Premeštanje datoteka iz usluge OneDrive u OneDrive za posao ili školu

Ako ste mali vlasnik preduzeća ili koristite OneDrive za poslovne potrebe, moraćete da se uverite da skladištite datoteke i OneDrive za posao ili školu. Uz OneDrive za posao ili školu, imate isti pristup bilo gde i zaštitom datoteka sa OneDrive, plus funkcije specifične za posao kao što je šifrovanje podataka, napredna zaštita podataka i još više kontrola i postavke dozvola za datoteke.

Ovaj članak opisuje kako da premestite datoteke koje skladištite u Microsoft OneDrive ili druge OneDrive za posao ili školu usluge skladištenja datoteka zasnovanih na oblaku u programu Microsoft 365. Deo veće organizacije? Saznajte više o poslovnim rešenjima.

Napomena: OneDrive za posao ili školu se može kupiti kao sopstvenaPretplata ili se može pronaći kao deo Microsoft 365 pretplate. Uz Microsoft 365 dobijate dodatne beneficije, uključujući Premium verzije aplikacija kao što su Word, Excel i PowerPoint, SharePoint, kao i Microsoft Teams za komunikaciju i saradnju. Saznajte više o Microsoft 365 za preduzeća.

Počnite odavde 

Ako migriraљ podatke iz drugih dobavljača usluga u oblaku u OneDrive ili SharePoint, Mover podržava migraciju od desetak dobavljača usluga oblaka, uključujući box, Dropbox, Egnyte i Google Drive. Mover može da se koristi i za migraciju sa jednog SharePoint stanara na drugi, ili iz usluge OneDrive ili OneDrive.com. Saznajte više oprogramu.

Ako imate lokalni pristup OneDrive datotekama, možete da premestite datoteke na OneDrive za posao ili školu jednostavno tako što ćete ih otpremite u Veb pregledaču. Međutim, preporučuje se da koristite OneDrive aplikacija za sinhronizaciju. Dolenavedena tabela rezimira zadatke i potrebe za premeštanjem datoteka u OneDrive za posao ili školu.

Sinhronizacija usluge OneDrive za posao ili školu sa računarom

Kada sinhronizujete datoteke sa aplikacija za sinhronizaciju, možete da premestite OneDrive datoteke kao i druge datoteke na računaru. To je lakše i brže, jer ne zavisite od mreže. Imajte u vidu sledeće važne detalje o korišćenju aplikacija za sinhronizaciju za ovaj zadatak:

Izvršite dolenavedene korake da biste podesili sinhronizaciju sa OneDrive za posao ili školu. Ako ste to već podesili, možete da pređete na sledeći odeljak.

 1. Prijavite se u Microsoft 365.

 2. Kliknite na ikonu belog ili plavog OneDriveoblaka ili je dodirnite na Windows sistemskoj traci poslova na traci zadataka.

  OneDrive SyncClient sa ikonama plavog i belog oblaka

 3. Izaberite Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ Pomoć i postavke stavke Ikona „Pomoć i postavke za OneDrive“ Pomoć i postavke>.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

  (Možda ćete morati da kliknete na strelicuPrikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli OneDriveikonu. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Kliknite na dugmeStart, otkucajte OneDrive u polju za pretragu, a zatim kliknite na OneDrive u rezultatima pretrage.)

 4. U okviru stavke Postavke izaberite stavku Nalog, a zatim izaberiteDodaj nalog.

  Dijalog „Dodavanje OneDrive naloga“

 5. Kada OneDrive počne instalacija, unesite Vaš novi nalog, a zatim izaberitePrijavi se.

  Snimak prvog ekrana instaliranja usluge OneDrive

Premeštanje OneDrive datoteka u sinhronizovanu OneDrive za posao ili školu fasciklu

Da biste premestili OneDrive datoteke u OneDrive za posao ili školu, prevucite ih iz sinhronizovane OneDrive fascikle u sinhronizovanu OneDrive za posao ili školu fasciklu.

Napomena: Pre nego što premestite datoteke iz OneDrive u OneDrive za posao ili školu, možda ćete želeti da razmotrite korišćenje datoteka na zahtev. Više informacija potražite u članku Saznajte više o usluzi OneDrive datoteke na zahtev.

 1. U istraživaču datoteka otvorite sinhronizovanu OneDrive fasciklu.

  Sinhronizovana OneDrive fascikla se podrazumevano nalazi u programu c:\Users\username\Onedrive. Trebalo bi da se pojavljuje i ispod vaših omiljenih lokacija.

  Snimak ekrana OneDrive for Business datoteka u istraživaču datoteka

 2. Prevucite željene datoteke u sinhronizovanu OneDrive za posao ili školu fasciklu.

  Važno: Ako premeštate veliki broj datoteka, za najbolje rezultate, preporučujemo da premestite datoteke u grupama od više od 100 datoteka.

Kada premestite datoteke u sinhronizovanu fasciklu biblioteke, one se automatski otpremaju na OneDrive za posao ili školu na Microsoft 365. Informacije o različitim ikonama vezanim za status datoteke potražite u članku Šta znače OneDrive ikone?

Beleške o premeštanju datoteka iz OneDrive u OneDrive za posao ili školu

Imajte u vidu sledeće detalje o premeštanju datoteka iz OneDrive u OneDrive za posao ili školu:

 • Datoteke koje premeštate sa OneDrive na OneDrive za posao ili školu su u suљtini poznate kao nove datoteke i kao rezultati ne čuvaju detalje metapodataka kao što su modificirane i izmenili.

 • OneDrive za posao ili školu ograničava određene tipove datoteka. Više informacija potražite u okviru tipovi datoteka koje se ne mogu dodati na listu ili u biblioteku.

Deljenje datoteka u OneDrive za posao ili školu

Ako ste delili datoteke u usluzi OneDrive, moraćete ponovo da delite ove datoteke u usluzi OneDrive for Business kada ih premestite. Takođe, kada delite datoteke koje premeštate u OneDrive za posao ili školu, preporučujemo da izbrišete originalne datoteke iz OneDrive. Na ovaj način, osobe neće moći da upućuju na odsutnosti iz datoteka koje ste ranije delili.

OtkazivanjeOneDrive lične pretplate, ako je potrebno

Informacije o tome kako da otkažete pretplatu potražite u članku OneDrive plan za skladište i pitanja naplate. U okviru Šta želite da saznate? izaberite Želim da deinstaliram ili otkaћem OneDrive.

Želim da pomerim više od 300.000 stavki u OneDrive za posao ili školu

Ako želite da premestite više od 300.000 stavki u OneDrive za posao ili školu, preporučujemo sledeće korake:

 1. Premestite što je moguće više stavki pomoću aplikacija za sinhronizaciju kao što je opisano u ovom članku.

  Otpremite datoteke u grupama od više od 100 stavki.

  Napomena: Stavke se sastoje od datoteka i fascikli.

 2. Kada počnete da prilažite 300.000, Prekinite sinhronizaciju sa uslugom OneDrive for posao ili školskom aplikacijom.

 3. Otpremite sve preostale datoteke da biste OneDrive za posao ili školu u Veb pregledaču pomoću komande Upload.

  Napomena: Ako vas brine prostor za skladištenje datoteka, možda ćete želeti da omogućite datoteke na zahtev. Više informacija potražite u članku Saznajte više o usluzi OneDrive datoteke na zahtev.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×