Pređi na glavni sadržaj

Prebacivanje sa Microsoft 365 za kuću na poslovnu pretplatu

Možda ste pokrenuli Microsoft 365 iskustvo sa kućnim planom, kao što je Microsoft 365 Family ili Microsoft 365 Personal, i sada ste pokrenuli posao u svojoj kući. Ili ste možda korisnik verzije za kuću, ali su se vaše potrebe promenile. Bez obzira na razlog, ovaj članak će vas otpratiti kroz Microsoft 365 porodičnu pretplatu na poslovnu pretplatu.

Pre nego što zaskočite rukave i uskočite, korisno je da razumete neke od ključnih razlika izmeđuMicrosoft 365 porodične pretplate i Microsoft 365 aplikacija za aplikacije za preduzeća .

Planovi za kuću

Poslovni planovi

Licencirano za korišćenje kod kuće

Licencirano za korišćenje na poslu

Microsoft 365 Personal može da koristi 1 osoba

Microsoft 365 Family možete da koristite do 6 osoba

Možete da kupite korisničke licence za od 1 do 300 korisnika i dodajete ili uklanjate korisnike u skladu sa potrebama.

Korisnici se prijavljuju pomoću Microsoft naloga, kao što je sara@live.com ili dejan@outlook.com.

Korisnici se prijave pomoću KORISNIČKOG ID-a koji je poznat i kao poslovni ili školski nalog.

E-pošti se pristupa pomoću Microsoft naloga.

E-pošta se skladišti u Microsoft 365 i pristupa se pomoćuMicrosoft 365 poslovnog ili školskog naloga.

Datoteke se skladište u usluzi OneDrive koja je povezana sa Microsoft nalogom korisnika.

Datoteke se skladište u usluzi OneDrive for Business koje su povezane sa korisničkim radnim ili školskim nalogom koji se koristi za prijavljivanje u Microsoft 365 za preduzeća.

Pošto su OneDrive datoteke i e-pošta uskladištene na raznim mestima u Microsoft 365 za kuću i Microsoft 365 za preduzeća pretplate, verovatno ćete želeti da migrirate neke od vaših e-poruka i datoteka uskladištenih u usluzi OneDrive na Microsoft 365 za preduzeća pretplatu koju odaberete.

Refundaciju možete dobiti ako ste:

 • Kupili godišnju pretplatu tokom poslednjih 30 dana

—ili—

 • Kupili mesečnu pretplatu i otkazali je u roku od 30 dana od datuma poslednjeg obnavljanja.

Napomena: Ako ste kupili pretplatu naMicrosoft 365 preko prodavca nezavisnog proizvođača, na primer Apple ili Best Buy, obratite se direktno za upravljanje pretplatom i naplatom.

Prvi način je da kupite plan Microsoft 365 za preduzeća koji se najbolje slaže sa potrebama organizacije. Evo nekoliko odluka koje treba da donesete prilikom izbora poslovnog plana.

Da li želite potpune Office aplikacije koje je moguće preuzeti?    Ako želite da korisnici imaju verziju sistema Office za stone računare, koju mogu da koriste i kad nisu povezani sa internetom, obavezno izaberite plan koji obuhvata verziju sistema Office za stone računare.

Saveti: 

 • Koji planovi uključuju potpune Office aplikacije koje je moguće preuzeti? Microsoft 365 Apps za velika preduzeća, Microsoft 365 Business Standard i Office 365 Enterprise E1 E1, E3 i E5 planovi.

 • Koji planovi ne uključuju potpune Office aplikacije koje je moguće preuzeti? Microsoft 365 Business Basic i Office 365 Enterprise E1 planovi. Oni obuhvataju samo Office Online aplikacije.

Da li želite da svaki korisnik u organizaciji ima e-poštu poslovne klase?    Ako želite da korisnici imaju e-poštu, kalendar i kontakte poslovne klase uz prijemno sanduče od 50 GB po korisniku, odaberite poslovni plan koji obuhvata e-poštu.

Saveti: 

 • Koji planovi uključuju poslovnu e-poštu? Microsoft 365 Business Basic, Microsoft 365 Business Standard, Office 365 Enterprise E1, E3 i E5 planovi.

 • Koji planovi ne uključuju poslovnu e-poštu? Microsoft 365 Apps za manje firme i Microsoft 365 Apps za velika preduzeća.

Spremni ste da kupite?    Idite na Products.Office.com da biste odabrali poslovnu pretplatu. Kad kupite pretplatu, tražiće se da unesete željeni broj korisničkih licenci. Stvari će kasnije u procesu migracije biti mnogo lakše ako prilikom kupovine nove pretplate kupite korisničku licencu za sebe i svakog korisnika.

Kada kupite novu pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća, sledeći način je da kreirate korisnički nalog za svakog korisnika, kao što je david@contoso.onmicrosoft.com ili david@contoso.com. Ako ste prilikom kupovine pretplate kupili korisničku licencu za sebe i svakog korisnika, korisnička licenca se automatski dodeljuje korisniku kada mu napravite nalog.

Da biste saznali kako da kreirate korisničke naloge u Microsoft 365 za preduzeća, pogledajte članak Dodavanje korisnika pojedinačno na Microsoft 365-pomoć administracije. Da biste saznali više o korisničkim licencama, pogledajte članak Upravljanje dozvolama.

Vaši korisnici mogu da koriste aplikaciju Microsoft Outlook koja se isporučuje sa Microsoft 365 da biste sačuvali e-poštu, kalendar, zadatke i kontakte u Outlook datoteci sa podacima (PST).

Savet: Outlook Web App ne možete da koristite da biste izvršili korake navedene u ovom odeljku. Svaki korisnik koji želi da migrira svoje Outlook informacije mora da koristi potpunu ispravnu Microsoft Outlook aplikaciju koja može da se instalira iz Microsoft 365 za matičnu pretplatu.

Korisnici će imati potpun pristup aplikaciji Outlook aplikacije koja se može preuzeti dok se ne otkaћe pretplata za Microsoft 365 za kuću. Kada otkažete pretplatu Microsoft 365 za kuću, kompletne Microsoft aplikacije koje su prethodno preuzeli mogu da idu u režim smanjene funkcionalnosti, osim ako Microsoft 365 za preduzeća pretplata koju ste odabrali ima i kompletne Microsoft aplikacije.

Pitajte svakog korisnika da dovrši sledeće korake prikazanim redosledom.

Izvoz Outlook informacija u Outlook datoteku sa podacima

Pre nego što napravite Outlook datoteku sa podacima (.pst), nalog sa kojeg želite da izvezete Outlook informacije već mora biti dodat u verziju programa Outlook za računare. Informacije o tome kako da dodate nalog u Outlook 2013 ili novije verzije potražite u člancima Podešavanje e-pošte u programu Outlook (za Windows) ili Podešavanje e-pošte u programu Outlook za Mac 2011.

Zamolite svakog korisnika da dovrši korake u članku Izvoz ili pravljenje rezervne kopije e-pošte, kontakata i kalendara u vidu Outlook .pst datoteke.

Podešavanje naloga e-pošte u programu Outlook

Svaki korisnik treba da podesi novi nalog e-pošte koji ste dobili uz pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća. Da bi to uradio, potrebna mu je adresa novog naloga e-pošte. Nalog e-pošte svakog korisnika isti je kao korisničko ime koje koriste za prijavljivanje u Microsoft 365 za preduzeća. Izgleda slično ovima sara@contoso.onmicrosoft.com ili dejan@contoso.com.

Zamolite svakog korisnika da doda nalog e-pošte u Outlook. Da biste saznali kako, pročitajte članak Podešavanje e-pošte u programu Outlook (za Windows) ili Podešavanje e-pošte u programu Outlook za Mac 2011.

Pristup Outlook informacijama

Kada se napravi PST datoteka, možete da koristite Outlook da biste izvršili jedan ili oba sledeća zadatka:

 • Uvoz informacija iz PST datoteke u drugi nalog e-pošte. Tako ćete objediniti e-poštu, kalendar, zadatke i kontakte koji su uskladišteni u PST datoteci u Microsoft 365 za preduzeća nalog e-pošte.

  Da biste informacije uskladištene u PST datoteci uvezli u Microsoft 365 za preduzeća nalog e-pošte, svaki korisnik će popuniti korake u odeljku Uvoz e-pošte, kontakata i kalendara iz Outlook. pst datoteke.

  – i/ili –

 • Otvaranje PST datoteke radi pristupa e-pošti. Ova opcija pruža pristup e-poruci u PST datoteci bez objedinjavanja pošte u Microsoft 365 za preduzeća nalog e-pošte. Tu opciju možete da koristite za kopiranje samo željenih e-poruka iz PST datoteke.

  Savet: Ako koristite Mac, onda umesto sledeće procedure primenite korake iz članka Izvoz stavki u datoteku arhive u programu Outlook za Mac.

  Izvršite sledeću proceduru ako želite samo da imate pristup e-pošti koja se nalazi u PST datoteci. Kada otvorite PST datoteku, e-poruke koje su sačuvane u njoj pojavljuju se u levom oknu za navigaciju u programu Outlook. Odatle možete da otvorite e-poštu ili da je prevučete u postojeće Outlook fascikle.

  Napomena: Sledeća procedura pretpostavlja da imate Outlook 2013 ili noviju verziju. Ako imate stariju verziju programa Outlook, umesto toga koristite korake u članku Otvaranje, promena ili zatvaranje Outlook datoteka sa podacima.

 1. U programu Outlook 2013 ili novijoj verziji odaberite stavke Datoteka > Otvaranje i izvoz > Otvori Outlook datoteku sa podacima.

  Kako da otvorite PST datoteku da biste prikazali e-poruke u PST-u.
 2. Potražite PST datoteku koju ste ranije napravili, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Savet: Ako se zatraži lozinka, unesite lozinku koju ste dodelili PST datoteci.

  PST datoteka se pojavljuje u levom oknu za navigaciju u programu Outlook.

Svi Microsoft 365 za preduzeća planovi uključuje OneDrive for Business, koji pruža 1 terabajta skladišta na mreži za svakog korisnika. Pregledaćemo vas kako da migrirate datoteke u skladište za OneDrive datoteku koje su povezane sa Microsoft nalogom korisnika u usluzi OneDrive za preduzeća koja je uključena uz pretplatu na Microsoft 365 za preduzeća.

Pitajte svakog korisnika da dovrši sledeće korake prikazanim redosledom.

Napomena: Korisnicima treba dovoljno prostora za skladištenje na čvrstim diskovima računara kako bi privremeno uskladištili kopiju datoteka na mreži koje žele da migriraju.

Kopiranje OneDrive podataka

 1. Kreirajte privremenu fasciklu na čvrstom disku da biste privremeno uskladištili datoteke koje želite da migrirate u Microsoft 365 za preduzeća.

 2. Idite na https://OneDrive.live.com/ i prijavite se pomoću Microsoft naloga koji koristite za pristup Microsoft 365 za kuću.

 3. Kopirajte datoteke koje želite da koristite sa Microsoft 365 za preduzeća u lokalnu fasciklu koju ste kreirali u okviru 1.

  Savet: Ako preuzmete fasciklu, OneDrive čuva njen sadržaj u *.zip datoteci. Ako ste preuzeli fascikle u *. zip datoteku, uverite se da ste ih raspakovali pre nego što ste ih otpremani u Microsoft 365 za preduzeća.

Uvoz OneDrive datoteka u Microsoft 365 za preduzeća

 1. Idite na stranicu admin.microsoft.com i prijavite se pomoću korisničkog imena i lozinke (kao što je sue@contoso.onmicrosoft.com).

 2. Kliknite na ikonu pokretanja aplikacija u gornjem levom uglu, a zatim odaberite stavku OneDrive.

  Savet: Kad prvi put otvorite OneDrive for Business, morate da podesite OneDrive. Na stranici Dobro došli u OneDrive for Business odaberite stavku Dalje. Kad se OneDrive podesi, odaberite stavku OneDrive je spreman.

 3. To vas vodi u praznu OneDrive fasciklu. Ako želite da napravite potfascikle, odaberite stavke Novo > Fascikla.

  Kreiranje nove fascikle u usluzi OneDrive for business.
 4. Odaberite stavku Otpremi da biste kopirali datoteke sa čvrstog diska gde ste kopirali OneDrive datoteke.

  Otpremanje datoteka u OneDrive for business.

  Napomene: 

  • Možete da otpremate pojedinačne datoteke ili grupe datoteka (na primer, sve datoteke u određenoj fascikli) istovremeno, ali ne možete da kopirate fasciklu u OneDrive for Business. Umesto toga morate da napravite željenu strukturu fascikli u usluzi OneDrive za preduzeća.

  • Ako želite da kopirate datoteke u fasciklu koju ste napravili u 4. koraku, otvorite tu fasciklu pre nego što otpremite datoteke. U suprotnom, datoteke se otpremaju u osnovnu fasciklu. Datoteke možete i da premeštate iz fascikle u fasciklu u usluzi OneDrive for Business kada ih otpremite.

Sada kada su vaši korisnici na novoj pretplati na Microsoft 365 za preduzeća, možete da otkažete ili isključite periodičnu naplatu za Microsoft pretplatu.

Ostavite komentar

Da li su ovi koraci bili korisni? Ako jesu, javite nam na dnu ove teme. Ako nisu i još uvek imate problema, recite nam šta ste pokušavali da uradite i na koje ste probleme naišli.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×