Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Prilagođeni slikovni znakovima za nabrajanje ili simbolima mogu da dodaju vizuelno interesovanje na listu u programu Word. Ako vam neko pošalje dokument sa stilom znaka za nabrajanje koji vam se dopada, možete da dodate stil u biblioteku znakova za nabrajanje da biste ga ponovo koristili.

Napomena: Nije moguće kreirati prilagođene znake za nabrajanje u programu Word za veb. Ako posedujete verziju programa Word za računare, možete je koristiti da biste uraditi više sa znakovima za nabrajanje. Ako ne, možete odmah da isprobate ili kupite najnoviju verziju Kancelarija verziju.

Biblioteka znakova za nabrajanje uključuje simbol i stilove znakova za nabrajanje. Ako u biblioteci ne vidite stil koji želite, možete da definišete novi stil znakova za nabrajanje.

 1. Kliknite na listu na koju želite da dodate slike sa znakovima za nabrajanje ili simbole.

  Da biste promenili ceo nivo liste na listi sa više nivoa, kliknite na jedan znak za nabrajanje ili broj na tom nivou na listi.

 2. Na kartici Početak, u grupi Pasuskliknite na strelicu pored stavke Znakovima za nabrajanje, a zatim izaberite stavku Definiši novi znak za nabrajanje.

  Defining a new bullet style

 3. U programu Word za Windows:

  Izaberite stavku Simbol ili Slika, a zatim odaberite bilo koji simbol ili sliku koju želite da koristite.

  • U programu Word 2013 i Word 2016, možete da otpremite datoteku slike sa računara, potražite sliku na internetu ili se prijavite da biste umetnuli fotografije sa druge lokacije, na primer OneDrive ili Flickr.

  • U programima Word 2007 i Word 2010 možete da otpremite sliku sa računara (kliknite na dugme Uvezi )ili potražite sliku pomoću opcije da uključite sadržaj iz usluge Kancelarija Online.

  U programu Word za Mac:

  Izaberite stavku Znak za nabrajanje (za simbole) ili Slika (da biste koristili datoteku slike uskladištenu na računaru).

 4. Kliknite na dugme Umetni ili U redu da biste pregledali novi znak za nabrajanje u dijalogu Definisanje novog znaka za nabrajanje (Windows) ili dijalogu Prilagođavanje liste sa znakovima za nabrajanje (Mac), a zatim kliknite na dugme U redu.

  Pregled novog stila znakova za nabrajanje

Kada kreirate stavku sa znakovima za nabrajanje, novi stil znaka za nabrajanje dostupan je na listi sa znakovima za nabrajanje u dokumentu.

Ako primite dokument sa stilom znaka za nabrajanje koji želite ponovo da koristite u svojim dokumentima, možete ga dodati u biblioteku znakova za nabrajanje gde će uvek biti dostupan za upotrebu u dokumentima.

Napomena: U programu Word za Mac, prilagođeni stilovi znakova za nabrajanje automatski se dodaju u biblioteku znakova za nabrajanje.

 1. Otvorite dokument koji sadrži znak za nabrajanje koji želite da dodate u biblioteku znakova za nabrajanje.

 2. Na kartici Početak, u grupi Pasuskliknite na strelicu pored stavke Znakovima za nabrajanje, a zatim u okviru Stavka Znakovima za nabrajanje, kliknite desnim tasterom miša na stil znakova za nabrajanje koji želite da dodate u biblioteku znakova za nabrajanje i izaberite stavku Dodaj u biblioteku.

  Dodavanje novog stila znakova za nabrajanje u biblioteku znakova za nabrajanje

Napomena: Prilagođene stilove znakova za nabrajanje ne možete da uklonite iz biblioteke znakova za nabrajanje u programu Word za Mac. Sledeće se odnosi samo na Word Windows.

 • Na kartici Početak, u grupi Pasus kliknite na strelicu pored stavke Znakovima za nabrajanje, a zatim u okviru Biblioteka znakova za nabrajanje kliknite desnim tasterom miša na stil znakova za nabrajanje koji želite da uklonite i izaberite stavku Ukloni.

  Uklanjanje stila znakova za nabrajanje iz biblioteke znakova za nabrajanje

Napomene: 

 • Svi znakovima za nabrajanje koji se trenutno koriste u dokumentu uvek su dostupni u biblioteci znakova za nabrajanje.

 • Ako uklonite znak za nabrajanje iz biblioteke znakova za nabrajanje, a on je i dalje dostupan u oblasti "Znakovima za nabrajanje" u dokumentu, lako možete ponovo dodati znak za nabrajanje u biblioteku znakova za nabrajanje da biste ga koristili u drugim dokumentima.

Takođe pogledajte

Kreiranje liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisane liste u programu Word za Mac

Umetanje oznake potvrde ili drugog simbola

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×