Predstavljanje na više monitora (i privatno prikazali beleške govornika

Predstavljanje na više monitora (i privatno prikazali beleške govornika

Možete da se predstavite sa dva monitora: koristite Prikaz za izlagača kako treba da prikažete prezentaciju sa beleškama govornika na jednom monitoru (na primer, na laptopu), dok publika prikazuje prezentaciju bez beležaka na drugom monitoru (kao što je veći ekran na koji projektujete).

Napomena: Uverite se da uređaj koji koristite za prezentaciju podržava upotrebu više monitora. Obratite se proizvođaču za najnovije informacije o podršci za više monitora.

Da biste izvršili ovu proceduru i podelili prikaz između projektora na ovaj način, morate biti povezani sa drugim ekranom.

Podešavanje programa PowerPoint da koristi prikaz za izlagača sa dva monitora

 1. Na kartici Projekcija slajdova , u grupi posmatrači izaberite stavku koristi prikazza izlagača.

  Grupa za monitore na kartici "Projekcija slajdova"

  Trebalo bi da se otvore Windows postavke prikaza.

 2. U dijalogu Postavke prikaza na kartici Monitor, izaberite ikonu monitora koji želite da koristite za prikaz beležaka govornika, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Ovo je moj glavni monitor.

  Ako je izbor u polju za potvrdu Ovo je moj glavni monitor potvrđen i nedostupan, monitor je već naznačen kao primarni monitor.

 3. Izaberite ikonu monitora za drugi monitor – ono što će gledaoci pogledati, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Proširi moju Windows radnu površinu na ovaj monitor .

Napomene: Ako se postavke Windows ekrana ne otvaraju, uradite sledeće:

 • Windows 10: Kliknite na dugme započni > postavke > System > Prikaz. Na vrhu, u okviru Prilagođavanje ekranaje dijagram ekrana koji su povezani sa računarom i sa numerisanim ekranom. Ako ste povezani sa projektom, on će obično biti predstavljen u dijagramu kao ekran 2. Izaberite ekran 1 na dijagramu, a zatim se pomerajte nadole. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu pod nazivom Neka ovo bude glavni prikaz . Iznad tog polja za potvrdu, na listi sa više prikaza izaberite stavku Proširivanje ovih ekrana.

 • Windows 8: Kliknite desnim tasterom miša na dugme Start u operativnom sistemu Windows, izaberite stavku kontrolna tabla>>Podesi rezoluciju. Na listi sa više prikaza izaberite stavku Proširivanje ovih ekrana. Izaberite monitor na kojem želite da prikažete beleške govornika i kliknite na dugme neka ovo bude moj glavni prikaz.

PowerPoint možete da koristite na pametnom telefonu kao daljinski upravljač za pokretanje prezentacije i prikaza beleški govornika. Pogledajte odeljak </c0>Korišćenje laserskog pokazivača na pametnom telefonu prilikom predstavljanja u programu PowerPoint</c0> za više informacija, uključujući i kratki video zapis.

Izlaganje prezentacije na dva monitora

 1. Na kartici Projekcija slajdova, u grupi Podešavanje kliknite na dugme Podesi parametre projekcije slajdova.

  Podešavanje dugmeta za projekciju slajdova

 2. U dijalogu Podesi projekciju odaberite željene opcije, a zatim kliknite na dugme U redu. Ako odaberete automatski, monitor koji ste izabrali kao glavni prikaz će prikazati beleške govornika.

  Opcije monitora u dijalogu "Podešavanje emisije"

  (PowerPoint 2010)    Da biste videli beleške govornika na primarnom monitoru. Izaberite sekundarni monitor iz projekcije slajdova na ekranu .

  PowerPoint 2010 opcije monitora

 3. Da biste započeli isporuku prezentacije, na kartici Projekcija slajdova izaberite stavku od početkaili kliknite na dugme Projekcija slajdova Click the picture of a computer screen in the status bar to see the slide show na dnu prozora programa PowerPoint.

Proširivanje protiv dupliranja: Šta se dešava kada se završi projekcija slajdova

PowerPoint radi nešto iza scene da bi proces započinjanje projekcije slajdova na drugom monitoru bio glatki i brzi. Kada unesete projekciju slajdova, PowerPoint automatski menja postavke ekrana (poznate i kao topologija ekrana) za Proširivanje.

Ono što može da zbuni je šta se dešava kada se završi projekcija slajdova:

 • U PowerPoint 2013, kada se projekcija slajdova završi, PowerPoint ostavlja topologiju ekrana kao Proširivanje. (Prednost ovog pristupa je to što sledeći put kada budete prisustvovali na drugom monitoru, prvi slajd će se pojaviti uz minimalno odlaganje. Greška je to što PowerPoint možda prekoračite željene postavke ekrana "duplikat". Neki ljudi ne dopadaju ovo zaobilaћenje.)

 • U novijim verzijama, na isti kraj scenarija slajda, PowerPoint se vraća na podrazumevanu postavku, vraća se na duplikat, ako je to ono što ste izabrali.

Ako koristite PowerPoint 2013 i želite PowerPoint se vratite na podrazumevanu postavku, umesto da održavate postavku Proširivanje , možete da joj kažete da to radi tako što ćete napraviti malu promenu u Windows registratoru kao što je opisano u nastavku.

U ovoj proceduri kreirate komandu koja dodaje novu postavku u Windows registrator za PowerPoint, a zatim pokrećete tu komandu:

 1. Kreirajte novu datoteku u programu Notepad.

 2. Kopirajte i nalepite sledeća tri reda teksta u Notepad:

  Windows Registry Editor Version 5.00 
  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\PowerPoint\Options] 
  "RestoreTopology"=dword:00000001
 3. U meniju datoteka u programu Notepad izaberite stavku Sačuvaj kao.

 4. Ime ispravke za datoteku Update. reg. (Važno je da oznaka tipa datoteke . reg).

 5. U polju Sačuvaj kao tip odaberite stavku sve datoteke (*. *).

 6. Zabeležite fasciklu u kojoj čuvate datoteku. Zatim kliknite na dugme Sačuvaji zatvori beležnicu.

 7. Otvorite istraživač datoteka iz "Start" menija i idite na fasciklu u kojoj čuvate ažuriranje. reg.

 8. Kliknite dvaput na dugme Ažuriraj. reg.

 9. Odgovorite "da" na dva odgovora koja se nalaze.

Kada se to završi, PowerPoint će se sada vratiti na podrazumevanu topologiju ekrana prilikom završetka projekcije slajdova.

(Pročitajte više tehničkih detalja na ovom skupu foruma zajednice na koje je odgovorio PowerPoint menadžer programa.)

Savet: Check out these YouTube videos from Microsoft Creators for more help with presenting slideshows!

Takođe pogledajte

Video: korišćenje prikaza za izlagača

Pregledanje beležaka govornika tokom izvođenja projekcije slajdova

Video: probe vremenskog rasporeda za projekciju slajdova

Uvećavanje dela slajda u prikazu projekcije slajdova

Štampanje PowerPoint slajdova, propratni sadržaj i beležaka

Kreiranje prezentacije koja se sama pokreće

Pokretanje prezentacije i gledanje beležaka u prikazu za izlagača

PowerPoint video zapisi se ne reprodukuju na drugom monitoru

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×