Pregledanje zadataka i događaja u veb segmentu rezimea projekta

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Veb segment rezimea projekta pruža prikaz visokog nivoa događaja i zadataka uključenih u projekat. On je podrazumevano uključen na matičnoj stranici lokacije projekta. Takođe možete da ga dodate na bilo koju drugu lokaciju koja uključuje listu zadataka.

Leva strana veb segmenta rezimea projekta uključuje odbrojavanje do krajnjeg roka sledećeg zadatka prikazanog na vremenskoj osi. Ako vremenska osa nije prikazana, veb segment odbrojava do krajnjeg roka za zadatak čiji je krajnji rok najkraći. Pored odbrojavanja veb segment može da prikaže vremensku osu projekta ili listu zadataka koji kasne ili predstoje i događaja u kalendaru. Možete da koristite dugmad sa strelicama u gornjem desnom uglu veb segmenta za kruženje između vremenske ose i zadataka i događaja koji kasne ili predstoje.

Vremenska osa

Vremensku osu koja je uključena u Veb segmentu rezimea projekta pruža pregled zadataka koji se čuvaju u listi primarni zadataka na lokaciji. Možete izabrati stavku Dodaj zadatak ili Uređivanje liste da biste radili sa liste zadataka za lokaciju. Više informacija potražite u članku Dodavanje zadataka u projekat i uvlačenje, izvlačenje, premeštanje, i brisanje zadataka.

Ako želite da biste promenili izgled vremenske ose, ili dodavanje ili uklanjanje stavki na vremenskoj osi, pogledajte članak Dodavanje zadataka na vremensku osu i Menjanje izgleda vremenske ose. Kliknete na vremenskoj osi u okviru Veb segment rezimea projekta da biste pristupili kartici Vremenska osa na traci.

Ako na lokaciji imate više lista zadataka, osoba sa dozvolama za menjanje veb segmenta rezimea projekta može promeniti koja će se vremenska osa koristiti.

Da biste promenili koja će se vremenska osa koristiti u veb segmentu rezimea projekta, uradite sledeće:

 1. Na kartici Stranica izaberite stavku Uredi stranicu.

 2. Kliknite jednom na veb segment rezimea projekta, a zatim na kartici Veb segment izaberite stavku Svojstva veb segmenta.

 3. Odaberite primarnu listu zadataka za veb segment. To je lista zadataka koja se koristi za odbrojavanje do krajnjeg roka i ona određuje koja će vremenska osa biti prikazana.

 4. Ako u veb segment rezimea projekta ne želite da uključite vremensku osu, u okviru Naslovi opozovite izbor u polju za potvrdu Vremenska osa.

 5. Kliknite na dugme U redu u okviru sa svojstvima veb segmenta Rezime projekta.

 6. Na kartici Stranica izaberite stavku Prestani sa uređivanjem.

Vrh stranice

Zadaci i događaji koji kasne i predstoje

Veb segment rezimea projekta možete da koristite i za pregled zadataka sa liste zadataka (ili listi zadataka) ili događaja iz kalendara čiji je krajnji rok nedavno prošao ili predstoje relativno brzo.

Napomena:  Zadaci uključeni na vremensku osu nisu uključeni na listu zadataka koji kasne i koji predstoje.

Ako imate dozvole za uređivanje veb segmenta rezimea projekta, postoji nekoliko stvari koje možete da promenite u vezi sa zadacima i događajima navedenim na listi.

Da biste u veb segmentu rezimea projekta promenili liste zadataka koji kasne i koji predstoje, uradite sledeće:

 1. Na kartici Stranica izaberite stavku Uredi stranicu.

 2. Kliknite jednom na veb segment rezimea projekta, a zatim na kartici Veb segment izaberite stavku Svojstva veb segmenta.

 3. U okviru Naslovi potvrdite izbor u polju za potvrdu pored kasni i/ili predstoji za svaku listu koju želite da uključite u veb segment.

 4. Ako na lokaciji imate više lista zadataka, a na listu zadataka koji kasne u veb segment rezimea projekta želite da uključite dodatne liste a ne samo primarnu listu zadataka, kliknite na uredi, pored kasni.

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svake liste zadataka koju želite da uključite na listu zadataka koji kasne, a zatim kliknite na dugme U redu. Preskočite ovaj korak ako ne menjate listu zadataka koji kasne.

 6. Da biste promenili koji su zadaci i događaji uključeni na listu predstojećih, kliknite na uredi pored predstojeći. Ako ne menjate listu predstojećih zadataka i događaja, preskočite na 9. korak.

 7. Potvrdite izbor u polju za potvrdu pored svake liste zadataka ili kalendara koji želite da uključite na listu predstojećih zadataka i događaja.

 8. Ako želite da promenite vremenski okvir za predstojeće zadatke i događaje, možete da upišete drugi broj dana u okvir pored Prikaži stavke za sledeći broj predstojećih dana, a zatim kliknite na dugme U redu. Veb segment rezimea projekta podrazumevano uključuje zadatke i događaje čiji je krajnji rok ili koji će se dogoditi u sledećih 14 dana.

 9. Kliknite na dugme U redu u okviru sa svojstvima veb segmenta Rezime projekta.

 10. Na kartici Stranica izaberite stavku Prestani sa uređivanjem.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×