Postavke keša Office dokumenata

Keš Office dokumenata se koristi u Microsoft centru za otpremanje kako biste mogli da vidite stanje datoteka koje otpremate na server — tako što ćete pratiti tok otpremanja i da li je potrebno obratiti pažnju na neke datoteke. Postavkama keša Office dokumenata možete upravljati tako što ćete prilagoditi postavke u Microsoft Office centru za otpremanje.

  • Ikonom Microsoft Office centra za otpremanje možete upravljati tako što ćete onemogućiti obaveštenja i isključiti prikaz ikone.

  • Maksimalan broj dana za čuvanje datoteka u kešu Office dokumenata možete podesiti tako što ćete po potrebi podesiti opciju Dani za čuvanje datoteka u kešu Office dokumenata. Datoteke starije od maksimalnog broja dana biće uklonjene iz keša samo kada nema promena koje čekaju na otpremanje.

    Napomena: Ako maksimalno vremensko ograničenje postavite na manji broj dana, uskladištićete manje datoteka i obično koristiti manje prostora na čvrstom disku. Ako datoteke zadržite duže, više datoteka će moći da se uskladišti u kešu i poboljšaće se performanse otvaranja datoteka, ali to će takođe koristiti više prostora na čvrstom disku.

  • Za korisnike koji žele direktno da rade sa serverom ili koji se brinu o svojoj privatnosti, izbor opcije Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se oni zatvore automatski će izbrisati dokumente iz keša kada se oni zatvore.

    Važno: Ako imate stavku Brisanje datoteka iz keširanja Office dokumenta kada su izabrane postavke zatvorene i ako zatvorite datoteku pre završetka otpremanja, imaćete opciju da sačekate otpremanje otpremanja, sačuvate datoteku na drugoj lokaciji ili se zatvorite bez čuvanja promena. Možda ćete takođe dobiti poruku o grešci koja vas obaveštava da nije moguće dovršiti otpremanje.

  • Keš Office dokumenata možete obrisati u bilo kom trenutku tako što ćete kliknuti na dugme Izbriši keširane datoteke.

    Napomena:  Brisanje keša Office dokumenata klikom na dugme Izbriši keširane datoteke ili omogućavanjem opcije Izbriši datoteke iz keša Office dokumenata kada se zatvore izbrisaće sadržaj dokumenata iz keša, ali lista datoteka koje su otvarane čuva se u kešu i skladišti na računaru.

Ako koristite Office RT

Vanmrežni deo kao što je navedeno iznad neće funkcionisati za Office RT, ali postoji privremeno rešenje.

U sistemu Office RT, keš Office dokumenata se ne aktivira unapred u toku preuzimanja Office datoteka iz usluge OneDrive ili sa SharePoint lokacije. On će keširati samo datoteke koje ste otvorili pomoću Office aplikacije (kao što su Word, Excel ili PowerPoint). Da biste dobili keširane Office datoteke, otvorite Office Upload Center i izaberite sve keširane datoteke sa padajuće liste pored dugmeta Osveži . Prikazaće se lista datoteka u kešu na koju možete dvaput kliknuti da biste je otvorili, čak i kada ste van mreže.

Možete i da otvorite Office aplikaciju u kojoj ste poslednji put uredili datoteku i da je izaberete sa liste nedavno korišćenih. Dakle, ovo može da se izvrši i na mreži i van nje.

Napomena:  Datoteka će podrazumevano ostati u keš memoriji na 15 dana. Ako je ne otvorite u roku od 15 dana, datoteka zastareva. Datoteka se neće izgubiti jer i dalje ostaje u usluzi OneDrive ili na SharePoint lokaciji. Ako datoteku treba da zadržite u kešu duže od 15 dana, vreme tokom kojeg će se datoteka nalaziti u kešu može se produžiti do 30 dana tako što ćete posetiti stranicu postavki centra za otpremanje.

Da biste saznali kako da prilagodite ove postavke i da biste dobili više informacija o Microsoft Office centru za otpremanje, pogledajte članak Microsoft Office centar za otpremanje.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Brisanje keša Office dokumenata

Brisanje datoteke

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×