Pređi na glavni sadržaj

Poligon za prosutu opseg

Kada imate posla sa prosutim funkcijama, kao što je sekvenca, moguće je da se upućuje na celu vrednost prolivene tako što ćete staviti operator "prosuj opseg" (#) posle opsega. U sledećem primeru, imamo = sekvenca (10) u ćeliji a2, koja se otkriva na a2: a11. U ćeliji C2 imamo formulu = SUM (a2 #), koji je ekvivalentan = SUM (a2: a11), kao a2: a11 je opseg opsega formule u ćeliji a2. Ovaj povraćaj vraća 55, zbir svih vrednosti u opsegu niza.

Ako se proliti opseg povećava ili skuplja, na primer promenom formule u ćeliji a2 u = sekvenca (20), formula SUM će to automatski odraziti. Ako je ovo normalan opseg, treba da unesmo = SUM (a2: a11) i da ga ručno ažurirate ako se promeni opseg. Često ćete možda shvatiti da ako je opseg promenjen, tako da to može da ukloni mnogo posla.

Eksponant za opseg za upućivanje svih prosutih opsega niza pomoću = SUM (a2 *).

Evo još jednog primera korišćenja opisanih operatora opsega u nekoliko formula gde kreiramo jedinstvenu listu sa liste imena, sortirajte listu, a zatim filtrirajte imena za više od tri znaka. Imamo = Sort (C2 #) u ćeliji E2 i = filter (C2 #, Len (c2 #) >3) u ćeliji G2.

Eksponant Range (#) za pozivanje na celokupan opseg niza sa slovom = FILTER (C2 #, LEN (C2 #) >3)

Napomena: 24 septembar, 2018: dinamičke funkcije Array trenutno su dostupne samo delu Office Insiders -u. Nastavićemo da optimizujemo ove funkcije tokom narednih nekoliko meseci. Kada budu spremni, Objavićemo ih svim Office insajderima i pretplatnicima Microsoft 365.

Poznate ograničenja

Operator prosutitanja ne podržava reference na zatvorene radne sveske. Umesto toga, vratit će se #REF! ako su argumenti datuma niske koje se ne mogu raščlaniti na važeće datume. Ako otvorite referentnu radnu svesku, otklonićete problem.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Funkcija FILTER

Funkcija RANDARRAY

Funkcija SEQUENCE

Funkcija SORT

Funkcija SORTBY

Funkcija UNIQUE

#SPILL! greške u programu Excel

Dinamički nizovi i ponašanje prelivenog niza

Operator raskrsnica: @

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×