Pređi na glavni sadržaj

Povezana iskustva u sistemu Office

Microsoft 365 ima brojne korisne funkcije koje podržavaju usluge zasnovane na oblaku koje se nazivaju "povezana iskustva" koja pruža suštinsku funkcionalnost tih funkcija. One obuhvataju:

Iskustva koja analiziraju sadržaj

Ovo su iskustva koja koriste Office sadržaj da pruže preporuke za dizajn, predloge za uređivanje, uvid u podatke i slične funkcije. Dizajner za PowerPoint, Diktiranje i Prevodilac su primeri ove vrste iskustva. 

Na primer, ako od nas zatražite da prevedemo vaš tekst na drugi jezik, moramo da pošaljemo tekst u naš servis za automatsko prevođenje koji je automatski prevodi vaš tekst u traženi jezik i šalje vam prevod.

Napomena: Kompletniju listu povezanih iskustava potražite u članku Povezana iskustva u sistemu Office

Iskustva koja preuzimaju sadržaj na mreži

Ovo su iskustva koja Vam omogućavaju da pretražite i preuzmete sadržaj na mreži, uključujući predloške, slike, 3D modele, Office pomoć, video zapise i referentne materijale kako biste poboljšali svoje dokumente. Obogaćeni tipovi podataka programa Excel ili informacije o vremenskim prilikama programa Outlook su primeri ovakvih iskustva.

Na primer, da bi vam pružio prognozu za narednih nekoliko dana, Outlook se povezuje sa Bing uslugom da preuzeo relevantne podatke o vremenskoj prognozi.

Napomena: Kompletniju listu povezanih iskustava potražite u članku Povezana iskustva u sistemu Office

Kontrolisanje ovih iskustava

Office uključuje ova povezana iskustva.  Ako želite da isključite ova iskustva, idite na bilo koju Microsoft 365 aplikaciju – kao što su Word, Excel ili PowerPoint-i idite na datoteku> nalogu> Upravljajte postavkama (u programu Outlook to je u sistemu Office). Tamo možete da onemogućite ili omogućite jednu od kategorija (ili obe).  

Za više informacija pogledajte: Postavke privatnosti naloga.

Pored toga, postoji postavka koja omogućava da isključite ova i druga povezana iskustva, kao što su koautorstvo dokumenata i skladištenje datoteka na mreži. Imajte na umu da ako koristite ovu postavku da biste isključili povezani iskustva, neke funkcije usluge Office će ostati na raspolaganju, kao što su sinhronizovanje poštanskog sandučeta u programu Outlook, kao i mali broj usluga koje su od suštinske važnosti za način na koji Office funkcioniše i ne mogu biti onemogućene, na primer usluga licenciranja koja potvrđuje da imate ispravnu licencu za korišćenje sistema Office. Na Mac računarima ove važne usluge takođe uključuju OneNote sinhronizovanje sa uslugom OneDrive. Neophodni servisni podaci o ovim uslugama prikupljaju se i šalju korporaciji Microsoft, bez obzira na sve druge postavke koje ste konfigurisali.

Napomena: Za više informacija pogledajte Neophodni uslužni podaci za Office i Osnovne usluge za Office.

Takođe pogledajte

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×