Pravljenje novog odeljka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kreiranje novih odeljaka u OneNote beležnice je sjajan način da ostanete organizovani kada odeljak već ima mnogo stranica i kretanje kroz njih traje dugo.

Dodavanje novog odeljka

  1. Desnim tasterom miša kliknite na neku postojeću karticu odeljka i odaberite stavku Novi odeljak.

    Dodavanje novog odeljka u programu OneNote.

  2. Otkucajte smislen opis za novi odeljak i pritisnite Enter.

Napomene: 

  • Odeljak možete da organizujete prevlačenjem njegove kartice nalevo ili nadesno i možete da ga preimenujete tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na karticu odeljka i izabrati stavku Preimenuj.

  • Ako slučajno kreirate novi dodatni odeljak, kliknite desnim tasterom miša na karticu odeljka i izaberite stavku Izbriši. Budite obazrivi. Kada izbrišete odeljak beležnice, sve stranice sa beleškama u tom odeljku takođe će biti izbrisane.

Dodavanje nove grupe odeljaka

Ako već imate mnogo odeljaka u beležnici, možete da kreirate grupu odeljaka.

Grupa odeljaka omogućava vam da kombinujete više odeljaka u njihovoj grupi. Kada otvorite grupu odeljaka, videćete samo kartice odeljaka sadržane u toj grupi, što olakšava kretanje kroz kartice odeljaka u velikim beležnicama.

  1. Desnim tasterom miša kliknite na neku postojeću karticu odeljka i odaberite stavku Nova grupa odeljaka.

  2. Otkucajte smislen opis za novu grupu odeljaka i pritisnite Enter.

Kada kliknete na karticu grupe odeljaka, sve standardne kartice odeljaka na gornjem nivou beležnice nestaju kako bi se oslobodilo mesto za odeljke koje ćete kreirati ili premestiti tamo. Da biste izašli iz prikaza grupe odeljaka i vratili se na gornji nivo odeljaka, kliknite na zelenu strelicu krajnje levo od kartica odeljaka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×