Premeštanje beležnice programa OneNote za Windows koju ste podelili sa drugima

OneNote je odlična alatka za saradnju. Možete da delite beležnicu s drugima da bi mogli da prikazuju ili uređuju sadržaj i rade zajedno. Ako želite da premestite deljenu beležnicu na novu lokaciju, svakog ko treba da joj pristupa treba obavestiti o novoj lokaciji. To ne može da se postigne jednostavnim premeštanjem datoteke OneNote beležnice.

Da biste promenili lokaciju deljene OneNote beležnice, morate da napravite novu beležnicu na novoj lokaciji i premestite sadržaj stare beležnice u nju, odeljak po odeljak, tako što ćete pratiti ove korake: 

Savet: Razmotrite premeštanje beležnica samo kada znate da će aktivnost deljenog uređivanja biti minimalna. Dobra ideja je i da prvo napravite rezervnu kopiju svih datoteka pre nego što unesete neke značajne promene, posebno ako ste vi ili druge osobe usred važnog posla.

1. korak: priprema za premeštanje

 1. U programu OneNote odaberite stavke Datoteka > Novo i izaberite lokaciju nove fascikle u uslugama OneDrive ili SharePoint na koju želite da postojeća beležnica bude premeštena. Interfejs za biranje fascikle za novu beležnicu u programu OneNote za Windows 2016

 2. Unesite ime za beležnicu i odaberite stavku Kreiraj. Dijalog „Kreiraj novu beležnicu“ u programu OneNote za Windows 2016

 3. Napomena: Kada izaberete stavku Kreiraj, možda će vam biti zatraženo da delite novu beležnicu sa drugim osobama tako što ćete ih pozvati. Možete odmah da pošaljete poziv e-poštom na novu lokaciju tako što ćete izabrati stavku Pozovi osobe ili ostaviti ovo do koraka 3 biranjem Ne sada. Osobe koje primaju poziv sada neće moći da vide stare odeljke beležnice na novoj lokaciji dok ne dovršite 2.  

2. korak: premeštanje beležaka

 1. U staroj beležnici kliknite desnim tasterom miša na karticu odeljka i odaberite stavke „Premesti“ ili „Kopiraj“. Odeljak OneNote za Windows 2016 sa stavkama priručnog menija uključujući „Premesti“ ili „Kopiraj“

 2. Sa liste beležnica odaberite novu beležnicu i odaberite stavku Premesti. Dijalog za premeštanje ili kopiranje odeljka u programu OneNote za Windows 2016

 3. Ponovite korake 1 i 2 dok sve odeljke ne budu u novoj beležnici. Trenutno nema načina za biranje i premeštanje više odeljaka odjednom.

 4. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F9 na tastaturi da biste ručno sinhronizovali sve beležnice i sačekajte da se sinhronizacija završi. Ako koristite Touch uređaj bez spoljne tastature, koristite prikazivač statusa sinhronizacije beležnice za sinhronizaciju da biste započeli sinhronizaciju. . Više informacija potražite u članku Prikaz statusa sinhronizacije deljenih beležnica.

  Kad OneNote završi sinhronizaciju promena, premešteni odeljci biće vidljivi svima kad otvore lokaciju nove beležnice.

3. korak: Obaveštavanje osoba o lokaciji nove beležnice

OneNote ne može da ažurira lokaciju beležnice sa ljudima sa kojima je delite. Postoje dva načina da ih obavestite o lokaciji nove beležnice:

Ili

Napomena: Kad budete sigurni da svi pristupaju beležnici sa nove lokacije, staru datoteku beležnice možete trajno da izbrišete. Pogledajte članak Brisanje OneNote 2016 za Windows beležnice iz usluge OneDrive.

Takođe pogledajte

Prestanak deljenja beležnice u usluzi OneDrive

Premeštanje OneNote beležnice u OneDrive

1. korak: priprema za premeštanje

Kada ste spremni za premeštanje deljene beležnice na novu lokaciju, uradite sledeće:

 1. Kreirajte novu beležnicu (Datoteka > Novo) na lokaciji na koju treba premestiti drugu beležnicu.

 2. Obavestite osobe sa kojima delite staru beležnicu da je premeštate i da bi trebalo da otvore novu beležnicu. To možete uraditi na jedan od dva načina:

  • U originalnoj beležnici kreirajte novi odeljak sa stranicom koja sadrži instrukcije (preporučuje se).

  • Pošaljite im e-poštu sa instrukcijama.

 3. U oba slučaja uključite URL adresu nove beležnice i dodajte neki tekst na stranicu ili u e-poštu da biste objasnili gde je i zašto je beležnica premeštena. 

2. korak: premeštanje beležaka

Kada ste spremni da premestite beleške iz stare beležnice u novu, uradite sledeće:

 1. Uverite se da su i stara i nova beležnica otvorene i prevucite svaki odeljak stare beležnice u novu beležnicu.

 2. Ako ste prethodno kreirali odeljak u staroj beležnici da biste rekli drugim osobama da je beležnica premeštena, ostavite taj odeljak u staroj beležnici. Na taj način će svi koji nakon nekog vremena otvore staru beležnicu (na primer, kolega sa posla koji se vratio sa produženog odmora) moći da vide gde su beleške premeštene.

 3. Pritisnite kombinaciju tastera Shift+F9 na tastaturi da biste ručno sinhronizovali sve beležnice i sačekajte da se sinhronizacija završi. Kada OneNote završi sa sinhronizovanjem promena, svi će videti novu strukturu beležnice kada se sledeći put prijave u novu beležnicu.

 4. Zatvorite staru beležnicu. Na taj način je ne brišete, ali će vas sprečiti da se vratite na nju iz navike.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×