Power Query – pregled i učenje

Power Query je tehnologija povezivanja podataka koja vam omogućava da otkrivate, povezujete i kombinujete izvore podataka i sužavate im obim kako biste zadovoljili potrebe analize. Funkcije Power Query dostupne su u programu Excel i Power BI površini.

Korišćenje programskog dodatka Power Query često prati nekoliko uobičajenih koraka.

Power Query koraci: 1) Connect, 2) Kombinovanje, 3) Kombinovanje, 4) deli

Dok se neke delatnosti analize podataka fokusiraju na nekoliko ovih koraka, svaki korak je važan element programskog dodatka Power Query. Više informacija i prikaz primera ovih koraka na delu potražite u članku Prvi koraci uz Power Query.

Power Query je jedna od tri alatke za analizu podataka koje su dostupne u programu Excel:

Power Query resursi

Sledeće veze i informacije mogu da vam pomognu da počnete da koristite Power Query. Odeljci i veze su predstavljeni po redosledu koji bi vam bio potreban u slučaju da tek počinjete sa radom – prva veza opisuje gde da preuzmete Power Query, sledeća vas odvodi u vodič za prve korake, a zatim dolaze uputstva i veze sa zajednicom.

Ažuriramo ove veze kada su dostupni dodatni resursi, pa često proveravajte.

Kako funkcioniše Power Query?

Pomoću programskog dodatka Power Query možete da tražite izvore podataka, pravite veze, a zatim oblikujete te podatke (na primer uklanjate kolonu, menjate tip podataka ili objedinjujete tabele) na načine koji odgovaraju vašim potrebama. Kada oblikujete podatke, možete da podelite zaključke ili koristite upit za kreiranje izveštaja.

Da biste videli Power Query na delu, potražite članak Prvi koraci uz Power Query.

Kako da nabavim Power Query?

Power Query je dostupan kao preuzimanje za Excel 2013 i 2010. Osnovna tehnologija upita koja omogućava Power Query se takođe nalazi na Power bi površinikoji je deo ukupnog dodatka Power bi koji se nudi pomoću korporacije Microsoft.

Kliknite na sledeće dugme da biste preuzeliaktuelno Power Query izdanje:

Takođe možete da vidite šta je novo u programskom dodatku Power Query.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su ovde navedene važi za obe. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzmi i prenesi u programu Excel 2016.

Uputstva za Power Query

Ako vidite Power Query na delu, to može biti podstrek da naučite kako da ga koristite. Evo nekoliko uputstava od kojih možete da počnete i koja će vam prikazati primere kako da koristite Power Query:

Dodatne informacije o programskom dodatku Power Query

Ako želite još detaljnije informacije o programskom dodatku Power Query, mogu vam pomoći sledeći resursi:

Zajednice, forumi i povratne informacije

Postoje razne vrste osoba koje koriste Power Query i one vole da dele ono što su naučile. Pogledajte sledeće resurse da biste stupili u kontakt sa drugima u Power Query zajednici.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×