Ponavljanje određenih redova ili kolona na svakoj odštampanoj stranici

Ponavljanje određenih redova ili kolona na svakoj odštampanoj stranici

Ako radni list ima više odštampanih stranica, možete označiti podatke tako što ćete dodati naslove redova i kolona koji će se pojaviti na svakoj stranici za štampanje. Ove oznake su poznate i kao naslovi za štampanje.

Pratite ove korake da biste dodali štampanje naslova na radni list:

 1. Na radnom listu koji želite da odštampate, na kartici Raspored na stranici izaberite stavku Štampanje naslova u grupi Podešavanje stranice).

  Štampanje naslova

  Napomena: Komanda Naslovi štampanja će se pojaviti kao zatamnjena ako ste u režimu uređivanja ćelije, ako je grafikon izabran na istom radnom listu ili ako nemate instaliran štampač. Dodatne informacije o instaliranju štampača potražite u temi Pronalaženje i instaliranje upravljačkih programa štampača za operativni Windows Vista. Imajte na Windows XP obustavila podršku za Korporaciju Microsoft; proverite da li na veb lokaciji proizvođača štampača ima nastavak podrške za upravljački program.

 2. Na kartici List, u okviru Štampanjenaslova, uradite nešto od sledećeg:

 • U polje Redovi koje treba ponoviti na vrhu unesite referencu redova koji sadrže oznake kolona.

 • U polje Kolone koje treba ponoviti sa leve strane unesite referencu kolona koje sadrže oznake redova.

  Na primer, ako želite da odštampate znake kolone na vrhu svake odštampane stranice, možete da otkucate $1:$1 u polju Redovi koje treba ponoviti na vrhu.
  Kartica List u dijalogu Podešavanje stranice

  Savet: Možete kliknuti i na dugmad Skupi iskačući prozor Dugme „Skupi“ na desnom kraju polja Redovi koje treba ponoviti na vrhu i Kolone koje treba ponoviti sa leve strane, a zatim izabrati redove i kolone naslova koje želite da ponovite u radnom listu. Kada završite sa izborom redova i kolona naslova, ponovo kliknite na dugme Skupi dijalog Dugme „Skupi“ da biste se vratili u dijalog.

  Napomena: Ako je izabrano više od jednog radnog lista, polja Redovi koje treba ponoviti na vrhu i Kolone koje treba ponoviti sa leve strane nisu dostupna u dijalogu Podešavanje stranice. Da biste otkazali izbor više radnih listova, kliknite na bilo koji radni list koji nije izabran. Ako nije vidljiv nijedan radni list koji nije izabran, kliknite desnim tasterom miša na karticu izabranog radnog lista, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Razgrupiši listove.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×