Pregled osoba - programa Outlook Web App

Moćne aplikacije za produktivnost, povezivanje i bezbednost

Nabavite Microsoft 365

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Osoba je se skladište Vaši lični kontakti i kojem možete prikazati sve adresare koji su podešeni za vašu organizaciju.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Microsoft 365 ili Exchange Server 2016, program za e-poštu je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Da biste prikazali stranicu " osobe " u Outlook Web App, uradite sledeće:

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijava.

 2. Na vrhu stranice, izaberite stavku osobe.

Prikaz „Osobe“

 1. Kreiranje kontakta tako što ćete izabrati stavku novi.

 2. Sva mesta na kojima možete naći informacije kontakta.

 3. Pretraga. Otkucajte ime osobe da ih traže u kontakata i u adresaru organizacije. Više informacija potražite u članku Pretraga u aplikaciji osobe.

 4. Spisak svih kontakata u trenutnoj fascikli.

 5. Kartica kontakta za izabranu osobu.

 6. Radnje koje možete izvršiti direktno sa kontakt kartice. Izbor ikone da biste poslali poruku ili kreiranje poziva za sastanak.

Da biste kreirali kontakt, izaberite fasciklu u okviru Moji kontakti koje želite da kreirate kontakt, kliknite na dugme novoi zatim izaberite stavku Kreiraj kontakt.

prazankontakt

Ovo će otvoriti prazan obrazac kontakta. Popunite željene detalje. Kliknite na ikonu Nova pošta da biste videli još opcija za taj tip informacija. Na primer, ako osoba koju dodajete u kontakte ima više brojeva telefona, kliknite na dugme Nova pošta pored stavke Telefon da biste dodali brojeve telefona.

Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaciti Odbaci da biste otkazali.

Napomena: Ako želite da kreirate novi kontakt Lync , otvorite Lync na računaru ili uređaju koji je instaliran na, a zatim dodajte kontakt odatle. Više informacija potražite u članku Dodavanje osoba na spisak kontakata.

Možete da kreirate dva tipa grupa u Outlook Web App. Prva je grupu kontakata, što je grupe koji su uskladišteni u fascikli "Kontakti" i sadrži stavke iz lični kontakti i adresar u vašoj organizaciji.

Da biste kreirali grupu kontakata, izaberite fasciklu u okviru Moji kontakti koje želite da kreirate grupu, izaberite stavku novo, a zatim izaberite Kreiraj grupu.

Nova lična grupa

Ovo će otvoriti praznu grupu obrasca. Unesite ime grupe koju želite i sve beleške. Da biste dodali članove, otkucajte ime osobe koju želite da dodate u članova. Outlook Web App će tražiti podudaranje u kontakata i u adresaru organizacije. Ako se podudaranje ne pronađe, možete da pretražujete za tu osobu. Možete da upišete adresu e-pošte direktno u članova. Pritisnite taster Enter da biste dodali izbor grupe.

Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaciti Odbaci da biste otkazali.

U zavisnosti od postavki na vaš nalog, možda ćete moći da kreirate grupe koje će se pojaviti u adresaru organizacije. Da biste saznali kako da kreirate i upravljanje deljene grupama, pogledajte članak grupa za distribuciju.

Svaki kontakt koji vidite u poruci možete dodati u svoje kontakte. Da biste dodali kontakt iz poruke:

 1. Izaberite ime, kliknite desnim tasterom miša i zatim izaberite stavku Prikaži detalje da biste videli kontakt karticu.

 2. Izaberite stavku Dodaj u kontakte.
  Dodaj kontakt sa kartice

 3. Dodajte dodatne informacije koje želite.

 4. Izaberite stavkuSačuvaj da biste dodali karticu u kontakte ili odbaciti Odbaci da biste otkazali Sačuvaj .

Pronađite i izaberite kontakt koji želite da uredite. Možete urediti samo kontakte u fasciklama u okviru Moji kontakti. Kada izaberete kontakt, videćete njegove detalje u oknu za čitanje. Da biste uredili njegove informacije, kliknite na dugme Uredi. Izvršite željene poruke i kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaciti Odbaci da biste otkazali.

Outlook Web App otkriva kontakte koji imaju iste ili slične prikaz imena i će da ih povežete u jedan prikaz. Da biste videli kontakte koji su povezane, odaberite karticu kontakta, a zatim u oknu za čitanje u okviru povezani kontakti, izaberite stavku Upravljanje. Takođe možete odabrati kontakte koje želite da se povežete.

upravljanje profilima za kontakt

Ovo će prikazati povezane kontakte za tu karticu ukoliko oni postoje.

stranica sa povezanim kontaktima

 1. Prikažite sve kontakte povezane sa ovom kontakt karticom. Ako je dodata veza koju želite da uklonite, kliknite na nju da biste je prikazali ili raskinuli.

 2. Veze koje se mogu podudarati sa ovom osobom prikazane su u veza.

 3. Dodatne kontakte za povezivanje možete pronaći pretragom.

Sve promene koje izvršite biće sačuvane automatski kada ih unesete. Kada završite, kliknite na dugme odbaciti da biste zatvorili prozor.

Deljenje ili prikazivanje "Deljeni kontakti" nije podržana u Outlook Web App. Ako želite da delite kontakte sa osobama unutar i izvan vaše organizacije, preporučujemo da koristite funkciju "deljenje kontakata" na Outlook. Više informacija potražite u članku Deljenje fasciklu sa kontaktima sa drugim osobama. Drugi način kontakata možete da delite sa osobama u vašoj organizaciji je tako što ćete koristiti Deljeno poštansko sanduče. Deljeno poštansko sanduče se samo administrator u vašoj organizaciji mogu da se kreiraju. Sa deljenim poštanskim sandučetom, osobe koje imaju dozvolu za Deljeno poštansko sanduče možete da pristupite Deljeno poštansko sanduče, kalendar i kontakte.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×