Postavljanje potrebnog nivoa bezbednosti za predložak obrasca

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Prilikom dizajniranja predloška obrasca, Microsoft Office InfoPath automatski bira odgovarajući nivo bezbednosti za funkcionalnost potrebni kada korisnici popunjavaju obrasce zasnovane na predlošku obrasca. Ova postavka omogućava minimum pouzdanosti koji je neophodan za obrazac. Na primer, sa ograničenim nivoom bezbednosti ograničava sposobnost obrasca za pristup podacima na drugim domeni i datoteke i postavke na računaru korisnika. Možete da zamenite podrazumevane postavke i da ručno odaberete drugi nivo bezbednosti prilikom dizajniranja predloška obrasca. Pronađite više informacija o nivoima bezbednosti predložaka InfoPath obrazaca u odeljku Takođe pogledajte .

Svi novi, prazni obrazaca, osim onih sa kontrolisani kôd podrazumevano koristite na ograničenim nivoom bezbednosti. Kada dodate određene funkcije u predložak obrasca, nivo bezbednosti se automatski podiže nivo domena.

Napomena: Dodavanje ili uređivanje kontrolisani kôd, morate imati Microsoft Visual Studio Tools for Applications (VSTA) instaliran na vašem računaru. Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 mora biti instaliran pre nego što instalirate VSTA. Da biste instalirali VSTA, na kontrolnoj tabli, otvorite Dodaj ili ukloni programe, pronađite Microsoft Office 2007i zatim kliknite na dugme Promeni.

Preporučuje se da koristite odgovarajući nivo bezbednosti za predložak obrasca da pomognete korisnicima da biste izbegli nepotrebne bezbednosni rizik.

Da biste podesili nivo bezbednosti za predložak obrasca, uradite sledeće:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. U okviru kategorijeizaberite stavku bezbednost i poverenje.

  3. U okviru Nivo bezbednosti, opozovite izbor u polju automatski utvrdi nivo bezbednosti (preporučuje se) za potvrdu.

  4. Izaberite željeni nivo bezbednosti.

Napomena: Ako predložak obrasca zahteva nivo bezbednosti potpuna pouzdanost, predložak obrasca mora biti instaliran na računaru korisnika ili digitalno potpisan pouzdanog vrhovnog certifikata. U suprotnom, korisnik će moći da dodeli potpunu pouzdanost obrascu koji je zasnovan na predlošku obrasca i neke funkcije u obrascima koje popunjavaju možda neće raditi. Instalacione datoteke za predloške obrazaca možete izvršiti pomoću čarobnjaka za objavljivanje u programu InfoPath.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×