Postavljanje e-pošte na Nokia (Symbian OS) telefonu

Možete da se povežete sa Microsoft 365 ili drugim nalogom e-pošte zasnovanom na sistemu Exchange na Nokia (Simbian OS) uređaju. Možete da koristite Nokia aplikaciju za e-poštu, Pošta za Exchange, da biste podesili e-poštu pomoću usluge Exchange ActiveSync. To vam omogućava da pristupite informacijama o nalogu, e-pošti, kalendaru, kontaktima i zadacima. Da biste podesili samo e-poštu, pogledajte članak Podešavanje e-pošte na ostalim telefonima i tablet računarima koji se mogu povezati sa internetom za POP i IMAP na Nokia uređajima.

Većina Nokia mobilnih telefona podržava Exchange ActiveSync. Informacije o tome koje Nokia uređaji podržavaju poštu za Exchange potražite u članku Šta još treba da znam? u nastavku ove teme.

Napomena: Ukoliko je Nokia telefon sa operativnim sistemom Windows Phone, pogledajte članak Podešavanje e-pošte na Windows Phone mobilnom telefonu.

Podešavanje Exchange ActiveSync e-pošte na Nokia mobilnom telefonu

 1. U meniju Aplikacije izaberite Aplikacije > Pošta.

 2. Izaberite opciju Kreiraj novo poštansko sanduče da biste pokrenuli čarobnjaka.

 3. Prihvatite Nokia uslove korišćenja usluga i izaberite Početak.

 4. Sa liste dostupnih tipova naloga izaberite Mail for Exchange i onda unesite sledeće informacije:

  1. U okvir Lozinka otkucajte lozinku naloga.

  2. U polju Korisničko ime unesite svoje korisničko ime, na primer punu adresu e-pošte.

  3. U okvir Domen unesite domen. Domen je deo adrese e-pošte koji stoji posle znaka et (@) i pre tačke, na primer, contoso.

  4. Izaberite opciju Dalje da biste nastavili. Čarobnjak za podešavanje će pokušati da postavi vaš nalog e-pošte.

 5. Ako možete da podesite nalog pomoću čarobnjaka, pređite na sledeći korak. Ako ovaj proces ne može da se dovrši automatski, moraćete ručno da unesete ime Exchange servera. U polju Ime servera za Poštu za Exchange unesite ime servera i izaberite Dalje.

  Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, koristite Outlook.Office365.com za ime servera. Ako ne koristite Microsoft 365, pogledajte članak Pronalaženje imena ActiveSync servera kasnije u ovom članku.

  Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, koristite partner.Outlook.CN za ime servera. Ako ne koristite Microsoft 365, pogledajte članak Pronalaženje imena ActiveSync servera kasnije u ovom članku.

 6. Kliknite na dugme U redu kada vas Pošta za Exchange obavesti da nije preporučljivo koristiti višestruke metode za sinhronizaciju kontakata sa telefonom.

 7. Izaberite da li želite da sinhronizujete kalendar, kontakte i zadatke tako što ćete izabrati odgovarajuće opcije, a zatim izaberite opciju Dalje.

Ako aplikacija za e-poštu ne može automatski da pronađe ime Exchange ActiveSync servera, možda ćete morati da ga potražite.

 • Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, koristite Outlook.Office365.com kao ime Exchange ActiveSync servera.

 • Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom i ne koristite Microsoft 365 e-poštu ili ako niste sigurni da li koristite Microsoft 365, slijedite ove korake da biste pronašli ime Exchange ActiveSync servera.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App. Za pomoć oko prijavljivanja, pogledajte članak Prijavljivanje u Outlook na vebu.

 2. Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom, ali ne koristite Microsoft 365, Exchange ActiveSync ime servera se nalazi na traci adresa u pregledaču kada se prijavite u Outlook na vebu, ali bez vodećih https:// i bez zaostalih /OWA. Na primer, ako je adresa koju koristite za pristup aplikaciji Outlook na vebu https://mail.contoso.com/owa, ime Exchange ActiveSync servera je mail.contoso.com.

 3. Ako ne možete da se povežete sa poštanskim sandučetom koristeći informacije navedene ranije u ovom odeljku, pokušajte da upotrebite vrednost za ime servera koju možete da vidite u Outlook Web App opcijama.

  1. U Outlook Web App, na traci sa alatkama kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ > Pošta > pop i IMAP.

   Napomena: Iako ne podešavate POP3 nalog, upotrebićete ovu vrednost da biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

  2. U okviru stavke POP postavka pogledajte vrednost za stavku Ime servera.

   Ako je vrednost imena serveraOutlook.Office365.com, vaš nalog jeMicrosoft 365poslovni ili školski nalog i možete da koristite Outlook.Office365.com kao ime Exchange servera.

   Ako za Ime servera ne stoji vrednost outlook.office365.com, možete pokušati da upotrebite ime servera navedeno na stranici sa opcijama. Na primer, ako je ime servera „mail.contoso.com“, pokušajte da kao ime Exchange servera upotrebite „mail.contoso.com“.

Ako program za e-poštu ne može automatski da pronađe ime Exchange ActiveSync servera, možda ćete morati da ga potražite.

Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, koristite partner.Outlook.CN kao ime Exchange ActiveSync servera. Exchange ActiveSync server partner.Outlook.CN može da se koristi ako koristite najnoviju verziju Microsoft 365.

Ako ne koristite Microsoft 365 ili ako niste sigurni da li koristite najnoviju verziju Microsoft 365, slijedite ove korake da biste pronašli ime Exchange ActiveSync servera. Pratite ove korake da biste odredili ime Exchange ActiveSync servera.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App.

 2. U Outlook Web App, na traci sa alatkama kliknite na dugme postavke Ikona „Postavke“ > pošta > pop i IMAP.

Napomena:  Iako ne podešavate POP3 ili IMAP nalog, upotrebićete ime POP servera da biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

 1. Na stranici „Postavke za POP i IMAP pristup“, u okviru stavke POP postavka pogledajte vrednost za stavku Ime servera.

 2. Ako ime servera prikazuje partner.outlook.cn, vaš Microsoft 365 nalog je na najnovijoj verziji verzije Microsoft 365 i možete da koristite partner.Outlook.CN kao ime Exchange ActiveSync servera.

 3. Ako je vrednost polja Ime servera u formatu podxxxxx.partner.Outlook.CN, vaš Microsoft 365 ili drugi Exchange online nalog još nije na najnovijoj verziji sistema Microsoft 365 i možete da koristite M.partner.Outlook.CN kao ime Exchange ActiveSync servera.

 4. Ako vrednost Ime servera sadrži ime vaše organizacije, na primer pop.contoso.com, onda se ime Exchange ActiveSync servera je sadržana u traci adresa u pregledaču kada ste prijavljeni u Outlook na vebu, ali bez uvodnog https:// i bez završnog /owa. Na primer, ako je adresa koju koristite za pristup usluzi Outlook na vebu https://mail.contoso.cn/owa, ime Exchange ActiveSync servera je mail.contoso.cn.

Šta još treba da znam?

 • Nećete moći da pristupite informacijama na vašem mobilnom telefonu ukoliko ne prihvatite smernice poslate na vaš telefon, .

 • Ako nalog e-pošte zahteva registraciju, morate ga registrovati prvi put kada se prijavite u program Outlook Web App. Povezivanje sa nalogom e-pošte preko mobilnog telefona neće uspeti ako niste registrovali nalog putem usluge Outlook Web App. Kad se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim probajte da se povežete pomoću mobilnog telefona.

 • Ako vidite porukuNije dostupno u okviru stavki POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, možda ćete morati da se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte kako biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×