Poslata e-poruka u usluzi Outlook.com vraća se uz poruku „isporuka nije uspela“

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Do neuspelih isporuka ili e-poruka koje se vrate ili se vrate kao neisporučene može doći iz nekoliko razloga. Kada pošaljete e-poruku i primite poruku o neuspehu isporuke, za to može postojati nekoliko razloga. U nastavku smo naveli najuobičajenije poruke o greškama zajedno sa predloženim rešenjima.

Privremene greške

Poruke o privremenoj grešci mogu da obuhvataju sledeće stavke.

  • Nije moguće povezivanje sa udaljenom serveru/poruka istekla

  • Nema adekvatnih servera

  • Veza je istekla

  • Resursi su privremeno nedostupni

  • Nema dovoljno memorije

Isprobajte ovo rešenje:    Takvi tipovi grešaka trebalo bi da se vremenom poprave sami od sebe. Ako u poruci o grešci piše da dobavljač usluga e-pošte primaoca nastavlja da pokušava da isporuči vašu poruku, ne morate da preuzimate dodatne radnje. U suprotnom, sačekajte malo i onda ponovo pošaljite poruku.

Nije moguće isporučiti

Ako dobijete grešku da poruka nije moguće isporučiti, to može biti zbog odlazni server pokušaja isporuke poruke, ali radnju nije dovršite poruku istekla. Do ove greške je obično ukazuje na problem na server za primanje.

Isprobajte ove popravke:    Uverite se da je adresa primaoca je važeći. Smanjite broj primalaca u poruku. Ako ste dobili ovu grešku pri slanju poruke pomoću programa Outlook ili nekoj drugoj aplikaciji za e-poštu, pokušajte da koristite Outlook.com da biste poslali poruku, umesto toga.

„Poštansko sanduče nije pronađeno“, „Nevažeće poštansko sanduče“ ili „Nepoznat korisnik“

Ako primite neku od tih poruka, adresa koju ste koristili ne postoji. To može da bude zbog toga što se adresa primaoca promenila ili se nalog e-pošte primaoca premestio.

Isprobajte ovo rešenje:    Proverite da li u adresi primaoca ima grešaka u kucanju. Ako imate drugi način da stupite u kontakt sa primaocem, proverite da li ima novu adresu e-pošte.

„Poštansko sanduče nije dostupno“

Ova poruka o grešci često ima isti uzrok kao poruka „Poštansko sanduče nije pronađeno“. Međutim, povremeno postoji problem sa adresom e-pošte primaoca koji se vremenom reši sam od sebe.

Isprobajte ovo rešenje:    Sačekajte malo i ponovo pokušajte da pošaljete poruku. Ako to ne uspe, proverite da li u adresi primaoca ima grešaka u kucanju. Ako imate drugi način da stupite u kontakt sa primaocem, proverite da li ima novu adresu e-pošte.

„Poštansko sanduče je puno“ ili „Kvota je premašena“

Ova poruka znači da primalac ima previše poruka u prijemnom sandučetu. Mnogi sistemi e-pošte sprečavaju korisnike da prime novu poštu dok ne smanje veličinu poštanskog sandučeta.

Isprobajte ovo rešenje:    Ako imate drugi način za kontaktiranje primaoca, obavestite ga da mu je poštansko sanduče puno.

„Nepoznat host“ ili „Traženje domena nije uspelo“

Ako primite neku od tih poruka, domen za adresu e-pošte primaoca ne postoji. Ako je njegova adresa e-pošte neko@primer.com, domen je primer.com.

Isprobajte ovo rešenje:    Proverite da li u adresi primaoca ima grešaka u kucanju. Proverite da li imate aktuelnu adresu i da njegov dobavljač usluga e-pošte nije menjao njegovo ime domena.

„Poruka je prevelika“

Većina dobavljača usluga e-pošte nameće ograničenje veličine poruka koje korisnici mogu da šalju ili primaju. Poruka je prevelika za server e-pošte primaoca.

Isprobajte ovo rešenje:    Umesto da šaljete velike priloge putem e-pošte, otpremite ih u OneDrive i pošaljite vezu primaocu.

Greške obuhvataju reči „blokirano“ ili „navedeno u“ i upućivanja na sajtove kao što su „spamcop“, „dynablock“, „blackhole ili „spamhaus“

Ti termini se koriste kada poruku namerno blokira filter bezvredne pošte ili crne liste na serveru e-pošte primaoca. Server primaoca veruje da je server ili nalog pošte koji koristite izvor bezvredne pošte.

Isprobajte ovo rešenje:    Možete da se obratite timu za podršku dobavljača usluga e-pošte primaoca i zatražite da se deblokira vaš nalog ili domen.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Napomena: Moraćete prvo da se prijavite da biste dobili podršku. Ako ne možete da se prijavite, idite na Podršku za nalog.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×