Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Select a different account.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojih želite da se prijavite.

Kada pokrenete čarobnjak za uvoz ili čarobnjak za izvoz u programu Pristup, postavke koje ste koristili možete da sačuvate u vidu specifikacije kako biste mogli da ponovite operaciju uvoza ili izvoza u bilo kom trenutku.

Prvo morate da pokrenete operaciju uvoza ili izvoza da biste sačuvali specifikaciju; međutim, možete da koristite postojeću specifikaciju za operaciju koju nikada ranije niste vršili ako operacija ispunjava neki od sledećih uslova:

 • Ako je jedina razlika između operacije koju želite da pokrenete i postojeće specifikacije ime izvorne datoteke (u slučaju operacije uvoza) ili odredišne datoteke (u slučaju operacije izvoza), onda možete da promenite ime izvorne ili odredišne datoteke koje je pomenuto u postojećoj specifikaciji i da pokrenete specifikaciju.

 • Ako treba da izvezete oblikovane podatke, a jedina razlika između operacije koju želite da izvršite i postojeće specifikacije je u postavkama kolona ili filtera, možete da promenite postavke kolona i filtera u specifikaciji. Trenutne postavke kolona i filtera uvek određuju šta će se izvesti, a ne postavke koje su bili na snazi u trenutku kreiranja specifikacije.

Pokretanje sačuvane specifikacije uvoza ili izvoza iz programa Access

Kada sačuvate detalje kao specifikaciju, izvršite sledeće korake kada budete želeli da ponovite operaciju.

Pokretanje specifikacije

 1. Otvorite Access bazu podataka koja sadrži specifikaciju, ako već nije otvorena. Kada pokrenete specifikaciju uvoza, trenutna baza podataka predstavlja odredišnu bazu podataka. Kada pokrenete specifikaciju izvoza, trenutna baza podataka predstavlja izvornu bazu podataka.

 2. Ako specifikacija izvozi oblikovane podatke u Excel radnu svesku ili Word dokument, otvorite objekat i uverite se da polja koja želite da izvezete nisu skrivena u prikazu. Slično tome, pregledajte postavke filtera da biste se uverili da su svi zapisi koje želite da izvezete vidljivi u prikazu.

 3. Na kartici Spoljni podaci, izaberite stavku Sačuvani uvozi ili Sačuvani izvozi da biste otvorili dijalog Upravljanje zadacima za podatke.

 4. U dijalogu Upravljanje zadacima za podatke, na kartici Sačuvani uvozi ili Sačuvani izvozi kliknite na specifikaciju koju želite da pokrenete.

 5. Ako želite da promenite izvornu datoteku (kada pokrećete operaciju uvoza) ili odredišnu datoteku (kada pokrećete operaciju izvoza), kliknite na putanju datoteke da biste je uredili.

  Važno je da zapamtite da možete da promenite izvorne ili odredišne datoteke, ali nova datoteka koju navedete mora da ispuni sve zahteve koji su od suštinskog značaja za uspešno dovršavanje operacije.

 6. Pre nego što kliknete na dugme Pokreni, morate se uveriti da izvorne i odredišne datoteke postoje, da su izvorni podaci spremni za uvoz i da operacija neće slučajno zameniti nijedan podatak u odredišnoj datoteci. Uradite sve što je potrebno da biste obezbedili uspeh operacije koju pokreće čarobnjak pre nego što pokrenete sačuvanu specifikaciju.

 7. Kliknite na dugme Pokreni.

  Access prikazuje poruku sa obaveštenjem o statusu operacije. Ako operacija ne uspe, rešite problem sa greškom na isti način kao kada biste koristili čarobnjak.

  Savet: Ako poruka ne navodi uzrok greške, pokušajte da pokrenete čarobnjak za uvoz ili izvoz putem dijaloga da biste izvršili istu operaciju.

Pokretanje sačuvane specifikacije uvoza ili izvoza iz programa Outlook

Ako ste podesili specifikaciju kao Outlook zadatak, operaciju možete da pokrenete iz programa Outlook.

Napomena: Kada specifikaciju pokrećete iz programa Outlook, ne možete da promenite putanju ili ime spoljne datoteke u specifikaciji pre pokretanja operacije. Da biste promenili ime datoteke u specifikaciji, pokrenite operaciju iz programa Access umesto kao zadatak iz programa Outlook.

Pre nego što pokrenete operaciju u programu Outlook, uverite se da je Pristup instaliran na računaru i da izvorne i odredišne datoteke postoje. Uradite sve što je potrebno da biste obezbedili uspeh operacije koju pokreće čarobnjak pre pokretanja sačuvane specifikacije.

Pokretanje specifikacije

 1. Pokrenite Outlook i izaberite stavku Zadaci u oknu za navigaciju. Kliknite dvaput na zadatak da biste ga otvorili.

 2. Na kartici Zadatak, u grupi Microsoft Office Access kliknite na dugme Pokreni uvoz ili Pokreni izvoz. Kliknite na dugme U redu u poruci o potvrdi da biste potvrdili.

  Ako se operacija uspešno pokrene, ne prikazuje se nikakva poruka. Ako operacija ne uspe, Access prikazuje poruku koja objašnjava verovatni uzrok greške. Pokušajte da rešite problem sa greškom na isti način kao kada biste koristili čarobnjak.

  Savet: Ako poruka ne navodi uzrok greške, pokušajte da pokrenete čarobnjak za uvoz ili izvoz putem dijaloga da biste izvršili istu operaciju.

Šta još treba da znam?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×