Popravite makro kretanjem kroz njega korak po korak

Po korak po korak kroz makro možete da posmatrate protok makroa i rezultate svake radnja i izolujete sve radnje koje dovode do greške ili daje neželjene rezultate.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na makro u oknu za navigaciju, a zatim izaberite stavku Prikaz dizajna.

 2. Na kartici Dizajn , u grupi Alatke izaberite stavku jedan stepenik.

 3. Kliknite na dugme Pokreni. Ako je makro novi ili uređeni makro, bićete upitani da sačuvate makro da biste mogli da ga pokrećete.

  Pojaviće se dijalog " makro jedan stepenik ". Ovaj dijalog prikazuje informacije o makrou i radnji makroa, kao i broj greške. Nula u polju broj greške znači da nije došlo do greške.

  Dijalog „Makro u jednom koraku“

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste izvršili radnju prikazanu u dijalogu makro jedan stepenik , kliknite na dugme Step.

  • Da biste zaustavili makro i zatvorili dijalog, kliknite na dugme Zaustavi sve makroe.

  • Da biste isključili prvi korak u makrou, kliknite na dugme Nastavi.

Napomene

 • Da biste započeli jedinstveno pokretanje dok se makro pokreće, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + BREAK.

 • Da biste započeli jedinstveno uključivanje u određenu taиku u makrou, možete da dodate radnju makroa "SingleStep " makrou na mestu gde želite da počne jedan korak. Koristite sledeću proceduru da biste radnju makroa " SingleStep " dodali u makro:

  1. U katalogu radnji sa desne strane prozora dizajn makroa potražite SingleStep. Ako se katalog radnje ne prikaže, zatim ga uključite na kartici Dizajn , u grupi Prikaži/sakrij kliknite na dugme katalog radnji.

  2. Prevucite radnju makroa " Singlstep " iz kataloga radnji na prozor dizajna i otpustite radnju iznad ili ispod mesta na kojem želite da počne jedan korak. Ova radnja nema argumente za radnju.

  3. Sačuvajte makro tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj na priručnoj traci.

   Pod pretpostavkom da je jedan korak isključen kada kliknete na dugme pokrene, izvršavanje će se obično nastaviti do mesta na kojem ste umetnuli radnju makroa " SingleStep ", a zatim će makro početi sa jednim korakom nagore. Možete da dodate više funkcija SingleStep u makro. Ako kliknete na dugme " Nastavi " u dijalogu " makroi sa jednim korakom", pomeraće se jedinstveno isključivanje dok se ne pojavi sledeća radnja SingleStep .

   Ako je uključeno jednokratni korak kada se makro završi, on će ostati uključen. Ako pokrećete drugi makro, Access će ponovo videti dijalog " makro ". Da biste isključili jedinstveno uključivanje, kliknite na dugme Nastavi u dijalogu jednokratni korak makroa ili na kartici Dizajn , u grupi Alatke kliknite na dugme jedan korak tako da ne bude istaknuto.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×