljenje:

 • Svako omogućava pristup svakome ko dobije ovu vezu, bilo da su je primili direktno od vas ili im je vezu prosledio neko drugi. To može da obuhvata osobe izvan vaše organizacije.

 • Osobe u <vaša organizacija> omogućava pristup datoteci svima u organizaciji koji imaju vezu ka njoj, bilo da su je primili direktno od vas ili im je vezu prosledio neko drugi.

 • Osobe koje imaju postojeći pristup mogu da koriste osobe koje već imaju pristup dokumentu ili fascikli. To ne menja dozvole za stavku. Koristite ovu opciju ako želite da pošaljete vezu nekome ko je već ima pristup. 

 • Određene osobe omogućava pristup samo osobama koje ste naveli, mada druge osobe možda već imaju pristup. Ako osobe proslede poziv za deljenje, samo osobe koje već imaju pristup stavci moći će da koristite vezu.

Napomena: Ako je opcija deljenja nedostupna, administratori organizacije su je možda ograničili. Na primer, oni mogu da odaberu da onemoguće opciju Bilo ko da bi sprečili prosleđivanje korisnih veza drugima.

Postoje i različiti nivoi dozvola:

 • Može da prikaže da bi primalac mogao da prikaže samo datoteku ili fasciklu; Ne mogu da izvrše promene. To se može dodatno ograničiti tako što ćete izabrati opciju Blokiraj preuzimanje, što znači da ne mogu da sačuvaju lokalnu kopiju.

 • Može da uređuje pristup dozvoljava da se promene u datoteci ili u fascikli.

Pored toga, kada kreirate vezu, možete da podesite datum isteka, kao i lozinku da biste pristupili datoteci. (Moraćete da obezbedite lozinku osobi ili osobama sa kojima delite datoteku.)

Na tabli Upravljanje pristupom možete da prestanete da delite OneDrive ili SharePoint datoteke ili fascikle ili da promenite dozvole.

Više informacija potražite u članku Deljenje OneDrive datoteka i fascikli.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×