Pregled opcija privatnosti

Pročitajte o opcijama privatnosti koje ćete možda želeti da koristite. Neke opcije privatnosti utiču na izbor informacija i datoteka koje se preuzimaju ili šalju korporaciji Microsoft. Druge opcije vam mogu pomoći da zaštitite svoju privatnost prilikom deljenja datoteka sa drugim osobama. Neke od ovih opcija privatnosti možda neće biti dostupne, u zavisnosti od vrste Office programa koji koristite.

  1. Izaberite stavke Datoteka> Opcije.

  2. Izaberite stavke Centar za pouzdanost > Postavke centra za pouzdanost > Opcije privatnosti.

  3. Pređite na sledeći odeljak da biste pročitali opis svake opcije privatnosti.

Opis svih opcija privatnosti

Dozvoli sistemu Office da se povezuje sa internetom

Odnosi se na Office 2013 programe .

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli sistemu Office da se povezuje sa internetom, kada ste na internetu, Office može da pronađe najnoviji sadržaj na mreži koristeći usluge na mreži.

Poveži se sa lokacijom Office.com radi preuzimanja ažuriranog sadržaja kada postoji veza sa internetom

Odnosi se na Office 2010 programe .

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Poveži se sa lokacijom Office.com radi preuzimanja ažuriranog sadržaja kada postoji veza sa internetom, najažurniji sadržaj pomoći se preuzima na računar sa veb lokacije Office.com. Da biste primili preuzimanja, morate biti povezani sa internetom. Ne preuzima se ceo sistem pomoći, već samo članak pomoći koji izaberete u polju „Rezultati pretrage“.

Periodično preuzimaj datoteku koja pomaže pri utvrđivanju problema sa sistemom

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Periodično preuzimaj datoteku koja pomaže pri utvrđivanju problema sa sistemom:

  • Dajete dozvolu da se datoteka preuzme sa lokacije Office.com na računar da bi se, ukoliko računar postane nestabilan ili dođe do pada sistema, Microsoft Office alatka za dijagnostiku automatski pokrenula radi lakšeg dijagnostikovanja i otklanjanja problema.

  • Dajete dozvolu korporaciji Microsoft da vas upita da li želite da pošaljete izveštaje o grešci za određene tipove poruka o grešci koje možete dobiti. Kada pošaljete izveštaj, podaci koje navedete mogu pomoći korporaciji Microsoft da razume uzrok problema i da pokuša da ga otkloni.

  • Dajete dozvolu korporaciji Microsoft da vam ponudi ažurirani sadržaj pomoći za rešavanje problema na vašem računaru.

Više informacija potražite u članku Promena postavki Office dijagnostike.

Prijavi me za program za obogaćivanje korisničkog iskustva

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Prijavi me za program za obogaćivanje korisničkog iskustva, pomažete u poboljšanju kvaliteta, pouzdanosti i performansi sistema Microsoft Office.

  • Ako želite da u tome učestvujete, nije potrebno vaše dodatno zalaganje. Nećete biti u obavezi da popunite obrazac, anketu ili da odgovorite na telefonski poziv.

  • Microsoft automatski prikuplja informacije sa računara, uključujući poruke o grešci koje dobijate, kao i vreme kada ste ih videli, vrstu računarske opreme koju koristite, da li računar ima problema pri pokretanju Microsoft softvera i da li hardver i softver imaju dobar odziv i brze performanse. Te informacije se obično prikupljaju jednom dnevno.

  • Sve informacije koje se pošalju korporaciji Microsoft su anonimne. One se ne koriste u reklamne svrhe niti za prodaju.

Automatski otkrij instalirane Office aplikacije radi poboljšavanja rezultata pretrage na lokaciji Office.com

Odnosi se na sve programe sistema Office 2010.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski otkrij instalirane Office aplikacije radi poboljšavanja rezultata pretrage na lokaciji Office.com, pretraga na lokaciji Office.com lakše sužava obim rezultata na instalirane Office programe.

Proveravaj Office dokumente sa sumnjivih Veb lokacija ili sa vezama ka njima

Odnosi se na sledeće Office 2010 programe: Access, Excel, InfoPath, OneNote, PowerPoint, Project, Publisher, Visio, Word, Excel Starter i Word Starter.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Proveravaj Microsoft Office dokumente sa sumnjivih veb lokacija ili sa vezama ka njima, uključićete otkrivanje sumnjivih veb lokacija koje vas štiti od phishing prevara. Kada Office otkrije vezu ka veb lokaciji sa sumnjivim imenom domena, dobićete bezbednosno upozorenje. Otkrivanje sumnjivih veb lokacija izvršava se lokalno na računaru. Ova funkcija ne šalje informacije korporaciji Microsoft. Više informacija potražite u članku Omogućavanje ili onemogućavanje upozorenja o vezama ka sumnjivim veb lokacijama i datotekama preuzetih sa njih.

Dozvoli da okno zadatka za istraživanje proverava da li postoje nove usluge i da ih instalira

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli da okno zadatka za istraživanje proverava da li postoje nove usluge i da ih instalira, dozvolićete Office programu da automatski proveri i instalira novu uslugu za pretraživanje.

Dozvoli slanje datoteka radi poboljšanja provere valjanosti datoteka

Odnosi se samo na Word i Word Starter.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli slanje datoteka radi poboljšanja provere valjanosti datoteka, dozvoljavate korporaciji Microsoft da prikuplja informacije o datotekama kojima nije uspela provera valjanosti. Dijalog podrazumevano povremeno traži od vas da pošaljete datoteke korporaciji Microsoft.

Dozvoli personalizaciju oglasa u sistemu Microsoft Office Starter

Odnosi se samo na Excel Starter i Word Starter

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Dozvoli personalizaciju oglasa u sistemu Microsoft Office Starter, dozvoljavate korporaciji Microsoft da prikuplja informacije o vašem korišćenju usluga na mreži i lokacija koje je obezbedila korporacija Microsoft i njeni partneri. Ove informacije se koriste da se predvidi koji oglasi će vas zanimati.

Upozori pre štampanja, čuvanja ili slanja datoteke koja sadrži praćene promene ili komentare

Odnosi se samo na Word i Word Starter.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Upozori pre štampanja, čuvanja ili slanja datoteke koja sadrži praćene promene ili komentare, dobićete poruku upozorenja ukoliko pokušate da odštampate, sačuvate ili pošaljete dokument koji sadrži praćene promene.

Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja

Odnosi se samo na Word.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Uskladišti nasumični broj da bi se poboljšala tačnost objedinjavanja, povećavate mogućnost da dobijete najbolje rezultate prilikom objedinjavanja praćenih promena dobijenih od više redaktora.

Učini skrivene naznake vidljivim pri otvaranju ili čuvanju

Odnosi se samo na Word i Word Starter.

Kada potvrdite izbor u polju za potvrdu Učini skrivene naznake vidljivim pri otvaranju ili čuvanju, videćete sve praćene promene u dokumentu kada ga otvorite ili sačuvate. Na ovaj način možete da uklonite sve neželjene praćene promene pre nego što dokument pošaljete na redigovanje.

Ukloni lične informacije iz svojstava datoteke pri čuvanju

Odnosi se na sledeće Office programe: Excel, PowerPoint, Publisher, SharePoint Designer, Word, Excel Starter i Word Starter.

Opcija Ukloni lične informacije iz svojstava datoteke pri čuvanju je isključena u programima Excel, PowerPoint i Word, a uključena za Publisher i SharePoint Designer.

Za programe sa uključenom opcijom, ona će biti dostupna samo ako radite u dokumentu koji je kreiran u starijoj verziji sistema Office i ako ste ovu opciju u toj verziji koristili za uklanjanje ličnih informacija. Izaberite stavku Proveri dokument da biste iz ovog dokumenta uklonili lične informacije.

Nadzor dokumenta

Da biste uklonili lične informacije i druge skrivene podatke iz datoteka kreiranih u programima Excel, PowerPoint i Word, izaberite stavku Ispitaj dokument. Više informacija o nadzoru dokumenta potražite u članku Uklanjanje skrivenih podataka i ličnih informacija tako što ćete pregledati dokumente, prezentacije ili radne sveske.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×