Premeštanje datoteka sa računara sa operativnim Windows 7 računara pomoću usluge OneDrive

Premeštanje datoteka sa računara sa operativnim Windows 7 računara pomoću usluge OneDrive

Ako ste koristili Windows 7 i dobili ste novi računar, verovatno imate mnogo datoteka koje želite da premestite na novi računar – više nego što možete lako da prenesete na USB disku. Pomoću OneDrive možete brzo da podesite novi računar, tako da se datoteke organizuju kao da su na starom RAČUNARU i možete odmah da se vratite na posao.

Skladištenje datoteka u OneDrive ima i drugih beneficija:

 • Možete da dočujete datoteke sa drugih uređaja. Možete da prikazujete i uređujete datoteke iz OneDrive aplikacije za mobilne uređaje za Android ili OneDrive for iOS. Možete da koristite bilo koji računar da biste iљli na OneDrive Veb lokaciju i prijavili se da biste pristupili datotekama.

  Napomena: Google Play prodavnica i OneDrive aplikacije za Android nisu dostupne u Kini. Takođe, pošto u Kini OneDrive.com blokira vladin zaštitni zid, aplikacija OneDrive neće raditi u Kini kada se prijavite pomoću Microsoft naloga.

 • Ako se vaš novi računar ikada izgubi ili ošteti, datoteke će i dalje biti ugrađene i zaštićene u oblaku.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Instaliranje i podešavanje OneDrive na Windows 7 RAČUNARU

Microsoft nalog se isporučuje sa 5 GB OneDrive skladišta. Možete da se pretplatite na Microsoft 365 i nabavite 1 TB skladište po osobi. Poređenje planova

Snimak ekrana prvog ekrana usluge OneDrive Setup u operativnom sistemu Windows 7

 1. Instalirajte Windows verziju aplikacije za sinhronizaciju u usluzi OneDrive.

  Napomene: 

  • Ako imate Microsoft 365 ili Office 2016, već imate OneDrive aplikacija za sinhronizaciju. Da biste provjerili da li je instaliran, kliknite na dugme Start i potražite OneDrive.

  • Snimak ekrana traženja OneDrive aplikacije za stone računare u operativnom sistemu Windows 7

 2. Početak OneDrivepodešavanja.

 3. Ako nemate Microsoft nalog, upišete se na jedan. Besplatan je i pruža vam pristup OneDrive, Skype, Office za veb i još toga. Možete da koristite trenutnu e-adresu ili broj telefona ili da kreirate novu Outlook.com e-adresu. Više informacija o Microsoft nalozima 

 4. Slijedite korake koji se pojavljuju na ekranu dok se ne završi OneDrive podešavanje. 

 5. Napomena: Ako imate mnogo velikih datoteka na Windows 7 RAČUNARU, preporučujemo da izvršite sledeće korake kada imate najbržu Internet vezu sa Internetom. Na primer, ako je moguće, povežite se sa ožičenom vezom umesto bežične mreže i odaberite vreme dana kada druge osobe u domaćinstvu ne prenose mnogo podataka preko Internet veze.

  Na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka kliknite desnim tasterom miša na ikonu OneDrive belog oblaka, a zatim izaberite stavku Postavke.

  Snimak ekrana ikone belog OneDrive oblaka na Windows sistemskoj traci poslova

  (Možda ćete morati da izaberete strelicu Prikaži skrivene ikone ( Dugme „Prikaži skrivene ikone“. ) pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive.)

 6. U dijalogu pozadinske fascikle izaberite sve fascikle koje imaju datoteke koje želite da premestite na novi računar.
  Snimak ekrana dijaloga "Podešavanje zaštite važnih fascikli" u usluzi OneDrive

 7. Izaberite stavku Pokreni rezervnu kopiju (ili u starijim verzijama OneDrive, izaberite stavku Zaštita od početka).

 8. Ako imate datoteke izvan fascikli " dokumenti", " slike" i " radna površina " koje želite da premestite na novi računar, koristite Windows Explorer. Pritisnite Windows Key + E da biste otvorili Windows Explorer i potražite fascikle koje želite da premestite. Prevucite ih na OneDrive u levom oknu.

 9. Na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka zadržite pokazivač miša iznad ikone " OneDrive belog oblaka" da biste provjerili status otpremanja datoteka naOneDrive.

  Važno: 

  • Uverite se da ZADRŽITE računar povezan sa Internetom dok se ne završe otpremanje svih datoteka , a ikona "Cloud" kaže da je "ažurno". Ako se pojavi greška, kliknite na ikonu oblaka da biste dobili više informacija o tome šta nije u redu i kako da ga popravite.

  • Ako planirate da izbrišete datoteke sa Windows 7 računara pre nego što ga reciklirate, uverite se da prvo želite da uklonite veze sa uslugom OneDrive . U suprotnom, brišete datoteke iz oblaka i sve svoje uređaje, uključujući novi Windows 10 računar.

Podešavanje novog računara

Ako još niste podesili novi računar, pratite korake koji se pojavljuju na ekranima da biste dovršili instalaciju operativnog sistema Windows, kako biste se uverili da ste na internetu tokom procesa. Kada se to od vas zatraži, prijavite se pomoću istog Microsoft naloga koji ste koristili za podešavanje OneDrive na Windows 7 RAČUNARU.

Snimak ekrana usluge OneDrive koja se pojavljuje kada prvi put koristite Windows 10

Ako kliknete dalje sve do instalacije operativnog sistema Windows, uključujući na ekranu "pravljenje rezervne kopije datoteka sa OneDrive ", moći ćete da pregledate datoteke u istraživaču datoteka nakon završetka instalacije. Datoteke sa fascikli "radna površina", "Dokumenti" i "slike" na Windows 7 računaru automatski će se pojaviti na ovim lokacijama na računaru sa operativnim sistemom Windows 10.

Istraživač datoteka u operativnom sistemu Windows 10 sa računarima, dokumentima i slikama u usluzi OneDrive

Više informacija o OneDrive u Windows instalaciji potražite u članku podrazumevano čuvanje u usluzi OneDrive u operativnom sistemu Windows 10.

Važno: Pre nego što reciklirate stari računar, koristite novi računar da biste se uverili da niste zaboravili datoteke koje ste želeli da premestite.

Ako ne vidite datoteke u istraživaču datoteka na računaru sa operativnim sistemom Windows 10, možda ćete morati da uključite rezervnu kopiju fascikle PC računara.

Ostavite veliki utisak sa Objavama

Uključivanje pravljenja rezervne kopije fascikle PC računara

Slijedite ove korake da biste se uverili da OneDrive pokreće i sinhronizuje datoteke.

 1. Izaberite ikonu belog OneDrive oblaka na sistemskoj traci poslova, krajnje desno na traci zadataka.

  Snimak ekrana ikone belog OneDrive oblaka na Windows sistemskoj traci poslova

  Napomene: 

  • Ako vidite sivu OneDrive Cloud (umesto bele), kliknite na sivi oblak i prijavite se na OneDrive sa istom adresom e-pošte koju ste koristili za OneDrive na Windows 7 računaru.

  • Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone Dugme „Prikaži skrivene ikone“. pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive. Ako se ikona ne pojavi na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Izaberite dugme Start, u polju za pretragu otkucajte OneDrive, a zatim u rezultatima pretrage izaberite stavku OneDrive.

 2. Izaberite odsynchelpsettings stavkeodsynchelpsettings>.

  Snimak ekrana pristupa postavkama za OneDrive

 3. U OneDrive postavkama izaberite rezervnu kopiju > Upravljajte rezervnom kopijom.

 4. U dijalogu pozadinske fascikle proverite da li su izabrane fascikle za pravljenje rezervne kopije.

  Snimak ekrana dijaloga "Podešavanje zaštite važnih fascikli" u usluzi OneDrive

 5. Izaberite stavku Pokreni Backup.

 6. Dijalog možete da zatvorite dok se datoteke sinhronizuju OneDrive. Ili, da biste pogledali datoteke, izaberite stavku Prikaz toka otpremanja. Ako ste već zatvorili dijalog, izaberite oblak na sistemskoj traci poslova da biste otvorili OneDrive centru aktivnosti.

OneDrive ima funkciju "datoteke na zahtev" koja vam omogućava da pregledate OneDrive datoteke u istraživaču datoteka, a da ih ne preuzmete na računar. Ako želite da se uverite da je datoteka ili fascikla dostupna na uređaju čak i kada radite van mreže, kliknite desnim tasterom miša na nju i izaberite stavku uvek zadrži na ovom uređaju. Saznajte više o datotekama na zahtev.

Saznajte više

Da biste dobili druge opcije za prenos datoteka, pogledajte članak Kako da prenesete datoteke sa računara na računar (pomerajte se nadole od OneDrive informacija na vrhu za "Opcije upoređivanja..." odeljak).

Pogledajte video zapise o radu sa uslugom OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive za kuću i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku.

Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive administratore ili da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×