Pravljenje prikaza rezimea u Access aplikaciji

Važno    Access Services 2010 i Access Services 2013 se uklanjaju iz sledećeg izdanja sistema SharePoint. Mi preporučujemo da ne pravite nove Veb aplikacije i ne migrirate postojeće aplikacije na alternativnu platformu, kao što je Microsoft Power Apps.

U Access veb aplikacijama prikazi rezimea se ponašaju kao izveštaji na ekranu, omogućavajući vam da grupišete i rezimirate podatke prema različitim vrednostima. Pogledajte ovaj video da biste videli kako se ti prikazi prave.

Ovaj članak se ne odnosi na Access baze podataka za računare. Informacije o pravljenju obrazaca u bazama podataka za računare potražite u članku Pravljenje Access obrasca. Informacije o pravljenju grupisanih izveštaja ili izveštaja sa rezimeom u bazama podataka za računare potražite u članku Pravljenje grupisanog izveštaja ili izveštaja sa rezimeom.

Pregledač ne podržava video.

U video zapisu

Koristite sledeće korake da biste napravili novi prikaz rezimea u Access veb aplikaciji:

 1. Otvorite veb aplikaciju u programu Access. Ako prikazujete veb aplikaciju u pregledaču, kliknite na meni zupčanika > Prilagodi u programu Access.

 2. Kliknite na ime natpisa tabele u biraču tabela u levom oknu kojoj želite da dodate prikaz rezimea, a zatim kliknite na stavku Dodavanje novog prikaza (znak plus) u biraču prikaza u vrhu prozora dizajna.

 3. U polje Ime prikaza unesite ime za novi prikaz. Svaki prikaz u Access veb aplikaciji mora da bude jedinstven.

 4. Izaberite stavku Tip prikaza, a zatim stavku Rezime.

 5. Ako želite da koristite drugi izvor podataka za prikaz, izaberite stavku Izvor zapisa i izaberite tabelu ili upit koje želite da koristite.

 6. Kliknite na dugme Dodaj nov prikaz da biste napravili prikaz rezimea.

Access kreira prikaz, ali ćete verovatno morati da ga uredite da bi prikazao željene podatke:

 1. Kliknite na dugme Uredi u prozoru za pregled da biste otvorili novi prikaz rezimea u režimu dizajna.

 2. Kliknite na kontrolu liste na levoj strani prikaza, a zatim na dugme Podaci koje se pojavljuje pored nje.

 3. U meniju svojstva Podaci kliknite na dugme Grupiši po i izaberite polje po kom želite da grupišete stavke.

  Napomena: U prikazima rezimea ne možete da grupišete po poljima sa tipovima podataka „Da/ne“, „Hiperveza“ ili „Slika“.

 4. Ako imate numeričke podatke koje želite da saberete ili da im izračunate prosek za grupu, u polje Zaglavlje izračunavanja unesite kratko zaglavlje za ukupnu vrednost, a zatim izaberite željene stavke Polje izračunavanja i Tip izračunavanja. Access prikazuje ove vrednosti u kontroli liste za svaku grupisanu stavku. Za stavku „Tip izračunavanja“ izaberite Zbir da biste sabrali vrednosti grupisanih stavki ili izaberite Prosek za izračunavanje proseka vrednosti grupisanih stavki.

 5. Zatvorite polje Podaci, a zatim kliknite na veće prazno polje na desnoj strani prikaza. Ovo polje prikazuje specifične informacije o raznim grupisanim stavkama.

 6. Kliknite na dugme Podaci koje se pojavljuje sa desne strane većeg polja.

 7. Izaberite polja koja želite da prikažete za svaku stavku u grupi. Opcionalno unesite alternativne natpise za svako polje. Ako ne unesete natpis, Access prikazuje ime polja iz tabele ili upita u pregledaču.

 8. Ako želite, izaberite prikaz iskačućeg menija. Pri korišćenju prikaza u pregledaču, prikaz iskačućeg menija se pojavljuje kada kliknete na stavku sa liste i prikazuje dodatne pojedinosti o stavci. Access podrazumevano prikazuje srodne prikaze samo u polju Prikaz iskačućeg menija. Ako želite da prikažete listu svih prikaza u veb aplikaciji u polju „Prikaz iskačućeg menija“, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži sve prikaze. Ako za polje „Prikaz iskačućeg menija“ odaberete nesrodni prikaz, Access bi mogao da naiđe na grešku pri pokušaju da otvori prikaz iskačućeg menija u pregledaču u slučaju da ne može odrediti kako da poveže dva prikaza.

 9. Izaberite stavku Polje za sortiranje ako želite da sortirate stavke, a zatim zatvorite polje Podaci.

 10. Izaberite stavke Sačuvaj > Početak > Pokreni aplikaciju da biste u pregledaču isprobali novi prikaz rezimea.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×