Pregledajte i deblokiranje obrazaca ili korisnika koji su otkriveni i blokirani u cilju potencijalnog phishinga

Microsoft Forms omogućava automatizovanim redigovanjem računara da proaktivno otkrije zlonamernu kolekciju osetljivih podataka u obrascima i privremeno blokira prikupljanje odgovora od tih obrazaca. Saznajte više o uslugama Microsoft Forms i proaktivnim phishing sprečavanjem.

Napomena: Koraci u ovom dokumentu važe i za Dynamics 365 korisnički glas (ranije poznat kao Forms Pro). Imajte na raspolaženje da je licenca Dynamics 365 Customer Voice neophodna kako bi se deblokirala Dynamics 365 anketa korisničke glasovne aplikacije. Saznajte više.

Pregled upozorenja na Microsoft 365 zaštitnik portalu

Ako ste globalni ili bezbednosni administrator, primićete upozorenja na Microsoft 365 zaštitnik portalu o potencijalnim phishing obrascima na koje možete nešto da preduzmete.

Napomena: Ako ste globalni administrator, primaćete poruke privatnosti podataka za organizaciju, uključujući dnevna obaveštenja o obrascu koji je kreiran u okviru zakucka koji je otkriven i blokiran za potencijalnu phishing informaciju. Ova obaveštenja ćete videti u centru za poruke ako tražiteMicrosoft Forms phishing obaveštenje. (Ako ne vidite ovo obaveštenje na kartici/prikazu Sve aktivne poruke, možete da ga pronađete na kartici/prikazu Obustavljne poruke.) Za svako obaveštenje izaberite URL URL adresu za Pregled obrasca ili veze za redigovanje blokiranih obrazaca.

Da bi administratori bezbednosti takođe primali obaveštenja o potencijalnim phishing obrascima, globalni administratori moraju da im dodele ulogu čitača privatnosti centra za poruke. Da biste saznali više o centru za poruke, pogledajte najčešća pitanja.Takođe pogledajte kako da podesite željene postavke e-pošte za poruke privatnosti podataka.

 1. Prijavite se na Microsoft 365 zaštitnik portalu.

 2. Izaberite Incidenti & upozorenja i > Upozorenja. Možda ćete videti jedno ili sva sledeća upozorenja za obrasce:

  • Korisniku je ograničeno deljenje obrazaca i prikupljanje odgovora

  • Obrazac označen zastavicom i potvrđen kao phishing

  • Obrazac je blokiran zbog potencijalnog phishing pokušaja

 3. Izaberite upozorenje da biste ga pregledali. Da biste pregledali obrazac koji je označen zastavicom, dodirnite tri stavke u donjem desnom uglu ili kliknite na njega, pored dugmeta Upravljaj obaveštenjem, a zatim izaberite stavku Pregledaj ovaj obrazac.

  Opcija "Pregledaj ovaj obrazac"

Deblokiranje obrasca ili potvrda phishing pokušaja

Za svaki obrazac koji pregledate možete da odaberete da li želite da ga deblokirate ili potvrdite phishing.

Deblokiranje

Izaberite stavku Deblokiranje ako ne smatrate da obrazac ima zlonamernu nameru.

Napomena: Ako neko iz zakupca zatraži da deblokiranje obrasca, predlažemo da zatražite određene informacije o obrascu (navode se datum i vreme blokiranja, naslov) da biste efikasnije identifikovali obaveštenje u centru za adminitraciju. Pošto se obaveštenja šalju na dnevnom nivou i uključuju sve otkrivene obrasce u poslednja 24 časa, korisne su identifikacione informacije za obrazac.

Potvrda phishinga

Izaberite stavku Potvrdi phishing ako smatrate da obrazac ima zlonamernu nameru. Obrazac će biti trajno blokiran i njegov vlasnik više neće moći da ga uređuje ili briše.

Kada izaberete potvrdi phishing, kliknite na dugme Izbriši obrazac ili ga dodirnite da biste trajno izbrisali obrazac iz zakupca. Zakupca predlažemo trenutno poništavanje lozinke za nalog za koji smatrate da je ugrožen.

Savet: Vaš izbor stavke "Potvrdi phishing" pomaže Microsoft Forms da se poboljša njena tačnost otkrivanja. 

Najčešća pitanja

Kada pregledam blokirani obrazac, zašto ne vidim opcije za deblokiranje ili potvrdu phishinga?

Nakon redigovanje, možda ćete videti blok obrasca je već uklonjen. To znači da je vlasnik obrasca u okviru vremena blokiranja i vremena kada ste ga pregledali uklonio ključne reči koje su označene zastavicom za potencijalno phishing. U ovom scenariju nije potrebno preduzeti nikakvu dalju radnju.

Ako je obrazac blokiran za potvrđen phishing, mogu li da ga uklonim?

Ako je obrazac već blokiran za potvrđenu phishing opciju, izaberite Izbriši obrazac da biste ga uklonili iz zakuca.

Šta ako ne preduzmem nijednu radnju u blokiranog obrasca?

Ako odaberete da ne preduzmete radnju (deblokiranje obrasca ili potvrda phishinga), obrazac će ostati blokiran. Vlasnik obrasca i dalje može da uređuje obrazac i uklanja ključne reči koje su označene zastavicom za potencijalni phishing.

Šta ako želim da uredim ili izbrišem blokirani sadržaj u obrascu?

Ako biste radije da uredite i/ili izbrišete blokirani sadržaj, možete da generišete stranicu koautorskog teksta i upravljate obrascem kao koautor. Da biste to uradio, kliknite na vezu za koautorenje koja se nalazi u razmeni poruka iznad obrasca koji pregledate.

Uklanjanje ograničenja za blokirane Korisnike usluge Microsoft Forms

Microsoft Forms blokira korisnike koji su više puta pokušali da prikupe lične ili osetljive informacije od distribuiranje obrazaca i prikupljanja odgovora. Globalni administratori će biti obavešteni o ovim blokiranim korisnicima putem centra za poruke. Ako smatrate da blokirani korisnik nema zlonamernu nameru i da je nalog bezbedan, možete preduzeti sledeće korake da biste ga deblokirati.

Napomena: Administratori bezbednosti takođe mogu da primaju obaveštenja o potencijalnim phishing obrascima kada im globalni administrator dodeli ulogu čitača privatnosti centra za poruke.

 1. Idite u centar za poruke i potražite obaveštenje Sprečavanje/popravka: Microsoft Forms je otkriven potencijalni phishing.

  Napomena: Ako ne vidite ovo obaveštenje na kartici/prikazu Sve aktivne poruke, možete da ga pronađete na kartici Odbaci poruke/prikazu.

  Ovo obaveštenje sadrži listu korisnika u zakucku kojima je blokirano deljenje obrazaca i prikupljanje odgovora.

 2. Kliknite na vezu u obaveštenju da biste pregledali blokirane korisnike.

 3. Za svakog korisnika za koje smatrate da nema zlonamerne radnje možete odabrati da kliknete na vezu Deblokiranje u koloni Radnje koja je povezana sa tim korisnikom.

  Napomena: Ako smatrate da korisnik ima zlonamernu nameru, nije potrebna nikakva dalja radnja od vas.

Napomena: Može potrajati 30 ili više minuta pre nego što se ograničenja uklone.

Takođe pogledajte

Postavke administratora za Microsoft Forms 

Microsoft Forms i proaktivna phishing sprečavanja

Pregled centra administracije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×