Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Pravila za promenu formula niza

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pokušavate da uredite formulu niza i zaustavili ste se u radu. Kliknete na formulu u ćeliji ili u polju za formulu, ali ništa se ne menja. Formule niza predstavljaju poseban slučaj i zato treba da uradite nešto od sledećeg:

Ako ste uneli formulu niza pojedinačnih ćelija, izaberite ćeliju, pritisnite taster F2, napravite promene i zatim pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + Shift + Enter...

Ako ste uneli višećelijske formule, izaberite sve ćelije koje je sadrže, pritisnite taster F2 i sledite ova pravila:

  • Pojedinačne ćelije koje sadrže formulu ne možete da premeštate, ali možete da ih premestite sve zajedno u vidu grupe i reference ćelija iz formule promeniće se sa njima. Da biste ih premestili, izaberite sve ćelije, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+X, izaberite novu lokaciju i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V.

  • Nije moguće izbrisati ćelije u formuli niza (videćete grešku „Nije moguće promeniti deo niza”), ali možete da izbrišete celu formulu i počnete ispočetka.

  • Ne možete da dodate nove ćelije blok rezultata ćelija, ali možete da dodate nove podatke na radnom listu i zatim proširite formulu.

  • Kad napravite promene, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+Enter.

Na kraju, možda ćete moći da uštedite vreme ako koristite konstante niza — delovi formule niza koje unosite u polja za formulu. Ali imaju i nekoliko pravila za uređivanje i upotrebe. Više informacija o njima potražite u članku Korišćenje konstanti niza u formulama niza.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×