Pregled e-poruka koje su prepoznate kao neželjene

U zavisnosti od nivoa zaštite koji podesite za filter za neželjenu e-poštu u programima Outlook 2013 ili Outlook 2016, neke legitimne e-poruke mogu da se premešte u fasciklu Neželjena e-pošta. Trebalo bi povremeno da pregledate poruke u fascikli Neželjena e-pošta kako vam ne bi nedostajale poruke koje želite da vidite.

 1. U oknu Poštaokno fascikle fasciklu Neželjena e-pošta.

  Savet:  Da biste sprečili neželjeno prikazivanje možda nepoželjnih poruka, možda ćete želeti da isključite Okno za čitanje fascikle "Neželjena e-pošta". Na kartici Prikaz izaberite stavku Okno za čitanje, a zatim izaberite stavku Isključeno. To neće isključiti okno za čitanje za druge fascikle za poštu.

 2. Kliknite na bilo koju poruku za koju ne želite da bude označena kao neželjena

 3. Na kartici Početak izaberite stavku Neželjena e-pošta, a zatim stavku Nije neželjena e-pošta.

  Savet: Poruka koju ste označili kao da nije neželjena premešta se u fasciklu u kojoj je prethodno bila, obično u prijemno poštansko sanduče. Možda će vam biti zatraženo da odaberete da li želite da dodate ime pošiljaoca ili liste slanja na listu Sef pošiljaoci ili Sef primaoci.

 4. Da biste brzo izbrisali sve poruke iz fascikle "Neželjena e-pošta" i premestili ih u fasciklu "Izbrisane stavke", na spisku fascikli kliknitedesnim tasterom miša na fasciklu Neželjena e-pošta, a zatim izaberite stavku Isprazni fasciklu.

  Napomene: 

  • Sve poruke koje pošaljete u fasciklu Neželjena e-pošta konvertuju se u format čistog teksta i sve veze koje ona sadrži su onemogućene. Kada premestite poruku iz fascikle Neželjena e-pošta, način na koji će se upravljati zavisi od toga da li je filter za neželjenu e-poštu kategorizovao poruku kao sumnjivu:

   • Ako je poruka kategorizovana kao bezvredna, ali ne kao sumnjiva: Kada premestite poruku iz fascikle Neželjena e-pošta, originalni format poruke se vraća u prethodno stanje i sve veze se aktiviraju.

   • Ako je poruka   kategorizovana kao sumnjiva: Kada premestite poruku iz fascikle Neželjena e-pošta, originalni format poruke se vraća u prethodno stanje, ali sve veze ostaju deaktivirane.

  • Možete samo da označite da jedna po jedna poruka nije neželjena. Ovo je da biste sprečili da neželjene poruke slučajno budu vraćene u prethodno stanje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×