PowerPoint automatsko spasavanje ne brišu se

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Na starijim verzijama PowerPoint za macOS, automatsko spasavanje (koje se kreiraju kada se PowerPoint zatvara neočekivano) ne može se izbrisati ispravno kada putanja datoteke sadrži Unikod (međunarodni) karakter. 

Ovaj problem je popravljen u PowerPoint za macOS verziji 16.19.181109 ili noviju verziju. Broj verzije možete da potvrdite tako što ćete preći u powerpoint > o programu PowerPoint. (Pogledajte i koju verziju sistema Office koristim?) Ako je vaša verzija PowerPoint starija od ove, ažurirajte pomoću >Proverite da li postoje ispravke.

Kada ažurirate, i dalje ćete morati da ručno očistite sve datoteke u fascikli "Automatsko spasavanje" tako što ćete pronaći Tražilac na meniju " Idi > idite u fasciklu... (takođe, možete da koristite prečicu Command + SHIFT + G) i lepljenje sledeće putanje: 

/Users/<username>/Library/Containers/com.microsoft.PowerPoint/Data/Library/Preferences/AutoRecovery

Fascikla <username> nije ime fascikle literala. Umesto toga, zamijenite ga pomoću bilo kog imena korisnika na računaru.

Pregledajte sve datoteke u toj fascikli koje ćete možda želeti da sačuvate i premestite ili izbrišete sve datoteke koje više ne želite da zadržite. Ako ih ne uklonite iz tog direktorijuma, oni će nastaviti da otvaraju sledeći put kada se PowerPoint otvori. 

Nove automatski spasene datoteke kreirane u programu PowerPoint za macOS version 16.19.181109 ili novije više neće imati ovaj problem i brišu se kada zatvorite PowerPoint sa otvorenim datotekama iz spasavanja.

Takođe pogledajte

Oporavljanje datoteka u sistemu Office za Mac

Koju verziju sistema Office koristim?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×