Pregledanje i deblokiranje obrazaca ili korisnika pronađenih i blokiranih za potencijalno phishing

Pregledanje i deblokiranje obrazaca ili korisnika pronađenih i blokiranih za potencijalno phishing

Microsoft Forms omogućava automatskim pregledovima mašina da produžava otkrivanje zlonamerne kolekcije osetljivim podataka u obrascima i privremenih blokiranja tih obrazaca od prikupljanja odgovora. Saznajte više o Microsoft obrascima i proaktivnoj prevenciji phishing.

Ako ste globalni ili bezbednosni administrator, dobićete obaveštenja o potencijalnim obrascima za phishing u Office 365 centru za bezbednost i usaglašenost.

Ako ste globalni administrator, dobićete i poruke o privatnosti podataka za organizaciju, uključujući dnevna obaveštenja o bilo kom obrascu koji je kreiran unutar zakupca koji je otkriven i blokiran za potencijalno phishing. Videćete ova obaveštenja u centru za poruke.

Napomena: Da bi administratori bezbednosti takođe dobili obaveštenja o potencijalnim obrascima za phishing, globalni administratori treba da im dodeli ulogu čitača privatnosti centra za poruke . Da biste saznali više o centru za poruke, pogledajte najčešća pitanja.Takođe pogledajte kako da konfigurišete željene postavke e-pošte za poruke o privatnosti podataka.

Redigovanje obaveštenja u centru za poruke i preduzimanje radnje

 1. Prijavite se u Microsoft 365 centar administracije na adresi admin.Microsoft.com.

 2. Idite u Centar za poruke i potražite obaveštenje, sprečite/reši: Microsoft Forms detektuje potencijalno phishing.

  Poruka u Microsoft 365 centru administracije za Microsoft Forms phishing obrasce

  Napomena: Ako ne vidite ovo obaveštenje na kartici sve aktivne poruke , možete da je pronađete na kartici odbacenih poruka /prikaz.

  Ovo obaveštenje sadrži dnevni rezime svih blokiranih obrazaca koji su kreirani u zakupcu.

 3. Kliknite na vezu administrator administracije obrazaca u obaveštenju da biste pregledali blokirane obrasce.

  Postavite pokazivač na stavku administrator obrazaca redigovanja hiperveze u programu Microsoft 365 centar administracije u vezi sa Microsoft obrascima i detekcijom za phishing
 4. Za svaki obrazac koji pregledate, idite u gornji desni ugao stranice i izaberite da li želite da ga deblokirate ili potvrdite phishing.

  Napomena: Ako je obrazac već blokiran za potvrđeno phishing, izaberite stavku Izbriši obrazac da biste ga uklonili od zakupca.

  • Deblokiraj – Izaberite ovu opciju ako ne verujete da obrazac ima zlonamerne namere.

   Napomena: Ako neko u zakupcu zahteva da blokirate obrazac, predlažemo vam da tražite određene informacije o obrascu (na primer datum i vreme blokiranja, naslov) kako bi efikasnije identifikovali obaveštenje u centru administracije. Pošto se obaveštenja šalju na dnevnoj bazi i u poslednje 24 časa uključe se svi otkriveni obrasci, moguće informacije za obrazac će biti korisne.

  • Potvrdite phishing – Izaberite ovu opciju ako imate zlonamerne namere. Obrazac će biti trajno blokiran, a njegov vlasnik više neće moći da ga uređuje ili izbriše.

   Napomena: Postepeno se okrećemo na opciju potvrda phishing opcije, koja će uskoro biti dostupna. Vaš izbor da biste potvrdili phishing pomaže Microsoft Forms poboljšanju preciznosti otkrivanja. 

   Kada izaberete stavku Potvrdi phishing, izaberite ili dodirnite stavku Izbriši obrazac da biste trajno izbrisali obrazac od stanara. Snažno predlažemo momentalnu poništavanje lozinke za nalog u zakupcu za koji vjerujete da je kompromitovan.

  Ako smatrate da obrazac ima zlonamernu nameru, nije potrebno više daljih akcija. Obrazac će ostati blokiran dok vlasnik ne ukloni sadržaj označen zastavicom za zlonamernu kolekciju osetljivih podataka.

  Napomene: 

  • Nakon redigovanja, možda ćete videti da je blok za obrazac već uklonjen. To znači da je između vremena blokiranog obrasca i vremena kada ste ga Redigovao, vlasnik obrasca uklonio ključne reči koje su označene zastavicom za potencijalno phishing. U ovom scenariju nema potrebnih daljih akcija.

  • Ako odaberete da ne preduzimate radnju (deblokirate obrazac ili potvrdite neovlašćenu namenu), obrazac će ostati blokiran. Vlasnik obrasca i dalje može da uređuje obrazac i uklanja ključne reči označene zastavicom za potencijalno phishing.

  • Ako želite da uređujete i/ili izbrišete blokirani sadržaj, možete da generišete koautorstvo i upravljate obrascem kao koautor. Da biste to uradili, kliknite na vezu Otvori koautorstvo stranice koja se nalazi u razmeni poruka iznad obrasca koji redigujete.

Redigovanje obaveštenja u Office 365 centru za bezbednost i usaglašenost i preduzimanje radnje

 1. Prijavite se u Office 365 centar za bezbednost i usaglašenost.

 2. Izbor obaveštenja > obaveštenjima.

 3. Možda ćete videti neka ili sva sledeća obaveštenja za obrasce:

  • Korisnik je ograničen od deljenja obrazaca i prikupljanja odgovora

  • Označena zastavicom i potvrđen kao phishing

  • Obrazac je blokiran zbog potencijalnog phishing pokušaja

Izaberite svako obaveštenje da biste redigovali detalje i aktive korake. Saznajte više o smernicama za obaveštenje u centru za bezbednost i usaglašenost.

Uklanjanje ograničenja za blokirane korisnike Microsoft obrazaca

Microsoft Forms blokira korisnike koji su više puta pokušali da prikupljaju lične ili osetljive informacije od distribucije obrazaca i prikupljanja odgovora. Globalni administratori će biti obavešteni o ovim blokiranim korisnicima putem centra za poruke. Ako smatrate da blokirani korisnik nema zlonamerne namere i da je nalog bezbedan, možete da uradite sledeće korake da biste ih deblokirali.

Napomena: Administratori bezbednosti takođe mogu da prime obaveštenja o potencijalnim obrascima za phishing kada globalni administrator dodeli ulogu čitača privatnosti centra za poruke .

 1. Prijavite se u Microsoft 365 centar administracije na adresi admin.Microsoft.com.

 2. Idite u Centar za poruke i potražite obaveštenje, sprečite/reši: Microsoft Forms detektuje potencijalno phishing.

  Napomena: Ako ne vidite ovo obaveštenje na kartici sve aktivne poruke , možete da je pronađete na kartici odbacenih poruka /prikaz.

  Ovo obaveštenje sadrži listu korisnika u zakupcu koji su blokirani od deljenja obrazaca i prikupljanja odgovora.

 3. Kliknite na vezu obezbeđena u obaveštenju da biste pregledali blokirane korisnike.

 4. Za svakog korisnika kojem verujete da nema zlonamernih namera, možete odabrati da kliknete na vezu za deblokiranje u koloni " Radnje " koja je povezana sa tim korisnikom.

  Napomena: Ako smatrate da korisnik ima zlonamerne namere, nije potrebno više daljih akcija.

Napomena: Može potrajati 30 minuta ili više pre uklanjanja ograničenja.

Takođe pogledajte

Administratorske postavke za Microsoft obrasce 

Microsoft Forms i proaktivna phishing prevencija

Pregled centra administracije

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×