Pregledanje poruka koje su premeštene u fasciklu „Neželjena pošta“

U zavisnosti od toga koji nivo zaštite ste podesili za filter za neželjenu e-poštu, neke e-poruke koje biste želeli da vidite su možda premeštene u fasciklu Neželjena pošta. Trebalo bi da povremeno pregledate poruke u fascikli Neželjena pošta da biste se uverili da vam ne nedostaju neke poruke koje biste hteli da vidite.

Fascikla „Neželjena e-pošta“

 1. U fascikli Pošta, u Okno za navigaciju izaberite fasciklu Neželjena pošta.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na sve poruke koje ne želite da budu označene kao neželjene.

 3. U priručnom meniju postavite pokazivač na stavku Neželjena e-pošta, a zatim izaberite stavku Označavanje kao „Nije neželjena“.

  Poruka koju ste označili da nije neželjena, biće premeštena u fasciklu Prijemno poštansko sanduče ili u fasciklu u kojoj se prethodno nalazila. Kada neku poruku označite da nije neželjena, bićete upitani da dodate ime pošiljaoca ili liste slanja listama Pouzdani pošiljaoci ili Pouzdani primaoci.

Napomena: 

 • Svaka poruka koja je premeštena u fasciklu Neželjena pošta biće konvertovana u format čistog teksta, a sve veze koje sadrži biće onemogućene. Kako će se porukom upravljati kada je premestite iz fascikle Neželjena pošta, zavisi od toga kako je poruku kategorizovao filter za neželjenu e-pošte:

  • Ako je poruka kategorizovana kao bezvredna pošta, ali ne i kao sumnjiva     Kada poruku premestite iz fascikle Neželjena pošta, njen originalni format biće vraćen u prvobitno stanje, a sve veze omogućene.

  • Ako je poruka kategorizovana kao sumnjiva     Kada poruku premestite iz fascikle Neželjena pošta, njen originalni format biće vraćen u prvobitno stanje, ali sve veze će, prema podrazumevanoj vrednosti, i dalje biti onemogućene.

 • Da biste brzo izbrisali sve poruke iz fascikle Neželjena pošta i premestili ih u fasciklu Izbrisane stavke, u oknu Lista fascikli kliknite desnim tasterom miša na fasciklu Neželjena pošta, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Isprazni fasciklu „Neželjena pošta“.

  Dok držite pritisnut taster SHIFT u priručnom meniju izaberite stavku Isprazni fasciklu „Neželjena pošta“ da biste trajno izbrisali poruke.

 • Okno za čitanje u fascikli Neželjena pošta možete da isključite da biste sprečili pregledanje poruka koje mogu biti neugodne. Da biste ga isključili, u meniju Prikaz postavite pokazivač na stavku Okno za čitanje, a zatim izaberite stavku Isključeno.

 • Microsoft Outlook možete da podesiti da vas periodično podseti da pregledate poruke u fascikli Neželjena pošta tako što ćete kreirati periodični zadatak i postaviti podsetnik za taj zadatak. Više informacija potražite u članku Praćenje stavki koje je potrebno izvršiti kreiranjem zadataka.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×