Pravljenje i dodavanje potpisa u poruke

Pravljenje i dodavanje potpisa u poruke

U Outlook, možete da kreirate jedan ili više personalizovanih potpisa za e-poruke. Potpis može da sadrži tekst, slike, elektronsku vizitkartu, logotip ili čak sliku rukom rukopisnog potpisa. Možete da podesite Outlook tako da se potpisi automatski dodaju u sve odlazne poruke ili da kreiraju potpis i dodaju ga u poruke od slučaja do slučaja.

Pravljenje potpisa i izbor kada ga Outlook dodaje u poruke

Važno: Ako imate Microsoft Microsoft 365 nalog i koristite Outlook i Outlook na vebu ili Outlook na vebu za preduzeća, potpis morate da napravite u oba proizvoda. Da biste napravili i koristili potpise e-pošte u programu Outlook na vebu, pogledajte kreiranje i dodavanje potpisa e-pošte u programima Outlook.comili Outlook na vebu.

Ako želite da vidite kako se to radi, idite direktno na video ispod.

 1. Otvorite novu e-poruku.

 2. U meniju Poruka izaberite stavku Potpis > Potpisi.

  U zavisnosti od veličine Outlook prozora i toga da li sastavljate novu e-poruku, odgovor ili prosleđivanje, meni Poruka i dugme Potpis mogu se nalaziti na dve različite lokacije.

  Izaberite stavku Potpis iz menija Poruka.

  Izaberite stavku Potpis sa odgovorom ili prosleđivanje u oknu za čitanje.

 3. U okviru Izaberite potpis zauređivanje odaberitestavku Novo i u dijalogu Novi potpis otkucajte ime potpisa.

 4. U okviru uređivanjepotpisa sastavite svoj potpis. Možete da promenite fontove, boje i veličine fonta, kao i poravnavanje teksta. Ako želite da kreirate robusniji potpis sa znakovima za nabrajanje, tabelama ili ivicama, koristite Word za oblikovanje teksta, a zatim kopirajte i nalepite potpis u polje Uređivanje potpisa. Možete da koristite i jedan od naših unapred dizajniranih predložaka za potpis. Preuzmite predloške u programu Word, prilagodite ih svojim ličnim informacijama, a zatim ih kopirajte i nalepite u polje Uređivanje potpisa. 

  Type a new signature to use in your email

  Napomene: 

  • Možete da dodate veze i slike u potpis e-pošte, promenite fontove i boje i obostrano poravnate tekst koristeći mini-traku za oblikovanje u okviru Uredi potpis.

  • Možete i da dodate i ikone društvenih medija i veze u potpis ili da prilagodite neki od naših unapred dizajniranih temla. Dodatne informacije potražite u temi Pravljenje potpisa od predloška.

  • Da biste dodali slike potpisu, pogledajte dodavanje logotipa ili slike potpisu.

 5. U okviru stavke Izbor podrazumevanog potpisa postavite sledeće opcije za potpis:

  U padajućem okviru Nalog e-pošte odaberite nalog e-pošte koji želite da povežete sa potpisom. Možete da imate različite potpise za svaki nalog e-pošte.

  Ako želite da se potpis podrazumevano dodaje svim novim porukama, u padajućoj okviru Nove poruke izaberite jedan od potpisa. Ako ne želite da automatski dodate potpis u nove poruke, odaberite stavku (nijedan). Ovim se ne dodaje potpis ni u jedan porukama na koje odgovarate ili koje prosleljujete.

  Ako želite da se potpis pojavi u porukama na koje odgovarate i koje prosleljujete, u padajuću opciju Odgovori/prosleđene poruke izaberite jedan od potpisa. U suprotnom, prihvatite podrazumevanu opciju (nijedan).

  Type a new signature to use in your email

 6. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali novi potpis i vratili se na poruku. Outlook ne dodaje novi potpis u poruku koju ste otvorili u 1. koraku, čak i ako ste odabrali da primenite potpis na sve nove poruke. Potpis morate da dodate ručno u ovu jednu poruku. Sve buduće poruke će automatski dodati potpis. Da biste ručno dodali potpis, izaberite stavku Potpis u meniju Poruka, a zatim odaberite potpis koji ste upravo kreirali.

Dodavanje logotipa ili slike potpisu

Ako imate logotip preduzeća ili sliku koju želite da dodate u potpis, koristite sledeće korake.

 1. Otvorite novu poruku, a zatim izaberite stavku Potpis > Potpisi.

 2. U polju Izbor potpisa za uređivanje odaberite potpis u koji želite da dodate logotip ili sliku.

 3. Izaberite ikonu Slika Umetanje slike sa ikone uređaja stavku pronađite datoteku slike i izaberite stavku Umetni.

 4. Da biste im veličinu veličineli, kliknite desnim tasterom miša na sliku, a zatim odaberite stavku Slika. Izaberite karticu Veličina i koristite opcije za veličinu slike. Da biste zadržili proporcije slike, uverite se da je izbor u polju za potvrdu Zaključaj odnos visina i visina označeni.

 5. Kada završite, kliknite na dugme U redu, a zatim ponovo kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene u potpisu.

Ručno umetanje potpisa

Ako ne odaberete da umetnete potpis u sve nove poruke ili odgovore i prosleđene poruke, još uvek možete da ga umetnete ručno.

 1. U e-poruci, na kartici Poruka izaberite stavku Potpis.

 2. Odaberite potpis sa iskačućeg menija koji se pojavi. Ako imate više potpisa, možete da izaberete bilo koji od potpisa koje ste napravili.

Pogledajte kako se to radi

Pregledač ne podržava video.

Vrh stranice

Podrška za Office 2010 završila se 13. oktobra 2020.

Izvršite nadogradnju na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa bilo kog uređaja i da biste nastavili da dobijate podršku.

Nadogradite odmah

Kreiranje potpisa

 1. Otvorite novu poruku. Na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis, a zatim izaberite stavku Potpisi.

  Komanda „Potpisi“ na traci

 2. Na kartici Potpis e-pošte kliknite na dugme Novo.

 3. Upišite ime potpisa, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. U polju Uredite potpis otkucajte tekst koji želite da uključite u potpis.

 5. Izaberite tekst koji ćete oblikovati, a zatim koristite dugmad za stil i oblikovanje kako biste izabrali željene opcije.

 6. Da biste dodali druge elemente osim teksta, kliknite na mesto na kom želite da se pojavi element, a zatim izvršite neku od sledećih radnji:

  Opcije

  Način izvršavanja

  Dodavanje elektronske vizitkarte

  Izaberite stavku Vizitkarta, a zatim izaberite kontakt na listi Zavedeno kao. Zatim kliknite na dugme U redu

  Dodavanje hiperveze

  Kliknite Umetanje ikone hiperveze stavku Umetni hipervezu, otkucajte informacije ili potražite hipervezu, kliknite na vezu da biste je izabrali, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Dodavanje slike

  Izaberite Umetanje ikone slike Stavku Slika, potražite sliku, izaberite je i kliknite na dugme U redu. Uobičajeni formati datoteka za slike uključuju .bmp, .gif, .jpg i .png.

 7. Da biste završili sa kreiranjem potpisa, kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Potpis koji ste upravo napravili ili izmenili neće se pojaviti u otvorenoj poruci, već ga morate umetnuti u poruku.

Dodavanje potpisa porukama

Potpisi mogu automatski da se dodaju svim odlaznim porukama, a možete i da odaberete koje će poruke sadržati potpis.

Napomena:  Svaka poruka može da sadrži samo jedan potpis.

Automatsko umetanje potpisa

 1. Na kartici Poruka, u grupi Uključivanje kliknite na stavku Potpis, a zatim na stavku Potpisi.

  Komanda „Potpisi“ na traci

 2. U okviru stavke Izbor podrazumevanog potpisa, sa liste Nalog e-pošte izaberite nalog e-pošte sa kojim želite da povežete potpis.

 3. Sa liste Nove poruke izaberite potpis koji želite da uključite.

 4. Ako želite da se potpis dodaje u odgovore na poruke i u prosleđene poruke, izaberite potpis sa liste Odgovori/prosleđene poruke. U protivnom, izaberite stavku (nijedan).

Ručno umetanje potpisa

 • U novoj poruci, na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis, a zatim izaberite željeni potpis.

  Komanda „Potpisi“ na traci

  Savet:  Da biste potpis uklonili iz otvorene poruke, izaberite potpis u telu poruke, a zatim pritisnite taster DELETE.

Takođe pogledajte

Prilagođavanje e-poruka

Povratne informacije o kreiranju Outlook potpisa

Da li imate povratne informacije o kreiranju ili korišćenju Outlook potpisa? Želimo da znamo. Konkretno, ako ste imali problema pri pronalaženju menija Potpisi, želimo da znamo gde očekujete da pronađete opciju za kreiranje potpisa. Outlook tim za programere i tim za dokumentaciju programa Outlook slušaju vaše povratne informacije. Kliknite na dugme Da ili Ne na dnu ekrana pored stavke Da li su ove informacije bili korisne? i ostavite komentare i predloge za poboljšanje funkcije potpisa programa Outlook. Javite nam koju verziju programa Outlook trenutno koristite, kao i zašto ste tražili pomoć za kreiranje potpisa. Redovno ćemo ažurirati ovu dokumentaciju kako bismo na što veći deo povratnih informacija odgovorili.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×