Power Pivot greška: „Pokretanje izvora podataka nije uspelo“

Do ove greške dolazi prilikom otvaranja novijeg modela podataka u starijoj verziji programskog dodatka Power Pivot. Na primer, model podataka je kreiran u programu Excel 2013, a zatim otvoren u programu Excel 2010.

Da biste zaobišli ovu grešku, izvršite nadogradnju na Excel 2013, Office Professional Plus izdanje. Modeli podataka kreirani u programu Excel 2013 pokrenuće se samo u radnim sveskama koje su takođe otvorene u programu Excel 2013.

Više informacija o ovoj grešci

Do ove greške ne dolazi odmah po otvaranju radne sveske. Umesto toga, grešku vidite kada izvršite interakciju sa izvedenom tabelom ili izveštajem koji koriste model podataka radne sveske kao izvor podataka. Interakcije sa podacima, na primer klik na modul „Slicer“ ili promena filtera izveštaja, generišu upit koji se šalje u model podataka. Pošto model podataka više nije važeći u programu Excel 2010, umesto interakcije sa podacima dobijate grešku pri pokretanju izvora podataka.

Pretpostavimo da sada pokušate da otvorite model podataka u Power Pivot prozoru. Model se neće otvoriti i javiće se sledeća greška:

„Ova radna sveska sadrži Excel model podataka koji je kreiran u novijoj verziji programa Excel. Ovu radnu svesku možete otvoriti u starijoj verziji programa Excel, ali nećete moći da učitate programski dodatak Power Pivot niti da radite sa njim kada postoji zajedno sa Excel modelom podataka.“

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×