Povezivanje sa uslugom Microsoft Azure HDInsight (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete kreirali dinamičku vezu između Excel radne sveske i izvora podataka u programu Microsoft Azure HDInsight (HDFS), a zatim osvežite tu vezu svaki put kada se podaci se ažuriraju.

Korišćenje Excel se i transformacija (Power Query) iskustvo da se povežete sa izvorom podataka Microsoft Azure HDInsight (HDFS) .

 1. Kliknite na kartici " Podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz Azure > Iz Azure HDInsight (HDFS). Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", kliknite na dugme Novi upit > Iz Azure > iz Microsoft Azure HDInsight.

 2. Unesite ime naloga ili URL adrese povezane sa HDInsight klaster Microsoft Azure skladište bloba naloga i kliknite na dugme u redu.

 3. U dijalogu pristup Microsoft Azure HDInsight unesite Ključ nalogai kliknite na dugme Poveži.

 4. Izaberite klaster u dijalogu " Navigator ", a zatim pronađite i izaberite datoteku sadržaja.

 5. Kliknite na dugme da biste učitali izabranu tabelu Učitavanje ili kliknite na dugme Uredi da biste izvršili dodatnih podataka filtere i transformacije pre nego što ga učitate.

Koristite Excel Power Query programski dodatak da biste se povezali sa izvorom podataka Microsoft Azure HDInsight . Možete da preuzmete na Power Query programski dodatak ovde.

 1. Na kartici POWER QUERY na traci, izaberite stavku Iz Azure > iz Microsoft Azure HDInsight.

  Preuzimanje spoljnih podataka iz usluge Azure
 2. U dijalogu Microsoft Azure HDInsight unesite Ime naloga i kliknite na dugme u redu.

 3. Dalje, unesite Ključ nalogai kliknite na dugme Poveži.

  Napomena:  Ako je potrebno da preuzmete ključ, vratite se na Microsoft Azure portal, izaberite nalog skladišta, a zatim kliknite na ikonu Upravljanje ključem za pristup na dnu stranice. Kliknite na ikonu za kopiranje sa desne strane primarnog ključa i nalepite vrednost u čarobnjak.

 4. Izaberite klaster u dijalogu " Navigator ", a zatim pronađite i izaberite datoteku sadržaja.

 5. Kliknite na dugme da biste učitali izabranu tabelu Učitavanje ili kliknite na dugme Uredi da biste izvršili dodatnih podataka filtere i transformacije pre nego što ga učitate.

Napomena: HDInsight ima podrazumevanu tabelu grane registratora, HiveSampleData.txt, koju možete koristiti da biste saznali kako se uvoze podaci u programu Excel pomoću programskog dodatka Power Query. Za detaljna uputstva o tome kako da uvezete podatke iz usluge HDInsight potražite u članku Kako povezati Excel sa Microsoft Azure HDInsight koristeći Power Query.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao „Preuzimanje i transformacija“ u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Budite korak ispred uz Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×