Povezivanje ili uvoz podataka iz usluge Dynamics 365

Povezivanje ili uvoz podataka iz usluge Dynamics 365

Možete da uvezete vezu ka podacima iz usluge Microsoft Dynamics 365, rešenja za upravljanje poslovanjem zasnovanog na tehnologiji oblaka koje integriše Enterprise Resource Planning (ERP) module u jedan softverski paket. Podaci iz usluge Dynamics 365 objedinjeni su u tim modulima, uključujući prodaju, finansije i upravljanje odnosima sa korisnicima (CRM). Više informacija potražite u članku Microsoft Dynamics 365.

 • Kad se povežete sa podacima, Access kreira dvostranu vezu koja sinhronizuje promene sa podacima u programu Access i usluzi Dynamics 365.

 • Kad uvozite podatke, Access kreira jednokratnu kopiju podataka i zato se promene podataka u programu Access ili usluzi Dynamics 365 ne sinhronizuju.

Povezivanje programa Access sa uslugom Dynamics 365

Napomena    Mogućnost povezivanja sa ili uvoz podataka iz usluge Dynamics 365 je podržana samo u količinskim licenciranjem instanci programa Access 2019 ili sledećih Microsoft 365 Enterprise planova: Microsoft 365 Apps za velika preduzeća, Office 365 Enterprise E3 i Office 365 Enterprise E5. Više informacija potražite u članku Poređenje Microsoft 365 Enterprise planova.

Pre nego što počnete

Želite da stvari bolje funkcionišu? Izvršite sledeće pripreme pre nego što izvršite povezivanje ili uvoz:

 • Identifikujte neophodne informacije o vezi, uključujući URL Dynamics 365 sajta i nalog sa bezbednosnim pristupom. Više informacija potražite u člancima Kreiranje korisnika i dodela bezbednosnih uloga za Microsoft Dynamics 365 (na mreži) i Upravljanje pretplatama, licencama i korisničkim nalozima.

 • Vaša organizacija možda već ima Dynamics 365 nalog. Ako to nije slučaj, možete da se prijavite za probni nalog u trajanju od 30 dana na sajtu Isprobajte Dynamics 365 (na mreži).

 • Razmotrite broj kolona u svakoj tabeli ili prikazu. Access ne podržava više od 255 polja u tabeli, tako da povezuje ili uvozi samo prvih 255 kolona.

 • Utvrdite ukupnu količinu podataka koja se uvozi. Maksimalna veličina Access baze podataka je dva gigabajta, minus prostor potreban za objekte sistema. Ako Dynamics 365 sadrži velike tabele, možda nećete moći da ih uvezete sve u jednu Access bazu podataka. U tom slučaju, razmotrite povezivanje sa podacima umesto uvoza.

 • Obezbedite Access bazu podataka i informacije o povezivanju koje sadrži koristeći pouzdanu lokaciju i lozinku Access baze podataka. Više informacija potražite u člancima Odluka o pouzdanosti baze podataka i Šifrovanje baze podataka pomoću lozinke za bazu podataka.

 • Identifikujte tabele sa kojima želite da se povežete ili da ih uvezete. U jednoj operaciji možete da se povežete sa više tabela ili da ih uvezete. Sve Dynamics 365 tabele imaju primarni ključ koji je definisan kao prva kolona u povezanoj ili uvezenoj tabeli.

 • Plan za pravljenje dodatnih relacija. Access povezuje ili uvozi izabrane tabele i sve povezane tabele u Dynamics 365 model podataka. Više informacija o ovom metodu za podatke potražite u članku Pretraživanje metapodataka za organizaciju.

  Access pokušava da automatski napravi relaciju između tih povezanih tabela. Međutim, možda ćete morati ručno da napravite dodatne veze između novih i postojećih tabela koristeći prozor „Relacije“. Više informacija potražite u člancima Šta je prozor „Relacije“? i Pravljenje, uređivanje ili brisanje relacije.

1. faza: Prvi koraci

 1. Izaberite stavke Spoljni podaci > Novi izvor podataka > Iz usluga na mreži > Iz usluge Dynamics O365 (na mreži).

 2. U dijalogu Unesite URL Dynamics 365 sajta unesite URL Dynamics 365 sajta.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste uvezli, izaberite opciju Uvezi podatke iz izvora u novu tabelu u trenutnoj bazi podataka.

  • Da biste ih povezali, izaberite opciju Poveži izvor podataka kreiranjem povezane tabele.

 4. Izaberite dugme U redu.

2. faza: Izbor tabela za povezivanje ili uvoz

 • U dijalogu Povezivanje tabela ili Uvoz objekata, u okviru Tabele izaberite svaku tabelu ili prikaz koje želite da povežete ili uvezete, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Lista tabela za povezivanje ili uvoz

Access povezuje ili uvozi izabrane tabele i sve povezane tabele u Dynamics 365 model podataka.

Rezultati

Kad se operacija povezivanja ili uvoza završi, tabele se pojavljuju u oknu za navigaciju sa istim imenom kao Dynamics 365 tabela. Tokom operacije uvoza, ako je to ime već u upotrebi, Access dodaje broj „1“ imenu nove tabele. Međutim, tabele možete i da preimenujete u neko jasnije ime.

U operaciji uvoza Access nikad ne zamenjuje tabelu u bazi podataka. Iako nije moguće direktno dodati Dynamics 365 podatke postojećoj tabeli, možete da kreirate upit za dodavanje da biste dodali podatke pošto uvezete podatke iz sličnih tabela.

U operaciji povezivanja, ako su kolone samo za čitanje u Dynamics 365 tabeli, one su samo za čitanje i u programu Access.

Savet    Da biste videli Dynamics URL, zadržite pokazivač iznad tabele u oknu za navigaciju programa Access.

Ažuriranje dizajna povezane tabele

Ne možete da dodajete, brišete ili menjate kolone ili da menjate tipove podataka u povezanoj tabeli. Ako želite da promenite dizajn, uradite to u usluzi Dynamics 365. Promene dizajna Dynamics tabele odraziće se kad otvorite vezu u programu Access. Više informacija potražite u članku Kreiranje i uređivanje polja.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×